Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Rytmisen voimistelun SM-kisat voimisteltiin 26.11. Espoossa
26.11.2022

Rytmisen voimistelun SM-kisat voimisteltiin 26.11. Espoossa

Rytmisen voimistelun SM-kilpailut kisattiin lauantaina 26.11. Espoossa. Naisten joukkueiden Suomen mestaruuden vei Suomen maajoukkueen ja seurojen yhdistelmäjoukkue (Elise, Espoon Voimistelu- ja Liikuntayhdistys ESVOLI, Olarin Voimistelijat, SVS Vantaa, Voimistelu- ja urheiluseura Elise Vantaa) pistein 50,550. Joukkueen kokoonpanossa voimisteli tänään Saana Heikkilä, Nea Kapiainen, Alisa Karpenko, Anni Olkkonen, Aurora Pohjanvirta sekä Anastasiia Polishchuk.

Naisten maajoukkueen Aurora Pohjanvirta kommentoi joukkueen tunnelmia kisasta seuraavasti:

– Tänään osa joukkueestamme osallistui joukkueiden SM-kilpailuihin Espoon Opinmäessä. Kilpailu jännitti hieman ja virheitä mahtui molempiin ohjelmiin, mutta olemme kokonaisuuteen ja ensimmäiseen sijaan tyytyväisiä. Olimme keskittyneitä ja positiivisella mielellä koko kilpailun ajan. Tämän kisan jälkeen koko joukkueemme keskittyy kahden uuden ohjelman harjoitteluun. Olemme työstäneet uusia ohjelmia jo syksyn aikana.

Hopealle sijoittui OVO RG Seniorit (Olarin Voimistelijat) pistein 38,883.

Naisten joukkueet kilpailivat vanneohjelmilla.

Nuorten joukkueiden Suomen mestariksi voimisteli Alita (Turun Pyrkivä) pistein 44,517. Alitan riveissä voimistelevat Hilma Helenius, Matilda Iacovone, Lumi Lähteenmäki, Emilia Makarov ja Lumi Mäkinen. Joukkue kommentoi voittoaan seuraavasti:

– Olemme pystyneet harjoittelemaan yhdessä aika vähän, joten olemme tyytyväisiä kokonaisuuteen ja onnellisia ensimmäisestä sijasta! Vaikka aina on parannettavaa, on hienoa viedä Suomen mestaruus kotiin.  

Hopealle sijoittui Team Elensse (Elise, Espoon Voim.- ja Liikuntayhdistys ESVOLI, SVS Vantaa) pistein 43,450 ja pronssille HAIK SM-nuoret (Hangö Arbetarnas Idrottsklub) pistein 13,766. Nuorten joukkueet kilpailivat pallo-ohjelmilla.

Mestaruudet voimisteltiin myös naisten ja nuorten duo/trio-sarjoista

Naisten duo/triojen Suomen mestariksi voimistelivat Heikkilä ja Johnsson (Espoon Voimistelu- ja Liikuntayhdistys ESVOLI) pistein 45,350.

– Nyt SM-kisan suoritusten jälkeen fiilis on erittäin hyvä. Kerrankin varmuus on alkanut näkyä myös ohjelmissa! Tuntuu hyvältä tulla palkituksi hyvästä työstä. Olemme molemmat todella ylpeitä toisistamme ja jatkamme tästä hyvillä mielillä eteenpäin, tuoreet Suomen mestarit kommentoivat.

Hopealle sijoittui Kukkulan, Njockin ja Putkosen trio (Elise) pistein 41,867 ja pronssille Mäkelä ja Heimonen (Olarin Voimistelijat) pistein 40,967.

Nuorten sarjassa Suomen mestariksi taas voimistelivat Järveläinen ja Savolainen (Imatran Voimistelijat) pistein 46,067. Iloinen duo kommentoi kisasuoritusta seuraavasti:

– Tänään tavoitteena oli tehdä siistit ja hyvätasoiset suoritukset, ja siinä me onnistuimmekin. Vaikka olemmekin voimistelleet yhdessä duona vasta 3 kuukautta, yhteistyö on sujunut alusta asti erinomaisesti. Olemme lähteneet jokaiseen kisaan hyvällä fiiliksellä, mikä on myös näkynyt suorituksissa. Valmentajalle Irinalle kiitos siitä, että hän loi meidän duo-parimme ja valmensi meidät tälle tasolle. Tällä hetkellä meillä on erittäin hyvä fiilis, koska monien vuosien voimistelutausta palkittiin molempien ensimmäisellä SM-kullalla. Kiitos kaikille ja etenkin meidän seuralle kannustuksesta!

Hopealle nuorten sarjassa sijoittuivat Lähteenmäki ja Mäkinen (Turun Pyrkivä) pistein 43,450 ja pronssille Salminen ja Miskala (Jyväskylän Voimistelijat -97) pistein 43,084.

SM-kisojen yhteydessä lauantaina voimisteltiin myös pre-nuorten ja lasten osalta sekä joukkueiden että duojen/triojen ikäkausikilpailun A-sarjojen merkeissä.

Pre-nuorten ikäkausikilpailun voiton vei Elise prenuoret Pinkit (Elise) pistein 41,467. Toiselle sijalle sijoittui Team Lemonit (Turun Urheiluliitto Voimistelu) pistein 39,200 ja kolmanneksi Elise Prenuoret Lilat (Elise) pistein 35,350.

Lasten joukkueiden 8–10-vuotiaiden osalta voimisteltiin sekä omalla että valmiilla ohjelmalla. Omalla ohjelmalla esiintyvien joukkueiden kärkisijalle voimisteli Deltat 1 (Olarin Voimistelijat). Valmiilla ohjelmalla esiintyvien joukkueiden kultaa taas voitti Daalia (Turun Pyrkivä). 9–11-vuotiaiden lasten joukkueiden kultasijalle voimisteli Ametistit (Jyväskylän Voimistelijat -79).

Lasten sarjoihin osallistui joukkueita useista seuroista. Paikan päällä edustivat edellä mainittujen seurojen lisäksi myös Voimistelu- ja urheiluseura Elise Vantaa, Elise, Turun Urheiluliitto Voimistelu, Espoon Voimistelu- ja liikuntayhdistys ESVOLI sekä SVS Vantaa.

Katso kaikki tulokset sekä joukkueiden ja duojen/triojen voimistelijoiden nimet Kisanetistä.

Haku