Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Sani Mäkelä SM-neliottelun mestariksi
08.06.2022

Sani Mäkelä SM-neliottelun mestariksi

Sani Mäkelä (HIFK Gymnastics) on naisten telinevoimistelun neliottelun Suomen mestari. SM-hopealle ylsi Kaia Tanskanen (Jyväskylän Voimistelijat-79) ja pronssia voimisteli Ada Hautala (Oulun Pyrintö).

Tampereen Messu- ja urheilukeskuksessa kisattiin tänään naisten telinevoimistelun SM-kisat, jossa neliottelun voittajaksi selviytyi Sani Mäkelä (HIFK Gymnastics). Hän sai yhteispisteet 49,500.

”En osaa kuvailla, fiilikset ovat yllättyneet ja onnelliset, ei ole oikein sanoja kuvamaan tätä fiilistä. Huomiseen kisoihin lähden parantamaan, jokaiseen suoritukseen jäi parantamisen varaa. On kiva lähteä parantamaan, neljä uutta mahdollisuutta huomenna ja aion nauttia niistä”, Sani Mäkelä sanoo.

Jyväskylän Voimistelijoiden Kaia Tanskanen voimisteli hopealle pistellä 48,850.

”Kilpailut menivät hyvin, lukuun ottamatta pientä virhettä puomilla. Tavoitteena on huomenna tehdä sama permantosarja mutta paremmin ja voittaa kultaa”, Kaia Tanskanen sanoo.

Oulun Pyrinnön Ada Hautala sai pronssia yhteistuloksella 48,100.

”Ihan hyvältä tuntuu, vaikka ei ollut ihan paras kisa. Kolme telinettä meni tosi hyvin, mutta ensimmäinen oli aika nihkeä. Sain hyvin kerättyä hermot kasaan ja sain hyvän loppukisan tehtyä, olen kyllä tyytyväinen. Lähden huomiseen parantamaan, tänään puomilta tuli yksi putoaminen. Tavoitteena tosi hyvät sarjat. Mitaleja kohti huomennakin”, Ada Hautala kommentoi omaa suoritustaan.

Viime vuoden neliottelun SM-voittaja Maisa Kuusikko joutui jättämään SM-kilpailut väliin sitkeän flunssan takia. Tauti esti harjoittelun ja SM-kilpailuihin valmistautumisen. ”Sairastuminen ennen kotikisoja Tampereella harmittaa valtavasti. Nyt on kuitenkin tärkeää mennä terveys edellä”, kommentoi Kuusikko SM-kilpailuista poisjääntiään.

Huomenna kilpaillaan telinekohtaiset finaalit. Kilpailut alkavat klo 15 alkaen. SM-kilpailut ovat osa voimistelun suurtapahtumaa Gymnaestrada Tamperetta. 

Tuloksia

Naisten neliottelu:

  1. Mäkelä Sani, HIFK Gymnastics 49,500
  2. Tanskanen Kaia, Jyväskylän Voimistelijat-79 48,850
  3. Hautala Ada, Oulun Pyrintö voimistelujaosto 48,100

 

Kaikki tulokset >>

Haku