Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Ohjaatko lapsia tai nuoria? Gymnaestrada on juuri teille
12.10.2021

Ohjaatko lapsia tai nuoria? Gymnaestrada on juuri teille

  • Ohjaatko sinä alle 12-vuotiaiden lasten voimistelu- tai harrastusryhmiä?  

  • Toimitko esimerkillisenä aikuisena nuorten alle 18-vuotiaiden kanssa voimisteluseurassasi? 

  • Haluatko jättää läpi elämän kantavia muistoja ja kokemuksia näiden lasten ja nuorten sydämiin?  

  • Onko tavoitteenasi innostaa liikkeestä, tartuttaa liikunnan iloa? 

Jos vastasit yllä oleviin kysymyksiin kyllä, on Gymnaestrada Tampere 2022 juuri sinulle ja ryhmällesi.  

Oli kyseessä sitten harrastusryhmä tai tavoitteellisemmin harjoitteleva joukkue, Gymnaestrada Tampere tarjoaa tulevalle vuodelle yhteisen tavoitteen, antaa ohjaajille materiaalia treenisuunnitteluun ja innostaa yhdessä tekemisestä.  

Kesäkuussa 2022 koko voimisteluyhteisö kokoontuu Tampereelle kesän liikuttavimmalle festarille 9.-12.6..  Sinunkin seurasi ja joukkueesi voi lähteä mukaan. Valitse Gymnaestradan runsaasta sisällöstä juuri sinun ryhmällesi parhaiten sopiva. 

Alle 12-vuotiaiden kenttäohjelmat  

Satoja nurmikolla kirmaavia jalkapareja, värikkäitä esiintymisasuja, nauravia suita!   

Kenttäohjelmista perheliikunnan ohjelma Robotit, 7–12-vuotiaiden Sateen jälkeen paistaa aurinko ja kaiken ikäisille sopiva lajien yhteisohjelma Me ollaan #voimistelu  ovat matalan kynnyksen kenttäohjelmia, jotka ovat helpommin ja nopeammin opittavissa. Ohjelmissa ei ole vaativia kuvioilta tai siirtymisiä, eikä näillä ohjelmilla ole yhteisharjoitusta huhtikuussa (ohjelmat on kuitenkin osattava ennen tapahtumaan saapumista!). Kyseiset kenttäohjelmat sopivat erinomaisesti ryhmille ja voimistelijoille, jotka innostuvat yhteisistä kokemuksista ja haluavat kokea suurtapahtuman tunnelman ilman paineita harjoittelusta tai esiintymisestä.  

Innokkaille harjoittelijoille ja kenttäohjelmakoreografian vahvemmin harjoitteluunsa sisällyttäville ryhmille ja joukkueille sopivia vaihtoehtoja ovat 7–12-vuotiaiden voimistelukoululaisten Jos kuussa voisi tanssia , Luonnon lumoissa -tanssikoreografia tai yli 8-vuotiaille akrobatiavoimistelusta innostuneille tarkoitettu Vain taivas rajana. Nämä kenttäohjelmat sopivat niille, jotka innostuvat esiintymisestä, ahkerasta harjoittelusta tai itsensä haastamisesta. Kentällä nähdään hyvin harjoiteltuja ja yhtäaikaisia ohjelmia, joissa suuret voimistelijamäärät kertovat monin kuvioin ja vauhdikkaalla liikkumisellaan sykähdyttäviä tarinoita.  

”Muistan sen ikuisesti. Sen tunteen, kun avajaismarssi saapui meidän seuramme osalta stadionille ja nurmikentällä näkyi jo tuhansien voimistelijoiden massa. Ymmärsin olevani osa jotain suurempaa, osa yhteisöä, jossa on paikka minulle. Seuraavat päivät huipensivat koko vuoden harjoittelun.”  

Nuorille sopivat kenttäohjelmat 

Nuoret, alle 18-vuotiaat voivat valita kuudesta kenttäohjelmasta itselleen mielenkiintoisimman.  

Neljää kenttäohjelmaa harjoitellaan päivittäin Tampereella, huhtikuun yhteisharjoituksien lisäksi. Nämä ohjelmat ovat 12–18-vuotiaiden joukkuevoimistelua ja tanssillista voimistelua harrastavien Millaisen tarinan kirjoitat elämällesi?, kaiken ikäisten tanssista innostuvien Luonnon lumoissa, akrobatiavoimistelua eri tasolla harrastaville suunnattu Vain taivas rajana, sekä yli 15-vuotiaiden tanssillisen voimistelun ohjelma Kirkkaat vedet. Näitä kenttäohjelmia suositellaan voimistelua tai tanssia tavoitteellisesti tai säännöllisesti harrastaville.  

Nuoret voivat osallistua myös ikärajattomiin, matalan kynnyksen kenttäohjelmiin, joita harjoitellaan yhdessä ympäri Suomen saapuneiden osallistujien kanssa vasta tapahtumapäivinä. Tällaiset ohjelmat ovat voimistelulajien yhteisohjelma Me ollaan #voimistelu  sekä kaikenikäisille pilke silmäkulmassa liikkuville kuntoliikunnan ystäville suunnattu Kiertoradalla (linkki tietoihin).  

Messu- ja Urheilukeskuksen tapahtumat 

Lisäksi harrastevoimistelijat voivat osallistua Gymnaestradassa myös Messukeskukselle sijoittuviin tapahtumiin. Lapsille tarjolla on Voimistelun superstara. Tanssijat ja voimistelijat voivat kilpailla Lumo-finaalissa, jossa on tanssin kilpailu 10–12-v., 13–15-v., 16–19-v., yli 20-v., yli 40-v. sarjoissa sekä Gym for Life -kilpailu voimistelun ja esittävän voimistelun ryhmille. Gym for Life-sarjaan voi osallistua myös ohjelmanumeroilla, joissa on telineitä mukana.  

Tapahtuman osallistumismahdollisuuksista sekä lajien kilpailuista voit lukea lisää täältä. 

Kuinka mukaan?  

1. Tarkista, että seurastasi on Gymppi-yhteyshenkilö ilmoitettuna tämän listan kautta: https://www.lyyti.fi/e/?p=s&k=0f27f459e4a18a86c22e9a81 

2. Jos Gymppi puuttuu, juttele aiheesta seurasi hallituksen kanssa ja ilmoittakaa seuranne Gymppi tänne niin saatte lisätietoa ja materiaalia: https://www.lyyti.fi/reg/Gympit__Gymnaestrada_Tampere_4501 

3. Ilmoita Gympillenne mihin ohjelmaan suunnittelet joukkueesi / ryhmäsi kanssa osallistumista. 

4. Mikäli osallistutte kenttäohjelmaan, ilmoittaudu ohjaajien ja valmentajien opetuskurssille innosta voimistelijat mukaan. Gympiltä saat tarvittaessa tapahtumaviesteihisi apuja.  

Gymnaestrada on kesän liikuttavin festivaali – Move it, show it, feel it! Nähdään Tampereella 9.-12.6.2022! 

Haku