Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Ravitsemus esteettisissä urheilulajeissa -webinaari
27.04.2021

Ravitsemus esteettisissä urheilulajeissa -webinaari

Urheilijan tavoitteena on pystyä harjoittelemaan tehokkaasti, palautua harjoittelusta mahdollisimman hyvin ja pysyä terveenä. Tässä urheilijaa tukee hyvin koostettu ruokavalio. Voimistelun ja muiden esteettisten urheilulajien ravitsemuksen erityispiirteisiin keskittyvä Ravitsemus esteettisissä urheilulajeissa -webinaari järjestetään lauantaina 12.6.2021 klo 12-15.30. Webinaari on ensisijaisesti suunnattu valmentajille, mutta mukaan ovat tervetulleita niin urheilijat, urheilijoiden vanhemmat kuin muutkin aiheesta kiinnostuneet.

Ilmoittaudu Ravitsemus esteettisissä lajeissa -webinaariin 6.6. mennessä. 

Seminaarissa kuullaan asiantuntijoiden esityksiä urheilijan ravitsemuksesta ja pureudutaan erityisesti siihen, mitkä ovat esteettisten lajien erityisvaatimukset ravitsemukseen liittyen ja kuinka niihin vastataan käytännössä. Asiantuntijoina seminaarissa toimivat Laura Manner (Suomen urheiluravitsemuksen asiantuntijat Ry:n varapuheenjohtaja ja Suomen Olympiakomitean urheiluravitsemuksen asiantuntija), Elisa Neuvonen (lääkäri, Itä-Suomen yliopisto), Maria Lankinen (Ravitsemustieteiden dosentti, Itä-Suomen yliopisto), Veera Kainulainen (Terve voimistelija -asiantuntija, Suomen Voimisteluliitto).


Webinaarin ohjelma:

klo 12 Webinaarin avaus (Maria Lankinen)

klo 12.05 Esteettisten lajien ravitsemuksen erityispiirteet (Laura Manner)

klo 13 Taitolajien tyypillisimmät terveyshaasteet ja ennaltaehkäisy (Elisa Neuvonen)

klo 13.45 Uudet Terve voimistelija -ravintomateriaalit

klo 14.00 Paneelikeskustelu

klo 15.30 Webinaari päättyy


”Ravitsemus on iso osa kaikkien urheilijoiden arkea, harjoittelua ja palautumista. Esteettisissä lajeissa haasteena on usein suuri harjoitustuntien määrä viikkotasolla, minkä vuoksi ruokarytmiä on tärkeää suunnitella ennakkoon. Osaa esteettisten lajien urheilijoista mietityttävät myös lajien fyysiset vaatimukset sekä oma kehonkuva. Työskennellessäni esteettisten lajien urheilijoiden kanssa haluan varmistaa, että riittävä energiansaanti sekä edellytykset kasvaa ja kehittyä normaalisti toteutuvat urheilijan jokapäiväisessä arjessa”, kertoo Laura Manner.  

Seminaari huipentuu paneelikeskusteluun, jossa kokemuksensa jakavat asiantuntijoiden ohella myös voimistelijat, valmentajat ja vanhemmat. Paneelikeskusteluun osallistuu rytmisen voimistelun entinen huippu-urheilija Jouki Tikkanen sekä OVO Teamin kapteeni Aurora Kapanen.

Webinaari järjestetään yhteistyössä Suomen Voimisteluliiton, Suomen Urheiluravitsemuksen asiantuntijat Ry:n ja Kuopion Reippaan Voimistelijoiden kanssa.

”Kuopio on tunnettu korkealaatuisesta ravitsemustieteen koulutuksesta ja tutkimuksesta, joten halusimme nostaa ravitsemusteeman esiin myös Kuopiossa järjestettävien Voimistelupäivien yhteydessä. Valitettavasti Voimistelupäiviä jouduttiin siirtämään, mutta olemme todella iloisia, että tämä seminaari päästään toteuttamaan”, kertoo Maria Lankinen, järjestelytoimikunnan jäsen.

Seminaarin hinta on 30€ ja Suomen urheiluravitsemuksen asiantuntijoille 20€. Voimisteluliiton jäsenseurat voivat ostaa myös seuralipun hintaan 100€. Seuralippu sisältää 10 osallistumiskoodia. Ilmoittaudu webinaariin 6.6.2021 mennessä. Ilmoittautumaan pääset tästä.

HUOM! Voit osallistua webinaariin myös ostamalla tapahtumasta tallenteen!

Haku