Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Päivityksiä TeamGymin kansallisiin sääntöihin
12.03.2024

Päivityksiä TeamGymin kansallisiin sääntöihin

TeamGym vapaaohjelman nosto

Euroopan voimisteluliitto on julkaissut tarkennuksia kuluvan syklin sääntökirjaan (Code of Points, Edition 2022 V1.1). Päivityksen löydät materiaalipankista täältä.

Tarkennukset koskevat vapaaohjelman siirtymis- ja dynamiikkavähennyksiä, yhdeltä jalalta ponnistavien kierrehyppyjen lähtösuuntaa sekä sivuvaa’an (SBXX07) määritelmää.

Tarkennukset ovat voimassa sellaisenaan 4., 5. ja 6. lk. kilpailuissa sekä SM-kilpailuissa.

1.–3. lk. osalta tarkennukset on päivitetty kansallisiin sääntöihin, jotka löytyvät materiaalipankista täältä. Samalla sääntötiedostoon on päivitetty syyskuun 2023 LAR-tiedotteessa julkaistu tarkennus koskien joukkueliikettä. Tarkennukset on koottu sääntöjen alkuosasta löytyvään taulukkoon (V1.3), josta ne on helppo tarkistaa. Lisäksi kokonaan uudet tekstit on korostettu keltaisella värillä.

Kilpaharrasteluokan osalta tarkennus koskee siirtymisistä tehtäviä vähennyksiä. Määritelmä pysyy samana:

”Siirtymisillä tarkoitetaan liikkeitä, joilla vaihdetaan kuviota tai joilla valmistellaan joukkueliikettä. Siirtymiseen käytettävien liikkeiden tulee olla voimistelullisia ja liikkeet suoritetaan musiikin tahtiin. Vähennys tehdään, mikäli siirtymistä ei suoriteta musiikin tahtiin tai se ei ole voimistelullinen.”

Vähennys on 0,2 joka kerta, kuitenkin enintään 1,0 pisteeseen asti (maksimi), kun siirtyminen ei ole määritelmän mukainen puolella tai yli puolella joukkueen voimistelijoista. Vähennys siirtyy pois taulukon mukaan määritettävien vähennysten alta, ja se tehdään erillisenä vähennyksenä vastaavasti kuin esim. kaatuminen tai alueen ylitys.

Jos siirtymisen määritelmä ei täyty alle puolella joukkueen voimistelijoista, käytetään taulukon mukaan määritettäviä suoritusvähennyksiä (3.4.1), esim. vähennystä ”suorituksen yhdenmukaisuus”.

Siirtymisiä ja dynamiikkaa koskevat tarkennukset vaikuttavat ainoastaan tuomareiden työskentelyyn (minkä otsikon alla vähennetään, vähennyksen maksimi). Joukkueiden suoritusta koskeviin vaatimuksiin ei ole siirtymisten ja dynamiikan osalta tullut muutoksia, joten nämä tarkennukset eivät vaadi joukkueilta toimenpiteitä.

Viethän tietoa eteenpäin seurassasi!

 

Kuva. Atte Grönlund

Haku