Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Rebecca Gergalon ura voimistelijana päättyy
15.02.2021

Rebecca Gergalon ura voimistelijana päättyy

Tokion olympialaisiin edustuspaikkaa tavoitellut rytmisen voimistelun huippuvoimistelija Rebecca Gergalo päättää voimistelijan uransa. 

Korona siirsi olympiaunelmaani. Pystyin koronasta huolimatta harjoittelemaan hyvin, kiitos huippu-urheilijoille myönnetyn erikoisluvan ja -järjestelyiden. Mutta perheeni yritystoimintaan ja sitä kautta talouteen korona on vaikuttanut niin suuresti, että olympiakarsintoihin vaadittava maailmancupkiertue on minun osaltani jätettävä taloudellisista syistä väliin, Rebecca Gergalo valottaa päätöksensä taustoja. 

Vaikka Gergalo ripustaa voimistelutossun nyt naulaan, jatkaa hän rytmisen voimistelun parissa valmentajana. Syksyllä yksittäisten rytmisen voimistelun valmennusryhmille suunnattujen tuntien muodossa valmennuskokemusta saanut Gergalo aikoo osallistua seuraavaksi Suomen Valmentajien Urheilijasta valmentajaksi -koulutukseen. 

Olen tehnyt tätä (voimistelua) sen verran kauan, että tuntuu oudolta ajatukselta luopua kokonaan voimistelusta. Tykkään tehdä pienten lasten kanssa töitä ja jakaa omia oppejani eteenpäin. Arki valmentajana tulee olemaan erilaista kuin voimistelijana, mutta sitä kautta voin edelleen jatkaa itselle rakkaan lajin parissa. Hienoa päästä itsekin salille valmentamaan nyt kun lasten harrastusmahdollisuuksia on pääkaupunkiseudulla avattu.

Gergalo kertoo myös olevansa käytettävissä rytmisen voimistelun leireillä kouluttajana ja on kiinnostunut jakamaan osaamistani myös muiden seurojen avuksi. 


Kuvassa Rebecca Gergalo Voimistelun kaikkien lajien SM-kilpailujen rytmisen voimistelun vannefinaalissa 2019. (kuva Ville Kaakinen)

16 vuotta voimistelua huipentui vuonna 2019

Rebecca Gergalolla on takanaan 16 vuotta voimistelun parissa. 4,5-vuotiaana voimistelusalille astellut Gergalo on uransa aikana saavuttanut 20 Suomen mestaruusmitalia aikuisten sarjasta ja sitä ennen 16 nuorten sarjasta. Gergalo on voimisteluvuosiensa aikana edustanut Olarin Voimistelijoita ja Voimistelu- ja urheiluseura Eliseä. 

Tokion olympialaisiin tähdännyt Gergalo on parhaimmillaan harjoitellut 36 tuntia viikossa. Uransa parhaana ja ikimuistoisimpana vuotena Gergalo pitää vuotta 2019, jolloin hän saavutti ennätyspisteitään, voimisteli mm. Espanjan Guadalajaran World Challenge Cup -osakilpailun finaaliin ja sai tunnustusta monen maan valmentajilla. Tällöin ohjelmat ja pohjatyö Tokiota varten olivat hyvällä mallilla ja olympiakarsintana vuonna 2019 toimineen MM-kilpailujen neliottelun finaaliin Gergalo oli toisella varasijalla.  

Harmittaa, että tämä unelma jää toteutumatta. Korona on tuonut minun ja lähipiirini elämään paljon stressiä ja tämän unelman joudun nyt uhraamaan muun elämän puolesta. Mutta toisaalta tämä tuo tilaa uudelle, kuten opiskelulle sillä olen voimistelun takia pitänyt opiskelusta välivuotta.  

– Haluan lämpimästi kiittää valmentajaani Larisa Gryadunovaa, seuraani Olarin Voimistelijoita hyvistä olosuhteista, Voimisteluliittoa, Olympiakomiteaa, Piruettia, Dvillenaa ja kaikkia muita yhteistyökumppaneita, lääkäri Katja Mjösundia, fysioterapeutteja Vesa Kuparista ja Jarmo Ahosta sekä urheilupsykologeja Muza ja Juri Haninia, jotka ovat auttaneet ja tukeneet minua urani aikana. Lisäksi lämmin kiitos katsomossa kaikki nämä vuodet kannustaneille läheisilleni ja faneilleni, on ollut hienoa kulkea tätä voimistelumatkaa kanssanne.

Kuvassa Rebecca Gergalo rytmisen voimistelun MM-kilpailuissa 2019. (Kuva Indrek Kask). 

Pääkuvassa Rebecca Gergalo Voimistelun kaikkien lajien yhteisissä SM-kilpailuissa 2019. (Kuva Rabbit Visuals). 

Haku