Home » Uutiset » Nea Kivelälle kolmas kilpa-aerobicin Suomen mestaruus
22.05.2022

Nea Kivelälle kolmas kilpa-aerobicin Suomen mestaruus

Kilpa-aerobic SM 2022

Kilpa-aerobicin SM-kilpailut on saatettu päätökseen Valkeakoskella. Mitalisijoista käytiin kovaa vääntöä läpi viikonlopun. Lauantain alkukilpailuissa yksilösarjan kärkikolmikossa olivat Nea Kivelä Turun Urheiluliitosta, Nea Hukkanen Jyväskylän Naisvoimistelijoista sekä kolmantena Kaisa Seppälä Turun Urheiluliitosta. Sunnuntain finaalissa asetelma muuttui hieman, kun Adeelia Koponen, Turun Urheiluliitto, voimisteli finaaleissa kolmannelle sijalle.

”Todella onnelliset ja iloiset fiilikset Suomen mestaruudesta. Hallissa oli huikea kannustus ja nautin lavalla tekemisestä. Olen suoritukseen kokonaisuudessaan tyytyväinen, vaikka yhden arvokkaan vaikeusosan pisteet jäivätkin saamatta. Tästä on hyvä jatkaa vielä muutama viikko treeniä kohti kauden päätavoitetta Portugalin MM-kisoja”, iloitsee vuoden 2022 SM-kultamitalisti Nea Kivelä.

Naisten joukkuesarjassa kultaa voittivat Siiri Soininen, Nea Vainio ja Kia Österholm Turun Urheiluliitosta, pistein 19,958. Toiseksi voimistelivat Nea Hukkanen, Auli Ollila ja Lumi Vahteristo, pistein 19,350, edustaen sekä Jyväskylän Naisvoimistelijoita että Tampereen Sisua. Kolmanneksi tulivat Maija Keurulainen, Nelli Paulamäki sekä Emilia Rantala pistein 19,141, edustaen sekä Valkeakosken Voimistelijoita että Vantaan Voimisteluseuraa.

”Oli mahtavaa lähteä tiukkaan ja jännittävään kisaan muita huippujoukkueita vastaan! Kevättä ovat varjostaneet sairastelut, mutta olemme silti onnistuneet yli kaikkien odotusten, sillä kyseessä on vasta ensimmäinen kautemme aikuisten sarjassa. Tästä on hyvä jatkaa treenejä kohti MM-kisoja, jonne lähdemme nauttimaan ja tekemään kauden parasta suoritustamme”, kommentoi kultaa voittanut Turun joukkue.

15–17-vuotiaiden yksilösarjassa kultamitalin voitti toista vuotta peräkkäin Turun Urheiluliiton Hilda Laaksonen, pistein 19,800. Finaalin toiseksi ylsi Anni Pulkki, Tampereen Sisusta pistein 19,150 ja kolmanneksi Jade Sirviö, Turun Urheiluliitosta pistein 19,100.

”Tätä varten on treenattu ahkerasti. Oli mahtavaa voittaa jo toisen kerran ja vielä viimeisenä junnuvuotena. Viime vuodesta jäi kalvamaan erityisesti joukkueen ja ryhmän sijoitukset, jotka tänä vuonna saatiin kirkastettua Suomen mestaruuksiksi”, kommentoi iloinen Hilda Laaksonen voittojaan.

15–17-vuotiaiden miesten yksilösarjassa kultaa voimisteli Sampo Nousiainen, Tampereen Sisusta, pistein 19,600. Sekaparien finaalissa kultamitali lähti myös Tampereen Sisuun, kun Sampo Nousiainen ja Anniiina Nääppä voimistelivat pisteille 17,900.

”Suoritus oli yksi parhaimmistani ja se lisäsi varmuutta lähteä kesän MM-kilpailuihin”, kommentoi Sampo Nousiainen suoritustaan.