Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Reima-voimistelukoulukiertue lisää laadukasta lasten voimistelua
11.08.2022

Reima-voimistelukoulukiertue lisää laadukasta lasten voimistelua

Reima-X-Voimisteluliitto

Nyt on laadukkaan lasten voimistelun kiertuevuosi! Reima-voimistelukoulukiertue vierailee noin 70 voimisteluseurassa ympäri Suomen vuoden 2022 aikana.

Seuroille maksuttoman kiertueen tarjoaa seuroille konkreettisia neuvoja ja työkaluja laadukkaan lasten toiminnan kehittämiseen ja/tai toteuttamiseen. Voimisteliliiton yhteistyökumppani Reima mahdollistaa Voimistelukoulukiertueen.

”Meille on ilo tehdä yhteistyötä Voimisteluliiton kanssa ja tärkeää olla mukana lasten laadukkaan liikunnan lisäämisessä, sillä Reimalla haluamme kannustaa kaikkia lapsia aktiiviseen lapsuuteen, varsinkin leikin ja liikkumisen kautta”, sanoo Reiman markkinointipäällikkö Päivi Koskela.

Kiertueelle valittavat lasten voimistelua tai tanssia tarjoavat jäsenseurat saavat yksilöllisiin tarpeisiinsa räätälöidyn seurakäynnin omalle paikkakunnalleen. Tapaamisen aikana seura saa konkreettisia neuvoja ja työkaluja laadukkaan toiminnan toteuttamiseen. Samalla seura saa päivitettyä oman Voimistelukoulun 2022-luvulle.

Kiertueelle hakevien seurojen vastuulla on määritellä tarkasti oma tarpeensa ja tavoitteensa sekä se, mitä seura on kehittämässä lasten voimistelun osalta. Vaikuttavuuden näkökulmasta on toivottavaa, että seurakäynnille osallistuu seuran ohjaajia ja heidän esihenkilönsä tai johtokunnan jäseniä (riippuen aihevalinnasta). Käytännön salitunneille odotuksena on, että puolet lasten ohjaajista osallistuisi tapaamiseen.

Hae tästä mukaan kiertueelle!

Mitä on laadukas lasten voimistelu?

Lasten voimistelussa näkyy ILO eli innostus, laatu ja onnistumiset yhdessä. Laadukkaassa lasten voimistelussa koulutettu valmentaja tai ohjaaja suunnittelee harjoitukset siten, että ne tukevat lapsen psyykkistä ja fyysistä kasvua sekä kehitystä. Voimisteluseurojen tunneilla tavoitteena on, että innostus, laatu ja onnistumiset yhdessä toteutuvat jokaisella harjoituskerralla. Sen seurauksena lapsi omaksuu seurasta urheilullisen ja liikunnallisen elämäntavan sekä saa kipinän monipuoliseen, riittävään ja omaehtoiseen liikuntaan.

Haku