Home » Uutiset » Salla Tamper ja Aaro Tavast tuplaminitrampoliinin Suomen mestareiksi
06.05.2023

Salla Tamper ja Aaro Tavast tuplaminitrampoliinin Suomen mestareiksi

Tuplaminitrampoliinin Suomen mestareiksi voimistelivat naisten sarjassa Salla Tamper (Espoon Telinetaiturit) pistein 90,100 ja miesten sarjassa Aaro Tavast (Tampereen Voimistelijat) pistein 72,100.

Salla Tamper voitti SM-kultaa tuplaminitrampoliinissa jo kolmannen peräkkäisen kerran.

”Nyt tuntuu hyvältä. Tavoite oli voittaa ja se tavoite saavutettiin, olen tyytyväinen. Tänään meni hyvin kisa, oli tasaisen varmaa suorittamista. Vahvuuteni on se, saan sarjat suoritettua vahvasti”, Salla Tamper kertoo kisan jälkeen.

”Ihanaa, että demi on nykyään SM-laji, on ollut kolme vuotta. Hienoa, että olemme saaneet paljon uusia kisaajia SM-kisoihin.”

Salla Tamperin kilpailukausi jatkuu ensi viikolla. Kesällä on vielä maailmancup ja vuoden lopulla on MM-kilpailut Iso-Britanniassa.

Aaro Tavast voitti neljännen SM-kultansa, minitrampoliinissa kulta on hänen ensimmäisensä.

”Hyvältä tuntuu, kova treeni on palkittu, kultamitali tuli tuloksena”, Tavast kertoo.

”Kisa sujui hyvin. Pieni epäonnistuminen yhdessä sarjassa, mutta en antanut sen häiritä. Yksi vahvuuksistani on pitkäjänteisyys, treenaan pitkäjänteisesti.”

SM-kisat toimivat näyttökisoina syksyn MM- ja World age -kilpailuihin.

”Kisat olivat karsinnat nuorten ja aikuisten MM-kilpailuihin. Nuorten karsintapisteet sain, aikuisten pisteet jäi vähän vajaaksi, niitä lähdetään ensi kisassa tavoittelemaan.”

”Kova työ palkitaan”, Tavast lähettää terveisiä faneille.

Tuplaminitrampoliinilla liikkeet tehdään juoksuvauhdista ja tullaan alas alastulomatolle mahdollisimman paikallaan. Yksi suoritus koostuu kahdesta peräkkäisestä, erilaisesta liikkeestä trampoliinilla. Ensimmäisen hypyn jälkeen tullaan trampoliinille alas ja ponnistetaan suoraan seuraavaan liikkeeseen.