Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Puron voimisteluareena vahvistaa voimistelun olosuhteita pääkaupunkiseudulla
14.04.2023

Puron voimisteluareena vahvistaa voimistelun olosuhteita pääkaupunkiseudulla

Puro-hallin avajaiset 1.4.2023

Uuden voimisteluhallin avajaisia vietettiin lauantaina 1.4. vilkkaissa tunnelmissa. Itä-Helsinkiin kokoontui niin uteliaita kokeilijoita, voimistelun harrastajia kuin huippuvoimistelijoita.

Liikuntakeskus Puron yhteyteen on avattu uusi voimisteluareena. Helsingin Myllypurossa sijaitseva tila on merkittävä parannus erityisesti TeamGymin, mutta myös telinevoimistelun harjoitus- ja kilpailuolosuhteille.

”Puron voimistelutilan avautuminen merkitsee TeamGymille ensimmäistä lajille suunniteltua arkiharjoittelun huippuolosuhdetta Suomessa”, iloitsee TeamGymin lajivastaava Sonia Solismaa.

Tämä tarkoittaa sitä, että saman salin sisältä löytyvät kaikki TeamGymin täysimittaiset telineet. Tila soveltuu myös lajin kilpailukäyttöön. Aiemmin Suomessa lähimmäksi yhtä hyviä olosuhteita on päästy Vierumäellä, mutta sielläkään tilat eivät ole yhtä täysimittaiset, kuin nyt Purossa.

Puro-hallissa on TeamGymille täysimittaiset telineet, kuten kuvan vapaaohjelman alue.

Puro-hallissa on TeamGymille täysimittaiset telineet, kuten kuvan vapaaohjelman alue.

Puro-hallissa voivat harjoitella niin harrastajat kuin huiputkin

Solismaan mukaan uusi tila on tarkoitettu kaikille aina voimistelua aloittelevista lapsista maajoukkuetason urheilijoihin asti.

”Puro-hallissa pienet lapset voivat harjoitella alkeistemppuja ja huiput kaksoisvoltteja kierteellä. Uusi tila motivoi erityisesti TeamGymin huippu-urheilijoita, joille olosuhde mahdollistaa turvallisen harjoitteluympäristön vaikeampien liikkeiden harjoitteluun”, kertoo Solismaa.

Urheilijat itse ovatkin innoissaan uudesta harjoittelutilastaan. 

Voltti Puro-hallissa TeamGym

Puro-hallissa TeamGymin voimistelijat pääsevät harjoittelemaan vaikeampiakin temppuja turvallisesti.

”Onhan tää ihan todella siistiä meille voimistelijoillekin! Nyt ollaan askel lähempänä sitä, mitä muissa Pohjoismaissa on jo saavutettu olosuhteiden puolesta. Täällä on ihan mielettömät olosuhteet treenata – enää ei tarvitse lähteä Vierumäelle asti sen takia, että saa paukutettua uusia temppuja!

Ollaan ihan mielettömän kiitollisia näistä uusista ihanista olosuhteista”, tunnelmoivat Helsingfors Gymnastikklubbenin ja Voimisteluseura Flikun yhteisen Unified-joukkueen kapteenit ja naisten maajoukkueurheilijat Karoliina Kaitanen ja Jenna Häkkinen.

TeamGym onkin vahvasti pohjoismainen laji. Se on Ruotsissa ja Tanskassa suosituin voimistelulaji, mikä näkyy myös maiden kilpailumenestyksessä. Suomen viime vuosien kirkkain saavutus on vuoden 2021 naisten EM-pronssi – uusien olosuhteiden myötä kovimman kärjen saavuttaminen on tulevaisuudessa varmasti entistä lähempänä.

Projekti lähti lajin tarpeesta

TeamGymin suosio on ollut Suomessa kasvussa, mutta juuri tilahaasteet ovat rajoittaneet harrastajamäärän kasvua. Puro-halli avaa pääkaupunkiseudun seuroille uudenlaisen mahdollisuuden toiminnan kasvattamiseen ja kehittämiseen.

Puro-halli soveltuu myös telinevoimistelun harjoitteluun.

Puro-halli soveltuu myös telinevoimistelun harjoitteluun.

”Hallin rakentaminen lähti täysin lajin tarpeesta. Tilalle oli aito tarve, jotta TeamGym voi lajina kasvaa”, kertoo hallin tilasuunnittelusta ja välineistä vastanneen Unisport-yhtiön edustaja Eino Pankkonen.

”Rakentaminen alkoi kaksi kuukautta sitten, mutta tavaroiden tilaaminen ja suunnittelu jo kaksi vuotta sitten.

Tämän kyseisen projektin läpivienti on alusta ja suunnittelusta alkaen oikeastaan ollut malliesimerkki siitä, että miten vastaavia tiloja pitäisi tehdä. Eli ihan alusta alkaen on ollut lajiliitto, seurat, rakennuttajat, rakennusyhtiö ja kaikki mukana. Yhteistyössä pyöriteltiin pohjapiirustusta, pilareiden paikkoja ja monttujen rakennetta. Se on mahdollistanut sen, että meillä kaikilla tahoilla projekti eteni aikataulussa.

Torstaina valmistui, nyt ollaan lauantaissa – että hyvin meni kaikki!” kertoo Pankkonen projektin etenemisestä.

Puron voimisteluareena

  • Sijaitsee Liikuntakeskus Purossa, Helsingin Myllypurossa
  • Ensimmäinen täysimittainen TeamGymin harjoitteluolosuhde Suomessa
  • Tilasta löytyy kaikki TeamGymin telineet eli volttirata, trampetti ja vapaaohjelman alusta
  • Soveltuu myös telinevoimistelun harjoitteluun
  • Salista löytyy ainutlaatuinen alastulo-/trampoliinimonttu-kokonaisuus sisältäen hydraulisesti korkeussäädettävän montun

Haku