Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Nea Kivelästä jälleen kilpa-aerobicin naisten yksilöiden Suomen mestari
06.05.2023

Nea Kivelästä jälleen kilpa-aerobicin naisten yksilöiden Suomen mestari

Kilpa-aerobicin Suomen mestarit palkittiin tänään 6.5. Tampereella lajien yhteisissä SM-kilpailuissa. Kultaiselle sijalle naisten yksilöissä voimisteli taidokkaasti Turun Urheiluliiton Nea Kivelä. Mestaruudet jaettiin myös naisten joukkue- ja ryhmäkilpailuissa. 

Tampereen Messu- ja urheilukeskuksessa käytiin tänään tiukkaa taistoa kilpa-aerobicin mestaruuksista naisten yksilö-, ryhmä- ja joukkuekilpailuissa. 

Nea Kivelälle neljäs SM-kulta naisten yksilöissä 

Kivelä lähti eilisen karsintapäivän jälkeen kohti finaalia kakkossijalta, kun Jyväskylän Naisvoimistelijoiden Nea Hukkanen siirtyi karsintakilpailuissa kärkipaikalle. Tämä loi Kivelän finaalipäivään oman jännityksensä.  

“Kyllä se loi painetta vähän. Mutta nyt on semmoinen tosi onnellinen ja helpottunut fiilis. Tänään meni ihan hyvin, tuli semmoinen ehjä kokonaisuus. Pientä haparointia oli ehkä vähän oudoissakin kohdissa, mutta kokonaisuudessa tosi hyvä,” summasi Kivelä suorituksensa jälkeen. 

Kivelä kokee vahvuudekseen omanlaisen, siistin tekemisen. Tänään se tuotti hienoa tulosta, josta voimistelija on erittäin iloinen. 

“Jäi tosi hyvä fiilis! Totta kai SM-kulta merkitsee tosi paljon, se kertoo aina vuoden työstä, mikä on tehty”. 

Kivelän seuraava päätavoite on syksyllä 2023 käytävät EM-kilpailut, joihin voimistelijat karsitaan näyttöjen perusteella. Voimistelija voi saada ranking-pisteitä kahdesta parhaasta näyttökilpailustaan. Tänään voimisteltu yksilöfinaali toimii yhtenä näyttökilpailuna kyseisiin kilpailuihin, jotka käydään 17.-19.11.2023 Turkin Antalyassa. 

Ryhmien mestaruus Turkuun, joukkueiden Tampereelle 

Alkuvuodesta 2023 kasattu Turun Urheiluliiton ryhmäkokoonpano Kivelä, Koponen, Laaksonen, Lauroma ja Teinikivi kilpaili nyt ensimmäiset SM-kilpailut ja on tyytyväinen päivän suoritukseen. 

“Ollaan tosi tosi onnellisia! Saatiin tehtyä hyvä varma suoritus, joka riitti ykkössijaan. Meidän joukkueella kävi pieni moka aikaisemmin, joten oli vähän jännittävä paikka lähteä tähän ryhmäkilpailuun heti perään. Siinä oli tosi nopea vaihto, joten piti aika nopeasti saada kerättyä itsemme, mutta onneksi saatiin hyvä fiilis kasaan.” 

Joukkuekilpailun SM-kulta matkusti tänään Tampereen Sisun kokoonpanolle Nääppä, Pulkki ja Vahteristo. Kultamitalin salaisuus oli joukkueella tänään yhtenäinen suoritus ja onnistuneet vaikeusliikkeet. 

“No tuntuu tosi hyvä hyvältä, me saatiin tehtyä hyvä suoritus ja ollaan tosi tyytyväisiä tähän voittoon. Saatiin samalla myös EM-kisapaikka,“ kommentoi Anni Pulkki kokoonpanosta. 

 

Kilpailujen tulokset 

Naisten yksilöt 

  1. Nea Kivelä (Turun Urheiluliitto), 20,250
  2. Nea Hukkanen (Jyväskylän Naisvoimistelijat), 19,900
  3. Hilda Laaksonen (Turun Urheiluliitto), 19,500

 

Naisten joukkueet 

  1. Anniina Nääppä, Anni Pulkki ja Lumi Vahteristo (Tampereen Sisu), 19,076
  2. Nea Hukkanen, Maija Keurulainen ja Mira Taskinen (Jyväskylän Naisvoimistelijat, Keravan Voimistelijat, Vantaan Voimisteluseura), 18,938
  3. Adeelia Koponen, Hilda Laaksonen ja Nanne Teinikivi (Turun Urheiluliitto), 18,656

 

Naisten ryhmät 

  1. Nea Kivelä, Adeelia Koponen, Hilda Laaksonen, Mea Lauroma ja Nanne Teinikivi (Turun Urheiluliitto), 19,006
  2. Amanda Grönroos, Anniina Nääppä, Auli Ollila, Anni Pulkki ja Lumi Vahteristo (Tampereen Sisu), 17,770
  3. Olivia Huiko, Teresa Kortelainen, Saija Mokkila, Liinu Oikari ja Sonja Vuorinen (Vantaan Voimisteluseura), 16,691

 

Katso kaikki kilpailun tulokset täältä   

 

Voimistelun SM-kilpailut käydään Tampereella 5.-7.5.2023. Mukana ovat kaikki kahdeksan Voimisteluliiton kansainvälistä kilpailulajia: akrobatiavoimistelu, joukkuevoimistelu, kilpa-aerobic, miesten telinevoimistelu, naisten telinevoimistelu, rytminen voimistelu, TeamGym ja trampoliinivoimistelu. 

 

Haku