Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Nea Kivelälle viides Suomen mestaruus kilpa-aerobicin naisten yksilösarjassa
19.05.2024

Nea Kivelälle viides Suomen mestaruus kilpa-aerobicin naisten yksilösarjassa

Kilpa-aerobicin Suomen mestarit palkittiin tänään 19.5. Kajaanissa. Naisten yksilösarjassa voiton vei Nea Kivelä ja miesten yksilösarjassa Sampo Nousiainen. Mestaruudet jaettiin myös pari-, joukkue- ja ryhmäsarjoissa.

Kajaanihallissa käytiin viikonloppuna 18.-19.5.2024 tiukkaa taistoa kilpa-aerobicin mestaruuksista. Turun Urheiluliitto hallitsi sunnuntain finaalissa, kun kaikkien aikuisten sarjojen kultamitalit lähtivät Turkuun. 

Nea Kivelä ja Sampo Nousiainen yksilösarjojen Suomen mestarit

Nea Kivelä (Turun Urheiluliitto) voimisteli tänään jo viidennen kultamitalinsa naisten yksilösarjassa. Finaalissa Kivelä ylsi pisteille 20,050. Seuraavaksi Kivelän katse kohdistuu ensi viikonlopun Tokion maailmancupiin ja syksyn MM-kisoihin. 

”Kultamitali tuntuu tosi hyvältä, sain tehtyä perusehjän ja varman suorituksen, josta jäi todella hyvä fiilis. Kausi on sujunut hyvin, olen pysynyt ehjänä ja olen päässyt treenaamaan hyvin. Ensi viikolla lähdetään Tokion maailmancupiin ja sieltä lähdetään hakemaan menestystä. Syksyn MM-kisoihin lähden hyvillä fiiliksillä. Maailmancupin jälkeen pidetään hetki taukoa ja sitten lähdetään treenaamaan MM-kisoihin. Koreografiaa ei kuitenkaan lähdetä muuttamaan”, Nea Kivelä kommentoi iloisena viidettä SM-kultaansa.

Sampo Nousiainen (Turun Urheiluliitto) kilpaili ensimmäistä kilpailukauttaan aikuisten sarjassa. Hän onnistui jo maaliskuun Cantanheden maailmancupissa, sijoittuen silloin upeasti miesten yksilöfinaalissa kuudenneksi. SM-kilpailujen finaalissa Nousiainen voimisteli ehjällä suorituksella pisteille 20,700. Nousiainen kilpaili ainoana sarjassaan.

”Sain tehtyä hyvän suorituksen ja kaikki vaikeusliikkeet läpi, mikä ei ole aiemmissa kisoissa oikein onnistunut. Nyt sain onnistuneen suorituksen ja tosi hyvät pisteet. Kausi on sujunut hyvin ja on tullut onnistumisia. Tokion maailmancupissa olisi kiva päästä finaaliin ja tehdä oma paras suoritus. Kilpailen maailmancupissa yksilöllä ja triolla. Syksyn MM-kisoihin lähden hyvillä ja odottavaisilla fiiliksillä. Finaalipaikkoja tavoittelen, mutta erityisesti miesten sarjassa taso on todella kova, eikä mitaleita vielä ensimmäisenä vuotena aikuisten sarjassa ole välttämättä irtoamassa”, Sampo Nousiainen kommentoi tyytyväisenä. 

Kokoonpanojen kultamitalit lähtivät Turkuun

Ensimmäistä kertaa SM-kilpailuissa aikuisten sarjassa nähtiin myös sekapari. Parisarjassa voimistelivat Ada Göcmen ja Sampo Nousiainen (Turun Urheiluliitto). He voimistelivat upeasti pisteille 19,000, jääden vain 0,200 pisteen päähän MM-karsintapisteistä.

