Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Sisko kysyi ja Vilma lähti – Gymnaestrada innosti koko suvun voimistelemaan
04.03.2022

Sisko kysyi ja Vilma lähti – Gymnaestrada innosti koko suvun voimistelemaan

Aikuisia ja lapsia harjoittelemassa Robotit-kenttäohjelmaa

”Sisko kysyi mua mukaan, eikä tarvinnut hirveästi suostutella”, summaa Vilma Varjotie. ”Ihana palata voimistelun äärelle siskontytön kautta ja päästä tekemään yhdessä.”

Vilma on yksi Gymnaestada Tampere -tapahtumassa nähtävän ja perhevoimistelua esittelevän Robotit-kenttäohjelman esiintyjistä. Hän osallistuu ohjelmaan Keuruun Naisvoimistelijoiden aikuisista, lapsista, miehistä ja naisista koostuvan ryhmän kanssa.

”Jos rytmitajua löytyy vähänkin, niin ohjelman oppii varmasti. Munkin on ollut ihan helppo opetella”, Vilma pohtii kenttäohjelman vaikeutta.

Vilman oma voimisteluharrastuksensa alkoi ala-asteella Keuruun naisvoimistelijoissa. Harrastevoimistelu kuljetti Vilmaa aina valmentajaksi asti, kunnes harrastus päättyi kahdeksan vuotta sitten Vilman muuttaessa Tampereelle. Tänä vuonna hän palaa takaisin voimistelun maailmaan Keuruulla edelleen voimistelevan Heidi-siskonsa innoittamana. Vilma voimistelee siskonsa 6-vuotiaan Hertta-lapsen kanssa siskon ohjatessa ja osallistuessa perheen kuopuksen kera.

”Hertta on ollut tosi innoissaan, että pääsee tädin kanssa jumppaamaan. Ja lapset on niin nopeita oppimaan. Musta tuntuu, että Hertta aina tietää mihin pitää mennä”, Vilma kertoo ja naurahtaa, ”Sanoin treeneissä Hertalle, että sanoo sitten minulle mitä pitää tehdä ja näyttää vähän, niin onnistuu kyllä.”

Välimatkan ja koronarajoitusten myötä Vilman Gymnaestrada -treenit on toteutettu lähinnä etänä ja omatoimisesti. Kevään aikana luvassa on kuitenkin myös paljon viikonlopputreenejä, jolloin Vilma suuntaa Keuruulle.

”Olin äskettäin siskon luona. Oli kiva, kun porukalla harjoiteltiin, et hyvin meni. Treenattiin siten, että sain meidän esiintymistä videolle, niin pystyy kotonakin käymään sitä läpi”, kertoo Vilma.

Vilma muistelee aikaisempia suurtapahtumamuistojaan lämmöllä. Omaan voimisteluhistoriaan kuuluu nimittäin Gymnaestradan kokeminen sekä Itävallassa että Sveitsissä.

”Muistan miten tärkeitä ne tapahtumat oli itselle. Kaikki voimistelutapahtumathan oli ihan huippujuttuja”, Vilma kuvailee.

Ensi kesän Gymnaestradaan Vilma suhtautuu odottavin ja innostunein fiiliksin. Oman esityksen ja perheen kanssa touhuamisen lisäksi häntä kiinnostaa erityisesti perjantaina 10.6. Nokia-areenalla voimisteltava Show it! -iltanäytös, jossa on mukana Keuruun Naisvoimistelijoiden vanhempi-lapsi-pareja. Ja sitten on tietysti se kaikki muu suurtapahtuman meno – yhdessä tekeminen, ihmisten paljous ja uudet sekä vanhat voimistelututut.

Gymnaestradasta kiinnostuneille perheille Vilmalla on vain yksi viesti:

”Toivon että ihmiset lähtisivät rohkeesti mukaan, ettei jännitä tai pelkää osallistumista. Ohjelman oppii ihan varmasti ja kaikki menee hyvin. Mukaan vaan!”

Robotit-kenttäohjelma koko perheelle

Gymnaestrada Tampere on Suomen suurin ja näyttävin liikunnallinen kaupunkitapahtuma kokoaa harrastajat ja huiput näyttämään muuvinsa – esiintymään, kisaamaan ja kokemaan uutta. Tapahtumassa nähtävä Robotit-kenttäohjelma on koko perheelle suunnattu iloinen esitys, joka tempaa mukaansa jokaisen vauvasta vaariin.

Kutsu siis perheenjäsenesi tai sukulaisesi mukaan ja tule liikkumaan koko perheen voimin!  Yhdestä perheestä voi osallistua monta perheenjäsentä. Ohjelman koreografia on suunniteltu niin, että sen taitotaso sopii jokaiselle. Tässä ohjelmassa liikkumisen energia ja riemu tarttuu varmasti sekä voimistelijoihin että katsojiinkin!

Robotit-kenttäohjelmaan voit osallistua 11.4. asti oman voimisteluseurasi Gympin kautta. Lisätietoa löydät Gymnaestrada Tampere -tapahtuman nettisivuilta.

 

Haku