Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Perhe urheilevan lapsen tukena
06.06.2021

Perhe urheilevan lapsen tukena

Coach Kari on urheiluperheiden mentori, joka painottaa, että vanhempien tehtävänä on tukea lapsen kehittymistä ihmisenä ja antaa eväitä urheilijan polulle positiivisen mallin kautta.

Asiantuntevaa yhteistyötä

Voimisteluliitto on tehnyt Karin kanssa yhteistyötä kouluttamalla niin vanhempia kuin valmentajiakin. Yhteistyötä on jatkettu nyt kesällä 2021 niin, että voimme tukea myös monikulttuurisia perheitä.

Vanhempainilta-materiaali Homefiel advantage on toteutettu englanniksi ja tarkoitettu kaikille voimistelun vanhemmille ja ennen kaikkea myös seuroille työkaluksi. Seurat voivat järjestää vanhempainiltoja ja -tapaamisia kesällä tai syyskauden alussa ja tavoittaa videon kautta myös perheitä, jotka eivät esimerkiksi kielitaidon vuoksi voi osallistua suomenkieliseen tapaamiseen. Tämä avoinna oleva videomateriaali voi toimia koko vanhempainillan sisältönä tai ennakkomateriaalina, minkä jälkeen on mahdollisuus kokoontua pohtimaan perheiden roolia urheilevan lapsen tukena.

Perhe on voimistelijan vahva tuki

Kannustava perhe kotikenttänä antaa jokaiselle voimistelijalle hyviä eväitä voimistelijan polulla etenemiseen ja valmiuksia haasteiden kohtaamiseen. Vanhempien asettamat suorituspaineet voivat heikentää lapsen motivaatiota voimistella ja siksi on tärkeää tukea lapsen omaa halua ja motiiveja urheilla. On kyse lapsen harrastamisesta ja hyvinvoinnista.

Coach Kari painottaa puheenvuoroissaan sitä, että kodin merkitys on suuri ja on tärkeää, että lapsen ja aikuisen välillä säilyy aito vuorovaikutus. Lapsella tulee olla lupa ajatella ja nähdä harrastaminen omasta näkökulmastaan ja tuoda esille tunteita, joita harrastus hänelle tuottaa.

Lapsi saattaa keskustella ajatuksistaan tilanteissa, joissa sitä vähinten odottaa ja siksi on tärkeää olla tuntosarvet pystyssä ja huomata, milloin on hyvä pysähtyä juttelemaan. Auto voi olla myös paikka juttelulle, kuvailee Kari ja vinkkaa, että mitä, jos kännykät jätetäänkin avaamatta, ollaan hetki hiljaa. Se voikin johtaa siihen, että asia, joka painaa mieltä tai on ollut tärkeä, tulee esille, kun sille on tilaa. Coach Karin sanoin, kuuntelu on monesti puhetta tärkeämpää.

 

Eli mikäli kiinnostuit, tilaa maksuton linkki vanhempainiltaan (ENG) Liisa Lappalaiselta @voimistelu.fi. Tallenne on hyödynnettävissä 7.6-30.9.21.

 

Haku