Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Nea Kivelälle historiallinen pronssimitali kilpa-aerobicin MM-kilpailuissa
17.06.2022

Nea Kivelälle historiallinen pronssimitali kilpa-aerobicin MM-kilpailuissa

Nea Kivelä näyttää pronssimitalia

Kilpa-aerobicin MM-kilpailut Portugalin Guimaraesissa jatkuivat tänään 17.6. suomalaisten osalta naisten yksilöfinaalilla sekä ryhmien alkukilpailulla. Yksilökilpailussa Nea Kivelä (Turun Urheiluliitto) saavutti historiallisen tuloksen sijoittuen kilpailussa kolmanneksi ja voittaen MM-pronssia.

Finaaliin Kivelä lähti alkukilpailun perusteella upeasti sijalta 5. Finaalissa Kivelä onnistui tekemään puhtaan suorituksen ja nousemaan kolmannelle sijalle pistein 20,050. Kivelä on ensimmäinen suomalainen, joka on saavuttanut kilpa-aerobicissa MM-mitalin kansainvälisen voimisteluliitto FIG:n alaisissa kilpailuissa.

– Tämä mitali on jotain, josta en ole osannut edes haaveilla. Tässä menee hetki ennen kuin edes tajuan, mitä juuri tapahtui. Lähdin finaaliin ilman paineita nauttimaan, ja tänään todella nautin lavalla ja tulos oli parempi mitä osasin ikinä odottaa! Olo on sanoinkuvailemattoman onnellinen, kommentoi Kivelä tunnelmiaan kilpailun jälkeen.

Myös Turun Urheiluliiton ryhmä Linn Agha, Nea Kivelä, Adeelia Koponen, Kaisa Seppälä ja Siiri Soininen pääsi avaamaan kilpailunsa sijoittuen alkukilpailussa täpärästi sijalle 9. pistein 17,911. Näin ollen ryhmä jäi harmillisesti ensimmäiselle varasijalle finaaliin, joka kilpaillaan huomenna lauantaina.

– Ryhmän suoritus oli kokonaisuutena hyvä. Suoritus sisälsi kuitenkin pieniä eriaikaisuuksia ja harmiksi kahdesta vaikeusliikkeestä jäi pisteet saamatta. Finaalipaikka jäi harmittavan lähelle näiden virheiden takia. Tätä ei jäädä kuitenkaan harmittelemaan, vaan kolmen viikon päästä lähdetään World Games -kilpailuihin tekemään kauden paras suoritus, kertoo ryhmän valmentaja Saija Salminen ryhmän suorituksesta.

Lauantaina kilpailu jatkuu suomalaisten osalta aerodance-sarjan finaalilla, jossa Suomea edustaa Turun Urheiluliiton sekä Valkeakosken Voimistelijoiden yhteistyöjoukkue Nea Kivelä, Adeelia Koponen, Fiona Löppönen, Emilia Rantala, Kaisa Seppälä, Siiri Soininen, Nea Vainio ja Kia Österholm. Torstaina käydyn alkukilpailun jälkeen aerodance lähtee finaaliin hienosti sijalta 6. Finaali kilpaillaan kello 18.45 Suomen aikaa.

Voimisteluliitto tiedottaa kilpailujen tuloksista suomalaisten osalta.