Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Oskar Kirmeksellä olympiapaikka harmittavan lähellä
01.10.2023

Oskar Kirmeksellä olympiapaikka harmittavan lähellä

Suomen miesten suoritukset eivät harmillisesti riittäneet telinevoimistelun maailmanmestaruuskilpailuista olympiapaikkaan. Belgian maailmanmestaruuskilpailuissa on jaossa suurin osa paikoista ensi vuoden Pariisin olympialaisiin. Telinevoimistelijoille on jaossa yhteensä 192 olympiapaikkaa, joista 128 jaetaan nyt MM-kilpailuissa. Naisille ja miehille on molemmille jaossa yhtä monta paikkaa eli 96.

Suurin osa paikoista jaetaan joukkuetulosten perusteella, Suomen miehillä ei MM-mittelöissä ollut täällä kertaa joukkuetta, joten Suomen ottelijat Oskar Kirmes (Espoon Telinetaiturit) ja Elias Koski (Voimisteluseura Helsinki) taistelivat henkilökohtaisista olympiapaikoista. Kosken sijoitus kilpailuissa oli 65:s. Suomalaisista parhaan tuloksen teki Kirmes pistein 79,631 ja hänen lopullinen sijoituksensa oli 39:s. Olympiapaikka jäi hänellä noin pisteen päähän.

Tein parhaan tulokseni yli kahteen vuoteen kansainvälisillä areenoilla. Viime vuosi oli vaikea loukkaantumisten ja sairastelujen vuoksi. Olen onnellinen, että olen päässyt takaisin tälle tasolle ja pystyn nauttimaan kilpailemisesta sekä harjoittelusta. Tietysti harmittaa, että (olympia)paikka jäi niin lähelle, kun hevosella tuli tippuminenkin. Olen kuitenkin ylpeä suorituksestani”, summasi Kirmes.

Maailmanmestaruuskilpailuiden finaaleihin tiensä taisteli 24 kuusiottelijaa sekä kahdeksan parasta joka telineellä. Suomalaiset eivät yltäneet näille sijoituksille ja siten miesten finaaleissa ei suomalaisväriä nähdä.

Miten henkilökohtaiset olympiapaikat jaetaan

Karsintojen jälkeen ottelijat laitetaan pistejärjestykseen. Listalta otetaan pois niiden maiden urheilijat, joilla on jo joukkuekategoriassa saatu paikka. Näiden jälkeen naisista 14 ja miehistä 8 seuraavaksi parasta ottelijaa saa paikan Pariisiin. Tilanteen tekee jännittäväksi se, että tässä kategoriassa jaetaan paikkoja vain yksi per maa. Eli viimeinen paikan saaja voi sijoittua listalla useita sijoituksia kauemmaksi kärjestä riippuen siitä, minkä maan edustajat pärjäävät paremmin.  

Telinefinaalista/karsinnasta jaetaan yksi paikka per teline​. Urheilijaa, joka on jo saanut paikan maa- tai ottelukategoriassa, ei oteta huomioon.

Loput olympiapaikat jaetaan keväällä 2024 maanosien mestaruuskilpailuissa ja maailmancup-sarjan perusteella.

 

MM-kilpailut jatkuvat suomalaisittain huomenna 2.10. naisten joukkuekilpailulla. Naisten joukkue kilpailee divisioonassa 8 klo 18.45-20.05 Suomen aikaa.

 

Katso kaikki tulokset

 

Lisätietoja

Viralliset kisasivut 

 

Hanna Järvinen

joukkueenjohtaja

044 308 0376

Haku