Home » Uutiset » Rytmisen voimistelun maajoukkueelle EM-kisojen 16. sija kaksiottelussa
20.05.2023

Rytmisen voimistelun maajoukkueelle EM-kisojen 16. sija kaksiottelussa

Suomen maajoukkue on voimistellut rytmisen voimistelun EM-kilpailujen joukkueiden kaksiottelussa sijalle 16 pistein 45,150. Tänään paremmin sujui vanneohjelma, josta joukkue sai 27,150 pistettä ja jossa joukkue tuli sijalle 15. Nauha-pallo-ohjelmasta joukkue keräsi 18,000 pistettä.

Joukkueiden Euroopan mestaruuden vei tällä kertaa Bulgaria pistein 68,050. Hopealle voimisteli Israel pistein 67,300 ja pronssille Azerbaidžan pistein 58,450.

Maajoukkueen kokoonpanoon Bakussa kuuluivat Vera Jokinen (Elise Gymnastics), Nea Kapiainen (SVS Vantaa), Anni Olkkonen (Elise Gymnastics), Aurora Pohjanvirta (Olarin Voimistelijat) sekä Anastasiia Polishchuk (Elise Vantaa).

Emmi Piiroiselle naisten neliottelun 22. sija

Lauantaina 20.5. kisattiin myös naisten neliottelun merkeissä. Neliottelufinaaliin jatkanut yksilövoimistelija Emmi Piiroinen (Olarin Voimistelijat) sijoittui 22. sijalle pistein 108,450 (vanne 29,000, pallo 28,600, keilat 26,950 ja nauha 23,900).

Bakun kisat olivat Piiroiselle ensimmäiset arvokilpailut naisten sarjassa.

”Oli jälleen ihanaa esiintyä kannustavalle yleisölle. Kisa oli mahtava kokemus ja loistava alku naisten sarjassa”, nuori voimistelija kommentoi lauantaina neliottelun päätteeksi.

Piiroinen kiittää myös valmennustiimiään:

”Jokainen valmennustiimiini jäsen on ollut suuri apu ja tuki kauden aikana. Kiitos siis heille!”

EM-kilpailut toivat suomalaisvoimistelijoille tärkeää kokemusta

Rytmisen voimistelun lajipäällikkö Emma Tast kommentoi suomalaisvoimistelijoiden EM-urakkaa lauantaina kisojen päätteeksi seuraavasti:

”Meidän urheilijat ovat nuoria ja suurin osa on vielä naisten arvokisojen ensikertalaisia. Bakun EM-kilpailu oli siis todella tärkeä kokemus kaikille tulevaisuutta ja syksyn MM-kilpailua ajatellen.”

Tast kertoo, että ensikertaa arvokisoihin osallistuvan Piiroisen neliottelutulos oli vuosiin paras Suomen yksilöedustajien EM-tulos.

”Emmin neliottelufinaalipaikka ja -sijoitus ovat upeita saavutuksia, ja oli hienoa nähdä Emmi Euroopan parhaiden joukossa. Joukkueen ja valmennustiimin puolesta tietysti harmittaa, että etenkin pallo-nauha-ohjelmassa tuli tänään useita isoja virheitä eivätkä kilpailusuoritukset olleet harjoitustasolla. Toisaalta vanneohjelmassa nähtiin kuitenkin laadukasta ja rohkeaa voimistelua”, Tast kiittelee myös joukkuetta.

EM-kisat jatkuvat vielä sunnuntaina 21.5. yksilöiden ja joukkueiden välinefinaaleiden merkeissä. Välinefinaaleihin pääsee sekä yksilöiden että joukkueiden osalta kunkin välineohjelman kahdeksan parasta, joten valitettavasti suomalaisia ei nähdä sunnuntain finaaleissa.