Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Naisten telinevoimistelun EM-joukkue nappasi paikan MM-kilpailuihin ja kaupan päälle kaksi paikkaa ottelufinaaliin
12.04.2023

Naisten telinevoimistelun EM-joukkue nappasi paikan MM-kilpailuihin ja kaupan päälle kaksi paikkaa ottelufinaaliin

Telinevoimistelun Euroopan mestaruuskilpailut jatkuivat tänään naisten joukkuekilpailulla sekä karsinnalla ottelu- ja telinefinaaleihin. Suomen naisten joukkue sijoittui sijalle 11, pistein 148,230 ja nappasivat samalla kisalipun syksyn MM-kilpailuihin. Tänään joukkueen vahvimmat suorittajat Kaia Tanskanen (Jyväskylän Voimistelijat) sekä Maisa Kuusikko (Tampereen Voimistelijat) ylsivät tuloksillaan myös ylihuomiseen ottelufinaaliin. 

”Kaikkiaan olen tämän päivän kisaan tyytyväinen, muutamia pieniä virheitä mahtui puomi- ja nojapuusarjoihini, joita lähden sitten finaalissa korjaamaan. Nojapuilla en ollut aivan rytmissä, mutta yritin pysyä rauhallisena ja suorittaa sarjan varmuudella loppuun. Olen superinnoissani finaaliin pääsemistä!  Oli hauskaa kilpailla joukkueen kanssa, vaikka alku oli hieman tahmea ja puomilta aloittaminen jännittävää. Joukkue toimi hyvin yhteen ja pääsimme tavoitteeseemme 13 parhaan joukkueen joukkoon”, riemuitsi Tanskanen.

”Heti kisan jälkeen oli aika pettynyt fiilis, kun en saanut tehtyä parastani, mutta nyt jälkeen päin olen kyllä tosi tyytyväinen ja superylpeä meidän joukkueesta. Vaikean valmistautumisen jälkeen olen iloinen ja kiitollinen, että pääsin kisaamaan tänään,” kertoi Kuusikko ajatuksistaan kisan jälkeen. 

Suomen naisten joukkue osoitti upeaa tsemppihenkeä, kun kilpailun haastavasta alusta huolimatta joukkue esitti upeaa suorittamista sekä venymistä haastavassa paikassa. Naiset kilpailivat vahvasti, mutta muutamia isompia virheitäkin sattui.

Kokonaisuutena tosi hyvä kisa joukkueelta! Vähän repaleisen valmistautumisen jälkeen olen tosi ylpeä ja tyytyväinen koko joukkueeseen. Aika paljon jännitti kaikkia. Puomi aloitustelineenä ei ollut ihan helppo, mutta onneksi saatiin tehtyä kaksi ehjää sarjaa. Puomin jälkeen joukkuetulokseen laskettiin vain onnistuneita suorituksia. Nojapuilla näkyi kokemus, jolla pinnistettiin ulos kaikki mitä oli vielä annettavissa”, summasi naisten maajoukkueen vastuuvalmentaja Pauliina Savola.

Joukkueen kuopus Olivia Vättö (Espoon Telinetaiturit) kilpaili tänään arvokisadebyyttinsä. 

”Tosi hieno kokemus ja ihan tyytyväinen suorituksiin, vaikka parannettavaa jäi. Mennyt on mennyttä ja sitä on turha murehtia, joten katse on jo kohti tulevaisuutta ja toivottavasti syksyllä minullakin MM-kisat joukkueena on edessä”, tuumasi Vättö.

Kisasta jäi päällimmäiseksi hyvä fiilis. Puomi toki harmittaa, kun kaksi putoamista siellä. Nojiksiin olen erityisen tyytyväinen. Ennen sarjaa jännitti tosi paljon, kun olin viimeinen tekijä, mutta sain tehtyä siistin sarjan. Koko kisan ajan meillä oli joukkueena hyvä meno ja fiilis!” summasi Ada Hautala (Oulun Pyrintö) päivän kilpailua.

Tänään kilpailuareenalla piti nähdä myös Sani Mäkelä (HIFK Gymnastics), mutta hän loukkasi harjoitushallissa olkapäänsä juuri ennen kilpailua. 

Euroopan mestaruuskilpailut saavat jatkoa huomenna miesten ottelufinaalilla, jossa nähdään Suomen Elias Koski (Voimisteluseura Helsinki) sekä Oskar Kirmes (Espoon Telinetaiturit). Kilpailua voi seurata Yle Areenasta tai livetuloksista.

Joukkue tulokset

1. Iso-Britannia 164,428

2. Italia 161,629

3. Alankomaat 158,896

11. Suomi 148,230

 

Neliottelu tulokset

1. Jessica Gadirova GBR 55,566

2. Zsofia Kovacs HUN 55,231

3. Alice D’amato ITA 54,899

15. Kaia Tanskanen FIN 50,633

21. Maisa Kuusikko FIN 49,732

39. Ada Hautala FIN 47,765  

82. Olivia Vättö FIN 42,632

Haku