Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Pilottiseurahaun loppukiri käynnissä!
25.01.2022

Pilottiseurahaun loppukiri käynnissä!

Voimistelijat kiipeilemässä narussa.

Erityistä Voimaa -hankkeen tavoitteena on voimistelun strategian mukaisesti kehittää voimisteluseuroihin kaikille avoimia ja saavutettavia harrastusmahdollisuuksia. Hankkeen kohderyhmään kuuluvat monikulttuuristen perheiden lapset ja nuoret sekä neuropsykiatrisia erityispiirteitä omaavat lapset ja nuoret. Hanke toteutetaan yhteistyössä pilottiseurojen kanssa.

Hae mukaan 30.1. mennessä

Voimisteluliitto etsii  pilottiseuroiksi erilaisia voimisteluseuroja eri puolelta Suomea niin harraste- kuin kilpailutoiminnan parista. Avustusta tarjotaan max. 4000 euroa avustusta hankkeen puolesta toiminnan käynnistämiseen ja kehittämiseen voimisteluseurassa. Avustuksen suuruus määräytyy hakemusten ja hankkeen toimenpiteiden mukaan.

Hae mukaan klikkaamalla tästä!

Voit tutustua ensimmäisen vuoden pilottiseurojen toimenpiteisiin Erityistä Voimaa seuroissa -videosarjan muodossa Voimisteluliiton Youtubessa. Videoilla näet muun muassa miten voimisteluseura tekee yhteistyöstä monikulttuurisuuskeskuksen kanssa, mitä tarkoittaa soveltava freegym ja miten seura kouluttaa omia ohjaajiaan huomioimaan erityistä tukea tarvitsevat liikkujat!

Tutustu videoihin klikkaamalla tästä!

Onnistumisia vuodelta 2021

Ensimmäisen vuoden pilottiseurat kuvailivat loppuraporteissaan onnistumisiaan ja antoivat palautetta seuraavasti.

”Hanke oli todella mielenkiintoinen ja avartava kokemus.”

”Olemme todella tyytyväisiä hankkeen kautta saatuihin toimenpiteisiin. Hanke toi myös uudenlaisia yhteistyömalleja ja ehkä myös rohkeutta tuoda julki se kaikki positiivinen mitä seurassa jo tehdään.”

”Olemme todella onnistuneet toiminnan jalkauttamisessa, jos 15 -vuotiaat haluavat nimenomaan olla osana erityislasten liikunnassa. Se on aika harvinaista.”

”Video-projekti oli mahtava juttu ja kaikki tuki hankkeen aikana erityistä. Tämä oli ainutlaatuinen hanke, jollaisessa en ole aikaisemmin ollut mukana.”

”Hienosti, on avannut paljon uusia asioita / ovia ja myös koulutukset ja palaverit ja muiden sparraus ja teot ovat auttaneet meitä paljon nostamaan meidän omaa toimintaa soveltavan liikunnan osalta korkeammalle tasolle.”

”Yhdenvertaisempi, tasa-arvoisempi ja vastuullisempi toimintaympäristö.”

”Erityiskiitos aktiiviselle koordinoinnille Voimisteluliiton päästä. Se on pitänyt hankkeen koko ajan mielen päällä ja koko verkoston tuki on ollut iso osa kokonaisuutta. Kaikki toiminnan on pystytty toteuttamaan suunnitellusti ja on mahtavaa, että toiminnat myös jatkuvat hankkeen jälkeen. Myös paljon uutta on tulossa.”

Lisätietoja
Sini Mattila
etunimi.sukunimi@voimistelu.fi, p. 0400569867

Haku