Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Naisurheilun erityispiirteet – koulutus alkaa 31.8.2024
13.06.2024

Naisurheilun erityispiirteet – koulutus alkaa 31.8.2024

Kuvassa voimistelija ja valmentaja

Kaksiosainen koulutus on tarkoitettu voimistelun parissa työskenteleville fysioterapeuteille ja muille terveydenhuollon ammattilaisille sekä valmentajille.

Voimistelun fysioterapeuttien asiantuntijatiimi järjestää kaksiosaisen koulutuksen naisurheilun erityispiirteistä syksyllä 2024. Koulutuksen ensimmäisen osan teema on suhteellisen energiavajeen (RED-S) ja ravinnon merkitys vammojen ennaltaehkäisyssä ja toinen osa keskittyy naiseksi kehittymiseen, lantiopohjan lihasten harjoittamiseen ja virtsankarkailuun urheilusuorituksessa.

Koulutukset järjestetään 31.8.2024 ja 26.10.2024 Sporttitalolla Helsingin Pitäjänmäessä (Valimotie 10, 00380 Helsinki). Osallistua voi myös vain toiseen osuuteen. Koulutuksen hinta on 120€/koulutuspäivä ja SUFT-jäsenille 110€/koulutuspäivä. Osallistumalla ensimmäiseen koulutuspäivään varmistat edullisemman hinnan jälkimmäiseen koulutuspäivään. Koulutus on suunniteltu live-tapahtumaksi, mutta myös etäyhteydellä on mahdollista osallistua! Viimeinen ilmoittautumispäivä ensimmäiseen koulutusosaan on 16.8.2024.

Koulutuksen ensimmäisessä osassa käsitellään mm seuraavia aiheita:

-Mikä on RED-S ja miten se liittyy urheilijan terveyteen ja urheilijana kehittymiseen?
-Ravinnon moninainen merkitys urheilijan terveydelle
-Miten ja kuka puuttuu, jos huoli urheilijanravitsemuksesta tai energiavajeesta herää?
-Mitkä on valmentajan/fysioterapeutin vastuut ja velvollisuudet, jos urheilija kärsii suhteellisesta energiavajeesta tai ravitsemus on riittämätöntä?
-Miten hoitoketjussa linkittyy tiedonsiirto terveydenhuollon ammattilaisten ja valmentajan välillä?
-Miten suhteellisesta energiavajeesta kärsivä urheilija saadaan takaisin treeneihin tai miten harjoitusmäärää voidaan turvallisesti nostaa loukkaantumisen jälkeen?

Asiantuntijaluennoitsijoina 31.8.2024 toimivat Riina Komonen (Yleislääkäri ja liikuntalääketieteeseen erikoistuva lääkäri; Urheilu Mehiläinen, Hintsa Performance) RED-S:n osalta ja Salla Juselius-Luoto (laillistettu ravitsemusterapeutti ja terveystieteiden maisteri; Helsingin ja Uudenmaan terveydenhoitopiiri, HUS ja Mehiläinen) ravinnon osalta vammojen ennaltaehkäisyssä. Jälkimmäisen koulutuspäivän luennoitsijat ja aikataulu ilmoitetaan myöhemmin.
Koulutuksen ensimmäisen osan (31.8.2024) aikataulu:

Klo 9.45 alkaen aamukahvit ja pientä aamupalaa tarjolla
Klo 10 Tervetuloa ja avaussanat (Veera Kainulainen, Terve voimistelija -asiantuntija, Suomen Voimisteluliitto)
Klo 10.15 RED-S ja vammojen ennaltaehkäisy (Riina Komonen)
Klo 11 Tauko
Klo 11.10 RED-S ja vammojen ennaltaehkäisy (Riina Komonen)
Klo 11.40 Lounas (omakustanteinen)
Klo 12.40 Ravinnon merkitys vammojen ennaltaehkäisyssä (Salla Juselius-Luoto)
Klo 14.10 Kahvitauko
Klo 14.30 Paneelikeskustelu: Riittävä energiansaanti ja laadukas ravitsemus mahdollistavat lisää terveitä harjoituspäiviä (paneelissa ravitsemusasiantuntija, lääkäri, fysioterapeutti ja valmentaja)
Klo 16 Yhteenveto
Päivä päättyy noin klo 16.30

Ilmoittautumaan pääset tästä linkistä:

Haku