Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Neljä uutta SM-kultamitalistia naisten telinevoimistelussa
09.06.2022

Neljä uutta SM-kultamitalistia naisten telinevoimistelussa

Tampereella kilpailtiin tänään naisten telinevoimistelussa telinefinaalit. Kaikilla telineillä saatiin eri voittajat, kun Sani Mäkelä (hyppy, kuvassa toinen vasemmalta), Sirkku Korpela (nojapuut, oikealla), Sara Laiho (puomi, toinen oikealta) ja Kaia Tanskanen (permanto, vasemmalla) kruunattiin Suomen mestareiksi. Kilpailut valavat uskoa suomalaisten suorituksiin EM-kilpailuissa, jotka pidetään elokuussa Saksan Münchenissä.

HIFK Gymnasticsin Sani Mäkelä (s. 2002) voitti hypyn SM-kultaa.  

”Tosi hyvät ja helpottuneet fiilikset. Oli aika rankkaa nämä kaksi kisapäivää putkeen, mutta olen ylpeä itsestäni, että pystyin vetämään ihan loppuun asti. On iloiset fiilikset. Seuraava tavoite on ensi viikolla World Challenge Cupissa. Siellä on tavoitteena vetää vielä vähän paremmat suoritukset”, Sani Mäkelä kommentoi palkintojenjaon jälkeen.

Eilisessä neliottelussa Sani Mäkelä voimisteli kultaa, joten näistä kisoista hän lähtee kotiin kolmen mitalin kanssa, sillä nojapuilla hän nappasi tänään hopeaa.

Pyrkivät Gymnasticsin Sirkku Korpela (s. 2002) voitti SM-kultaa nojapuilta.

”Tosi hyvät fiilikset. Sain onnistuneen nojapuusarjan, vähän paremman kuin karsinnoissa, olen tyytyväinen siihen mitä sain tänään aikaiseksi. Seuraavaksi lähden tavoittelemaan vielä puhtaampia suorituksia ja neliotteluun tsemppiä vähän lisää”, Sirkku Korpela kommentoi suoritustaan.

Kuusikon Urheilijoiden Sara Laiho (s. 2006) voitti SM-kultaa puomilta.

”Tosi hyvät tunnelmat ja fiilikset, onnistuin tänään. Seuraava tavoite on vaikeuttaa sarjoja ja menestyä seuraavissa kisoissa”, Sara Laiho kertoi.  

Jyväskylän Voimistelijoiden Kaia Tanskanen (s. 2005) nappasi SM-kultaa permannolta.

”Tunnelmat ovat hyvä, onnistuin ja saavutin tavoitteeni, vaikka olin väsynyt. Seuraava tavoite on edustaa Suomea EM-kisoissa ja jatkaa harjoittelua”, Kaika Tanskanen totesi.

”Naisten finaaleista jäi hyvät tunnelmat. Ensinnäkin oli mielenkiintoisia onnistumisia ja oli hyvä kisa. Suurimpana asiana kilpailut antavat uskoa tulevaan EM-kisaan. Minä lähden onnellisin mielin elokuisia EM-kilpailuja kohti”, sanoo naisten telinevoimistelun lajipäällikkö Satu Murtonen.

 

Tuloksia/hyppy

 1. Mäkelä Sani, HIFK Gymnastics 13,066
 2. Tanskanen Kaia, Jyväskylän Voimistelijat-79 13,033
 3. Urvikko Annika, Tampereen Voimistelijat 12,500

 

Tuloksia/eritasonojapuut

 1. Korpela Sirkku, Pyrkivä Gymnastics 12,466
 2. Mäkelä Sani, HIFK Gymnastics 12,166
 3. Ojala Rosanna, Tampereen Sisu 12,033

 

Tuloksia/puomi

 1. Laiho Sara, Kuusikon Urheilijat 12,400
 2. Antila Misella, Vaasan Telinetaiturit 12,300
 3. Hautala Ada, Oulun Pyrintö voimistelujaosto 11,766

 

Tuloksia/permanto

 1. Tanskanen Kaia, Jyväskylän Voimistelijat-79 13,233
 2. Hautala Ada, Oulun Pyrintö voimistelujaosto 12,500
 3. Ojala Rosanna, Tampereen Sisu 12,300

 

Kaikki tulokset >>

Haku