Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Robert Kirmes voitokkaana telinefinaalissa
19.09.2021

Robert Kirmes voitokkaana telinefinaalissa

Espoon Telinetaitureiden Robert Kirmes voimisteli ennätyspisteille ja nappasi useamman mitalin telinevoimistelun SM-kisojen viimeiseltä päivältä. Miehen mitalisaaliiksi tuli viikonlopulta jopa kuusi mitalia, joista yksi tuli lauantain kuusiottelusta.

Miesten telinevoimistelun SM-kilpailuissa voimistelija Robert Kirmes (Espoon Telinetaiturit, kuvassa ylhäällä oikealla)  nappasi viikonlopun aikana kirkkaimman mitalisarjan. Sunnuntaina käydyissä telinefinaaleissa Kirmes voitti SM-kultaa hypyssä ja rekillä, SM-hopeaa hevosella sekä SM-pronssia renkaissa ja nojapuilla. Kirmeksen bravuurina on totuttu näkemään permanto, jossa mies sai tyytyä sunnuntaina mitalittomaan neljänteen sijaan.

      Permanto kyllä harmittaa, siinä tuli kaatuminen ja iso virhe. Sen olisin voinut tehdä paremmin, Kirmes sanoo.

 

      Mutta onneksi lopputelineet menivät hyvin ja sain lopulta tehtyä ennätyspisteenikin. Nojapuut ja rekki menivät todella nappiin, siitä olen erittäin tyytyväinen.

 

      Nyt on hyvä ja varma olo. Nämä olivat viimeiset karsintakilpailut ja koen kehittyneeni koko vuoden aikana paljon. Ensi viikolla saan toivottavasti lipun Japaniin MM-kisoihin, se olisi siistiä, Kirmes jatkaa.

 

Robert Kirmes voimisteli lauantain SM-kuusiottelussa tiensä hopealle, kun kultamitalin vei Voimisteluseura Helsingin Elias Koski. Myös Kosken mitaliputki jatkui sunnuntaina. Koski sai sunnuntain telinefinaaleissa renkailta SM-kultaa, nojapuilta SM-hopeaa ja hevoselta SM-pronssia. Permannon SM-kulta meni Emil Soravuolle (Espoon Telinetaiturit), hevosen voitto Juho Kanervalle (Turun Urheiluliitto) ja nojapuut Oskar Kirmekselle (Espoon Telinetaiturit).

Miesten telinevoimistelun lajipäällikkö Kasper Holopainen toteaa sunnuntain SM-telineiden tarjonneen hyviä ja huonoja suorituksia.

      Robert Kirmes kilpaili tänään toisen kerran kaikilla telineillä ja pärjäsi niillä todella hyvin. Permannolla tuli harmittava virhe, Holopainen sanoo.

 

Oulun Pyrintö järjesti nyt ensimmäisen kerran miesten ja naisten telinevoimistelun SM-kisat. Kisat päästiin kisaamaan uudistetussa Ouluhallissa, joka tarjosi huippuvoimistelulle upeat puitteet. Suomen kärkivoimistelijat kääntävät katseensa seuraavaksi lokakuussa pidettäviin Japanin MM-kisoihin, joihin urheilijat nimetään lähiaikoina. Oulun SM-kisat oli viimeinen paikka antaa MM-näyttönsä.

 

Kaikki tulokset: https://live.sporteventsystems.se/Score/WebScore/2045?f=m2034

Kuva: Oulun Pyrintö/Joni Tuohimaa

Haku