Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Ohjaajan matkassa: Sinikka Piirainen ”Seurassamme on nyt mukava pöhinä”
09.02.2024

Ohjaajan matkassa: Sinikka Piirainen ”Seurassamme on nyt mukava pöhinä”

Miten sinusta tuli ohjaaja Joensuun Voimistelu ja Liikunta ry:lle?

Olen ollut seuran toiminnassa mukana jollain tavalla aina vuodesta 1990 lähtien. Eläkkeellä alkoi olla taas aikaa, joten tulin ohjaamaan Ikivirkeitä. Siitä se sitten lähti.

Mikä on parasta aikuisten ohjaamisessa?

Hyvä tunnelma porukassa. Onnistumisen ilo sekä ohjaajalla että jumpparilla, kun esimerkiksi haasteellinen liikesarja sujuu. Vanhempikin oppii! 

Kenelle suosittelisit ohjaajaksi ryhtymistä?

Kaikille, jotka haluavat elämäänsä mukavia muistoja ja nauttivat yhdessä tekemisestä.

Jokin ihanin ohjaus muisto tai hauskin kokemus?

Muistoja olisi vaikka kuinka paljon. Hauskin on kuitenkin tällainen: esitimme seuran joulujuhlassa tekemääni ohjelmaa ja minä aloin sekoilla kesken ohjelman. Jumppareita alkoi tämä naurattamaan aivan hirveästi- minua myös! Jännitys kaikkosi siihen. Monta kertaa on tälle saatu nauraa.

Gymnaestrada – matkat ja niissä esiintymiset ovat mieleenpainuvia muistoja. Joukkomme on ollut hyvin yhteenhitsautunut ja matkakassaa on kartutettu yhdessä kaikenlaisilla talkootöillä. Dornbirnissä meitä oli viisi jumpparia kenttänäytöksessä. Samalla reissulla viivyimme vähän pidempään ja kiertelimme autolla lähiympäristössä; Etelä-Saksassa, Lichtensteinissa, Sveitsissä ja Itävallassa.

Amsterdamissa esiinnyimme Kirkkaat vedet ja Elämä on matka -ohjelmassa. Lisäkokemuksena tuli matkustaminen vähän interreilityyliin laivalla ja junalla. 

Nyt kun seurassa on entisestään lisääntynyt kiinnostus osallistua ainakin Suomen Gymnaestrada-tapahtumiin, odotan innolla vuotta 2026 ja Joensuun tapahtumaa.

Seurassamme on nyt mukava pöhinä ja yhdessä tekemisen meininki sekä aina joku jeesaa. Se auttaa jaksamaan ja innostaa projekteihin.

Minkälaisia osallistujia sinun tunneillasi käy?

Ikähaitari on noin 60-86 vuotta. Suurin osa on eläkkeellä, mutta muutama työikäinenkin käy jumpassa.

Vinkkisi, miten huomioida omilla tunneilla erilaiset liikkujat?

Tuntia suunnitellessa mietin jo haastavimpiin liikkeisiin helpommat variaatiot. Kokeilemalla itse saa parhaimmat soveltuvuudet.

Vire-Lavis -tunneille pitää aina miettiä liikkeet niin, että tuolilla istuen pystyy kaikkeen osallistumaan.

Kenelle suosittelisit ryhmäliikuntaa?

Suosittelen ryhmäliikuntaa aivan kaikille. Sosiaalinen puoli on puolet tunnin annista, lisäksi pukukoppikeskustelut ovat tärkeitä.

Monet ovatkin sanoneet, että muiden jumppareiden tapaaminen ja mukava musiikki tunnilla ”hoitavat” mielen hyvinvointia. Yksinäisyys on yllättävän yleistä myös ikäihmisillä.

Minkä liikunta vinkin tai haasteen antaisit lukijoille?

Houkuttele ystäväsi tai naapurisi mukaan liikkumaan: voimisteluun tai vaikka aluksi kävelylenkille.

Seurat voivat ehdottaa kuukauden aikuisten liikuttajia

Seurat ovat saaneet ehdottaa esimerkiksi ryhmäliikunnan, aikuisten voimistelulajin/tanssin ohjaajaa tai perheliikunnan ohjaajaa, joka on heidän mielestään onnistunut innostamaan aikuisia liikkumaan.

Valitsemme kolme aikuisten liikuttajaa keväällä 2024, Sinikka Piirainen on yksi heistä. Eli vielä on seuroilla mahdollisuus nostaa esille omia aikuisten liikuttajia ja ehdottaa ohjaajaa palkittavaksi!

Ehdota ohjaajaa tämän linkin kautta. https://q.surveypal.com/Kuukauden-aikuisten-liikuttaja-2024/0

Lisätietoa saat tämän linkin kautta. https://www.voimistelu.fi/blog/uutinen/seura-ehdota-kuukauden-aikuisten-liikuttajaa-2/

 

Näin seura perusteli ehdotustaan:

Sinikka on tuonut meille vire-laviksen ja helppojumpan. Hän pyrkii houkuttelemaan mukaan ja pitämään mukana myös ne ikiliikkujat, joiden liikkumiskyky on jostain syystä heikentynyt.

Sinikka on ammattimainen ja saa liikkujat innostumaan. Hän on ollut mukana Gymnaestradoissa ohjaajana ja itse osallistuen. Hän ohjasi meitä saaden Kirkkaiden vesien kuviot sujumaan. Hän oli mukana myös Elämäni matka ohjaamisessa. Hän osallistuu aktiivisesti myös hallinnon puoleen ja on esittelemässä eri tilaisuuksissa JoenVoLin toimintaa. Hän veti Ikäihmisten terveyspäivässä koko yleisölle virelavista. Sinikalla on suuri seurasydän.

 

 

Haku