Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Muistutus: 2. tason valmentajakoulutuksen ilmoittautuminen käynnissä
04.08.2021

Muistutus: 2. tason valmentajakoulutuksen ilmoittautuminen käynnissä

Koulutussyksy pyörähtää käyntiin heti elokuun alusta ja erilaisia koulutuksia on ideapäivästä pidempiin koulutusprosesseihin. Nyt on auennut myös 2.tason koulutusprosesseihin haku. 

Lajivalmentajille tarkoitettuja koulutuksia I-tasolla ovat mm. lajitaidon ja fyysisen valmennuksen koulutus sekä valmennuksen suunnittelun verkkokoulutus. Lisäksi Helsingissä pidettävä syksyn Convention tapahtuma on upea ideapäivä (10.10.) lasten valmentajille. 

Mahdollisia 1-tason puuttuvia koulutuksia ehdit suorittaa vielä alkusyksystä ennen koulutuksen alkua, katsothan koulutustarjonnan Hoikasta tai koulutus-kalenteri.fi. 

Lajivalmentajille, jotka pohtivat I-tasolta etenemistä pidemmälle, järjestetään myös lajikohtaisia lisäpäiviä. Ne ovat ensisijaisesti tarkoitettu valmentajille, jotka ovat aloittaneet kouluttautumisen 2017 tai sen jälkeen ja ovat suuntautumassa 2. tason prosessiin. Mutta lajipäivälle voivat osallistua myös muut valmentajat, jotka haluavat päivittää tietotaitojaan. Lajikohtaiset lisäpäivät järjestään koulutuspäivinä tai mentorointitilaisuuksina riippuen koulutuksen hakijamäärästä. Koulutukseen tulija on itse vastuussa selvittää lajinsa lisäpäivän toteutustapa ennen 2. tasolle hakemista. Ole yhteydessä Liisa Lappalaiseen asiasta.
 

2. tason koulutuksiin haku on käynnissä

2. tason valmentajan jatkokoulutuksia pidetään lajeista riippuen pääsääntöisesti Kisakallion urheiluopistolla sekä Kuortaneella. Muutamissa lajeissa koulutuksen lajitekniikan päiviä voidaan pitää myös seurojen oppimisympäristöissä.  

Voimisteluliiton koulutustoiminnan tavoitteena on lisätä valmentajien osaamista niin teoria kuin käytännön tasolla sekä vaikuttaa positiivisen lajikulttuurin kehittämiseen.

Kokonaisvaltaisessa valmennusosaamisessa oppimista rakennetaan nimenomaan oman arkiharjoittelun kautta. Omien valmennettavien kanssa toteutetut oppimistehtävät vievät koulutuksen käytäntöön jo koulutusprosessin aikana ja mahdollistavat palautteen saamisen myös urheilijoilta prosessin aikana.
Koulutukset ovat myös mahdollisuuksia verkostoitumiseen ja osaamisen jakamiseen muiden valmentajien kesken. Yhteiskehittelemällä harjoitteita ja kokemuksia voi vertaisiltaan saada tukea omaan kasvuun valmentajana. Osa koulutuksen sisällöistä suoritetaan osittain leiritoiminnan yhteydessä, jotta toimintaympäristössä tapahtuvalla oppimisella ja havainnoilla voidaan vahvistaa oppimista.
 
2. tasolla voivat kouluttautua siis valmentajat seuraavista voimistelulajeista 

Akro, JV, KA, MTV, NTV, RV, TG ja TRA

HUOM, minimi määrä opiskelijoita on 5/laji. Muutamissa lajeissa on myös maksimi osallistujamäärä, esim. JV 20 paikkaa. 

Valmentajat, jotka eivät mahdu opiskeluryhmään 2021–2022, pyritään huomioimaan seuraavassa haussa etusijalla. 

Koulutukseen osallistumisen edellytyksenä on suoritettu I-taso ja mahdollinen lisäpäivä ennen koulutuksen alkua. 

Joukkuevoimistelun lisäpäivä pidettiin  31.7 klo 10–19 ja paikkana Kisakallio. Päivä on valintaleirin yhteydessä. Hinta 50 €  -> ota yhteys Liisaan, jos myöhästyit lisäpäivästä. 

NTV lisäpäivän ajankohta on 26.9 ja paikkana Tuusula. Lajipäivän hinta 50€

Aikataulut

Lattialajit Kisakalliossa -> ILMOITTAUTUMINEN JATKETTU JA PÄÄTTYY 20.8
1.-3.10.2021 / 3.-5.12.2021 / 21.-23.1.2022 

JV 
RV 
KA 

Telinelajit Kuortane
26. – 28.11.2021 / 18. – 20.2.2022/ 11. – 13.3.2022

AKRO 
NTV 
MTV 
TG 
TRA 

Lisäksi pienemmissä lajiryhmissä voi olla omia päiviä, mitkä ilmoitetaan vasta, kun tiedetään, perustetaanko koulutusta 2021–22.  Lähtökohtaisesti ajankohdat pyritään pitämään ylempänä ilmoitettuina ajankohtina. 

2. tason koulutuksen hinta on 990€

Lisätietoja: Liisa Lappalainen@voimistelu.fi

Haku