Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Rytmisen voimistelijat joukkuevoimistelun EM-kisoissa
17.05.2021

Rytmisen voimistelijat joukkuevoimistelun EM-kisoissa

Anastasia ”Ana” Rogozhinalle ja Linnea Louvannolle rytmisen voimistelun kilpailukausi päättyi reilu viikko sitten. Rytmisen kausi on näille 12- ja 15-vuotiaille voimistelijoille ollut hyvä, mitaleita on tullut kevään jokaisesta kilpailusta. Sunnuntaina he saivat kaulaansa myös ensimmäiset joukkuevoimistelun arvokisamitalinsa. 


Rytminen voimistelu pysynee jatkossakin Anan ja Linnean päälajina, mutta viime viikonloppuna he saivat kokea joukkuevoimistelun kansainvälistä tunnelmaa. Tampereen Sisun nuorten joukkueesta Minetit Juniorista kaksi voimistelijaa ei matkustanut Venäjälle EM-kilpailuihin, niinpä joukkueeseen tarvittiin urheilijoiden tilalle sijaisvoimistelijat. 

Olimme tosi innostuneita, että pääsemme EM-kisoihin! Aluksi meitä vähän hämmästytti, että miten me pärjätään, mutta kaikki meni tosi hyvin, kertovat Ana ja Linnea menestyksekkään viikonlopun jälkeen. 

Rytmisen voimistelijat saivat kerralla kunnon tulikasteen joukkuevoimisteluun astellessaan Minetit Junioreiden mukana kansainvälisen tuomariston eteen joukkuevoimistelun EM-kilpailuissa. Minetit Junior voimisteli nuorten sarjassa EM-pronssille ja tästä arvokisamitalista tuli Anan ja Linnean ensimmäinen joukkuevoimistelun arvokisamitali.  

Neljässä viikossa kisakokoonpanoon

Ana ja Linnea aloittivat valmistautumisen joukkuevoimistelun EM-kilpailuihin kuukautta ennen kilpailuja. Minetit Junior on harjoitellut täksi kevääksi kokonaan uuden ohjelman, joka on liikekieleltään uudenlainen koko joukkueelle. 

Rytmisen voimistelijoiden sijaistamat joukkueen voimistelijat opettivat Analle ja Linnealle heidän paikkansa ja kisakoreografian kahden viikon aikana, jonka jälkeen koreografi Anton Laine teki tarvittavat muutokset. Kaksi viimeistä viikkoa tytöt harjoittelivat Minetit Junior -joukkueen mukana treenaten samalla normaalisti myös rytmistä voimistelua viimeistä EM-kisaviikkoa lukuun ottamatta. 

Joukkuevoimistelutreeni oli kivaa vaihtelua! Joukkuevoimistelussa kaikki lämmittelystä alkaen tehdään muiden kanssa yhtä aikaa ja samalla tavalla. Koska ohjelmassa ei ole välinettä, saimme keskittyä täysillä vahvaan tekemiseen ja ilmaisuun. Haluamme oppia tekemään yhtä näyttävästi myös rytmisessä, Ana ja Linnea pohtivat voimistelulajien eroja ja saamaansa oppia. 

Nuorten rytmisen voimistelijoiden valmentaja Jouki Tikkanen kehuu suojattejaan. 

Ahkerat ja innokkaat nuoret jaksavat! Linnea ja Anastasia ovat todella lahjakkaita voimistelijoita ja mikä tärkeintä, loistavia harjoittelijoita. Olen ylpeä valmennettavistani. 

(Uutinen jatkuu kuvan alla.)

EM-kilpailujen kulisseissa Irina Viner-Usmanovan voimisteluhallissa Ana ja Linnea saivat seurata myös idoleidensa valmistautumista, kun avajaisissa esiintyneet rytmisen voimistelun maailmanhuiput Arina ja Dina Averina lämmittelivät joukkuevoimistelijoiden kanssa samoissa kulisseissa. Parasta joukkuevoimistelun EM-kisaviikonlopussa oli kuitenkin itse kilpailusuoritus. 

Oli upeaa päästä isoon kisaan yleisön eteen pitkän virtuaalikisajakson jälkeen. Saimme arvokasta arvokisakokemusta tulevaisuutta varten, ja kaiken kruunasi vielä EM-mitali!

Anastasian ja Linnean fokus on tällä hetkellä rytmisessä voimistelussa. Nuorten voimistelijoiden kauden pääkisat ovat loppusyksyn SM-kilpailut ja koronatilanteen niin salliessa on tavoitteena päästä myös ulkomaille kilpailemaan. Ensi vuonna Linnea nousee naisten sarjaan ja Anastasia tähtää nuorissa EM-kisoihin. Toiveissa on päästä osallistumaan myös kesäkuun 2022 Gymnaestrada Tampere -suurtapahtumaan. 

– Olemme kiitollisia Minettien valmentajille ja voimistelijoille tästä upeasta kokemuksesta, ja otamme opit mukaan omaan lajiimme. 

Lue lisää joukkuevoimistelun EM-kilpailuista ja suomalaisten joukkueiden finaalipäivän ajatuksista.

Pääkuvassa Anastasia ”Ana” Rogozhina ja Linnea Louvanto Moskovassa Irina Viner-Usmanovan voimisteluhallin edessä joukkuevoimistelun EM-kilpailuissa.

Toisessa kuvassa Ana ja Linnea yhdessä Minetit Junior -joukkueen kanssa. 

Haku