Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Rosanna Ojala ja Saara Kokko telinevoimistelun World Challenge Cupiin Kroatiaan
06.06.2023

Rosanna Ojala ja Saara Kokko telinevoimistelun World Challenge Cupiin Kroatiaan

Kolmas World Challenge Cup kilpaillaan Kroatian Osijekissä 8.-11.6.2023.

Suomalaisista telinevoimistelijoista kilpailuihin lähtevät Rosanna Ojala (Tampereen Sisu) ja Saara Kokko (Oulun Pyrintö). Rosanna Ojala kilpailee nojapuilla ja Saara Kokko kaikilla telineillä.

Edellisen kerran Ojala kilpaili nojapuilla World Challenge Cupissa Bulgariassa toukokuun lopulla. Silloin hän sijoittui kilpailussa sijalle 15 pistein 10,866. Tuolloin hän huomasi, ettei helpotetulla sarjalla vaikeuspisteet riittäneet finaaliin, joten nyt hän keskittyy täysillä vaikeuden ylläpitämiseen.

”Treenit on sujuneet ihan hyvin, edellisestä kisasta sain paljon lisäbuustia valmistautumiseen. Olen huomannut, että kunto on nousussa ja sarjakehitys on menossa oikeaan suuntaan. Torstai eli karsinta on tärkein kisapäivä, koska kilpaseura tulee osallistujalistan mukaan olemaan jälleen kovaa, ja finaalipaikasta käydään varmasti taistelua monen tasaisen voimistelijan kesken. Odotan siis innolla taas kisailemaan pääsemistä yhdessä maailman huippujen kanssa”, Rosanna Ojala kertoo.

Saara Kokko kilpailee kaikilla neljällä telineellä.

”Hyvällä ja odottavaisella fiiliksellä olen kisoihin lähdössä. Tavoitteena olisi ehjät ja onnistuneet sarjat, etenkin permannolla toivoisin nappisuoritusta. Kisoihin valmistautuminen on sujunut ihan hyvin, ja nyt on kyllä luottavainen fiilis”, Saara Kokko kertoo.

 

Taustaa World Challenge Cup -kilpailuista

World Challenge Cup -kilpailut ovat Kansainvälisen Voimisteluliiton (FIG) alaiset kilpailut, jotka on tarkoitettu vain yksittäisille voimistelijoille, maksimissaan 2 per maa per teline. Kilpailussa on vain telinekohtaiset karsinnat ja finaalit, eikä ottelukilpailuita. Finaaleihin pääsee kahdeksan parasta osallistujaa. Jokaisessa WCC-kilpailussa voimistelijalla on mahdollisuus voittaa palkintorahoja ja World Challenge Cup -pisteitä, jotka lasketaan mukaan jokaisen telineen World Challenge Cupin rankinglistaan. WCC ei ole karsintakilpailu arvokisoihin.

 

Aikataulu

Karsinnat ovat torstaina ja perjantaina 8.–9.6. Finaalit puolestaan kilpaillaan lauantaina ja sunnuntaina 10.–11.6.2023.

Lisätietoja kilpailun verkkosivulla>>

 

Haku