”Meillä meni tänään ihan hyvin, ensimmäisessä liikkumisessa tuli heti synkrovirhe, joka rokotti pisteitä, emmekä yltäneet MM-pisterajoihin. Muuten oli tosi hyvä suoritus ja hyvät pisteet, joihin ollaan tyytyväisiä. Kauteen on mahtunut ylä- ja alamäkiä, hyviä ja huonoja suorituksia, mutta kokonaisuutena kausi on ollut ihan hyvä”, pari kommentoi finaalisuoritustaan.

Joukkuesarjassa käytiin tiukka kilpailu kultamitalista. Voiton veivät Nea Hukkanen, Nanne Teinikivi ja Sampo Nousiainen (Turun Urheiluliitto), pistein 19,433. Tie SM-kultaan ei ollut joukkueelle helppo.

”Kisa meni hyvin, meillä on hyvä fiilis, vaikka suoritus oli vähän epäonnistunut. Ollaan kuitenkin tyytyväisiä kokonaisuuteen. SM-kulta tuntuu tosi mahtavalta. Kauteen on mahtunut aika paljon alamäkiä, on ollut haasteita ja hyviä hetkiä, mutta päästiin tähän ja ollaan siitä tosi iloisia ja ylpeitä. Seuraavaksi ensi viikon Tokion maailmancup ja sieltä lähdetään hakemaan finaalipaikkaa ja mahdollisesti mitalia. MM-kisaan lähdetään samoilla tavoitteilla”, joukkue kommentoi onnellisina SM-kultaansa.

Ryhmäsarjassa nähtiin upea suoritus, kun Inka Kilpeläinen, Adeelia Koponen, Nea Hukkanen, Nea Kivelä ja Nanne Teinikivi (Turun Urheiluliitto) voimistelivat kultaa pistein 19,123. Sarjassa voimisteli vain yksi ryhmä.

”Meillä on hyvät fiilikset, saatiin tehtyä sellainen perussuoritus. Tiedämme, että pystymme vielä parempaan ja sitä lähdetään hakemaan ensi viikon Tokion maailmancupista. Olemme pitkästä aikaa lisänneet vaikeusliikkeiden vaikeustasoa ja nyt saamme kilpailtua kunnolla maailman kärjen kanssa. Tavoittelemme Tokiossa finaalipaikkaa ja mahdollisesti mitalisijaa. Syksyn MM-kisoissa koitamme tehdä Suomelle historiaa. Viime MM-kisoissa sijoituimme viidenneksi ja sitä lähdemme parantamaan”, ryhmä iloitsee kuluneesta kaudesta ja SM-mitaleista.

Seuraavan kerran kilpa-aerobicissa kilpaillaan jo ensi viikonloppuna, kun Tokion maailmancup voimistellaan 25.-26.5.2024. Kilpa-aerobicin MM-mitaleista kilpaillaan 27.-29.9.2024 Pesarossa, Italiassa.

Lisätietoja kilpailusta löydät Kisanetistä >> 
Kaikki tulokset löydät täältä >> 

Tulokset

Naisten yksilöt

1. Nea Kivelä, Turun Urheiluliitto, 20,050
2. Nea Hukkanen, Turun Urheiluliitto, 19,800
3. Mira Taskinen, Vantaan Voimisteluseura, 19,150

Miesten yksilöt

1. Sampo Nousiainen, Turun Urheiluliitto, 20,700

Sekaparit

1.    Ada Göcmen, Sampo Nousiainen, Turun Urheiluliitto, 19,000

Joukkueet

1. Nea Hukkanen, Sampo Nousiainen, Nanne Teinikivi, Turun Urheiluliitto, 19,433
2. Ada Göcmen, Inka Kilpeläinen, Hilda Laaksonen, Turun Urheiluliitto, 19,200
3. Linnea Antinaho, Netta Hakonen, Jertta Väisänen, Valkeakosken Voimistelijat, 17,761

Ryhmät

1. Nea Hukkanen, Inka Kilpeläinen, Nea Kivelä, Adeelia Koponen, Nanne Teinikivi, Turun Urheiluliitto, 19,123

Kuva: Tanja Martikainen, Kajaani Gymnastics

Haku