Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » SM-mitaleja jaossa Gymnaestrada-tapahtumassa Tampereella
06.06.2022

SM-mitaleja jaossa Gymnaestrada-tapahtumassa Tampereella

Tällä viikolla Tampereella järjestettävän voimistelun supertapahtuma Gymnaestradan yhteydessä kilpaillaan suomenmestaruudesta naisten telinevoimistelussa, akrobatiavoimistelussa ja trampoliinivoimistelussa, sekä miesten telinevoimistelussa (nuoret). Lisäksi kilpaillaan joukkuevoimistelun kolmas maailmancupin osakilpailu.

Naisten telinevoimistelun SM-kilpailut

Naisten telinevoimistelun SM-kilpailut järjestetään 8.–9.6.2022 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Naisten yli 16 v. sarjassa keskiviikkona 8.6. kilpaillaan ottelu ja telinefinaalikarsinnat alkaen klo 9.40. Torstaina 9.6. kilpaillaan telinefinaalit (hyppy, nojapuut, puomi, permanto) klo 15.

”Kilpailusta on tulossa todella mielenkiintoinen. Ennen kaikkea odotetaan Tampereen omaa tyttöä eli Maisa Kuusikkoa (Tampereen Voimistelijat), joka on kilpaillut loistavasti maailmancupeissa ja ylittänyt 52 pistettä. Myös muut naiset ovat aiemmin kaudella tehneet hyvää kilpailua, joten uskon, että mitaleista taistellaan. Naisten taso on noussut ja sitä katselen ilolla SM-kilpailuissa. Pääsemme myös hahmottelemaan, millaisia tuloksia tulevissa EM-kisoissa olisi mahdollista tehdä”, kommentoi naisten telinevoimistelun lajipäällikkö Satu Murtonen.

EDIT 6.6. klo 20:00 Maisa Kuusikko joutuu jättämään SM-kilpailut väliin. Kuusikko kilpaili toukokuun lopussa Bulgariassa Varnan maailmancupissa hyvällä menestyksellä. Tämän kilpailun jälkeen hän sairastui sitkeään flunssaan. Tauti on estänyt harjoittelun ja SM-kilpailuihin valmistautumisen. ”Sairastuminen ennen kotikisoja Tampereella harmittaa valtavasti. Nyt on kuitenkin tärkeää mennä terveys edellä”, kommentoi Kuusikko SM-kilpailuista poisjääntiään. Toipumisen jälkeen tavoitteena on päästä hyvään kilpailukuntoon Saksassa elokuussa järjestettäviin EM-kilpailuihin. 

Lisätietoa naisten telinevoimistelun SM-kilpailusta >>

Miesten telinevoimistelussa kilpaillaan nuorten SM-kilpailut 8.–9.6.2022. Lue lisää >>

Akrobatiavoimistelun SM-kilpailut

Akrobatiavoimistelun SM-kilpailut voimistellaan 9.–10.6.2022 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Torstaina 9.6. klo 14 alkaen SM-sarjassa (alaikäraja 11 v.) on luvassa parien ja triojen nosto-ohjelmat sekä heitto-ohjelmat. Perjantaina 10.6. klo 12 kilpaillaan SM-finaali yhdistetyllä ohjelmalla.

”SM-kilpailusta on tulossa jännittävä, sillä nämä ovat ensimmäiset ison yleisön edessä järjestettävät SM-kilpailut pariin vuoteen. Jännittävän kilpailusta tekee myös se, että moni voimistelija on hakenut alle kokemusta ulkomaan kilpailuista. Taso on korkea ja tulemme näkemään hyvin vaikeita elementtejä. Kilpailusta tulee takuulla hyvin tiukka”, kertoo akrobatiavoimistelun lajivastaava Nenna Karhu.

Lisätietoa akrobatiavoimistelun SM-kilpailusta >>

Trampoliinivoimistelun SM-kilpailut

Trampoliinivoimistelun yli 16 v. senior-sarjan SM-mitaleista kamppaillaan 11.–12.6.2022 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Lauantaina 11.6. kilpaillaan yksilöluokka alkaen klo 11.45 sekä synkroluokka klo 14.30. Sunnuntaina 12.6. noin klo 11.35 alkaa DMT- eli tuplaminitrampoliiniluokan alkukilpailu sekä finaali.

”On hienoa, että meillä on trampoliinivoimistelussa enemmän voimistelijoita DMT:ssä kuin edellisinä vuosina. Kokonaisuudessaan odotamme voimistelijoilta korkeaa suorituskykyä kilpailuissa. Lisäksi odotamme kilpailuilta hyvää ilmapiiriä. Olemme erittäin iloisia voidessamme palata normaaleihin kilpailuihin ja erityisesti olla osana Gymnaestradaa”, kommentoi trampoliinivoimistelun lajivastaava Ekaterina Sorsa.

Lisätietoa trampoliinivoimistelun SM-kilpailusta >>

Joukkuevoimistelun maailmancup-kilpailu

Joukkuevoimistelussa kilpaillaan maailmancupin ja Challenge Cupin kilpailuissa 9.–10.6. Tampereen Nokia-areenalla. Yhteensä 22 joukkuetta (8 naisten yli 16 v. sarjassa ja 14 nuorten 14–16 v. sarjassa) 9 eri maasta kilpailee kolmannen osakilpailun voitosta.

Suomesta naisten joukkueista mukana ovat Minetit (Tampereen Sisu, Tanssi- ja Voimisteluseura Illusion), OVO Team (Olarin Voimistelijat), Gloria (Attitude Sports, Elise, Pakilan Voimistelijat) sekä Sanix Valens (Lahjan Tytöt). Ensimmäisessä osakilpailussa Tallinnassa voiton vei OVO Team ja toisessa osakilpailussa Bulgarian Sofiassa Minetit voimisteli hopeaa.

Lisätietoa joukkuevoimistelun maailmancup-kilpailusta >>

 

Media on tervetullut Gymnaestrada Tampere -tapahtumaan. Ilmoittaudu akkreditointilomakkeella mielellään 8.6. mennessä. Linkki akkreditointilomakkeeseen >>

Messu- ja urheilukeskuksen median työtila on auki torstaista lauantaihin 9–21 ja sunnuntaina 9–14. Mediapassien jaosta infoamme akkreditoituja sähköpostitse.

Myös yleisö on tervetullut seuramaan SM-kilpailuja. Päiväliput Messu- ja urheilukeskukseen myy lippu.fi.

Voimisteluliitto tiedottaa kilpailujen tulokset.

 

Kuva: Niko Sieppi

Haku