Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » MM-kilpailujen ensimmäisessä valintakilpailussa voiton vei OVO Team
11.09.2021

MM-kilpailujen ensimmäisessä valintakilpailussa voiton vei OVO Team

 

Lauantaina 11.9.21 kilpailtiin joukkuevoimistelun MM-kilpailujen ensimmäinen valintakilpailu Turussa. Tärkeässä näytössä voiton vei OVO Team (Olarin Voimistelijat), hopealle Minetit (Tampereen Sisu, Tanssi- ja Voimisteluseura Illusion) ja pronssille Gloria (Attitude Sports, Elise, Pakilan Voimistelijat, Tapiolan Voimistelijat). Neljäntenä MM-kilpailujen edustuspaikassa on tällä hetkellä kiinni Sanix Valens (Lahjan Tytöt). MM-kilpailujen karsinnat koostuvat kahdesta valintakilpailusta.

Lauantain valintakilpailussa joukkueet antoivat ensimmäisen näytön, josta joukkueet saavat 1-kertoimella pisteet. 2. näyttö on erillinen yksipäiväinen valintakilpailu 25.09.21 Helsingissä, josta annetaan yhden näytön perusteella 1,5-kertoimella pisteet. Yhteenlaskettujen valintapisteiden perusteella nuorten ja naisten sarjojen joukkueet sijoilla 1–4. saavat paikan MM-kilpailuun. MM-kilpailut järjestetään Helsingissä 19.-21.11.2021.

OVO Team (Olarin Voimistelijat) voimisteli vahvasti uudella ohjelmallaan.

-Suoritus oli todella hyvä siihen nähden että olemme vasta kauden alussa. Tehtiin vahva suoritus jossa eläydyttiin täysillä ja isompia virheitä ei tullut. Nautimme jokaisesta hetkestä kun päästiin pitkästä aikaa liveyleisön eteen ja ekaa kertaa voimistelemaan uutta ohjelmaa. Teemaamme ovat muun muassa tarkkaavaisuus, keskittyminen ja sisäinen rauha. Vahvuutemme tällä kaudella on upeat osat sekä erillainen ja ainutlaatuinen koreografia. Seuraavaan kisaan teemme pieniä muutoksia ja hiotaan eriaikaisuuksia paremmiksi. Jatketaan ahkeraa treenaamista jotta olemme vielä paremmassa kunnossa toisessa karsintakisassa. Päätähtäimme on MM-kulta kotikisoissa marraskuussa, joukkueen kapteeni Aurora Kapanen summaa.

Minetit (Tampereen Sisu, Tanssi- ja Voimisteluseura Illusion) on tyytyväinen kauden avauskilpailuunsa. Tänään joukkue saavutti hopeisen sijan.

-Tehtiin paras mihin tällä harjoitteluajalla pystyttiin. Tästä on hyvä jatkaa entistä motivoituneempina töitä kohti seuraavia kilpailuja. Uusi ohjelma kertoo tarinan Kalevalan Tuonelan joutsenesta ja Kullervosta, kertoo joukkueen kapteeni Emmi Nikkilä.

Minettien kokoonpano syksylle 2021 on uudistunut seurayhteistyöllä. Joukkueessa voimistelee kuusi Tampereen Sisun voimistelijaa ja kolme Illusionin voimistelijaa.

Gloria (Attitude Sports, Elise, Pakilan Voimistelijat, Tapiolan Voimistelijat) voimisteli tänään pronssille.

– Kauden ensimmäisessä kisassa teimme ilmaisullisen ja vahvan suorituksen. Vapautunut suoritus näkyi taiteellisissa pisteissä, joihin ollaan tyytyväisiä. Suorituksessa emme yltäneet parhaimpaamme, joten kokonaispisteisiin ja sijoitukseen emme vielä ole tyytyväisiä. Tavoitteena on saavuttaa kärki, ja seuraavaan karsintaan hiomme ohjelman niin siistiin kuntoon, että saavutamme tavoitteemme. Tällä kaudella Glorian vahvuus on upea ohjelma, vartalotekniikka ja hypyt, kertoo Laura Airila.

Lopulliset tulokset

1.       OVO Team – Olarin Voimistelijat 19,150

2.       Minetit – Tampereen Sisu, Tanssi- ja Voimisteluseura Illusion 19,000

3.       Gloria – Attitude Sports, Elise, Pakilan Voimistelijat, Tapiolan Voimistelijat 18,900

4.       Sanix Valens – Lahjan Tytöt 18,600

5.       Team Vantaa – Vantaan Voimisteluseura 17,950

6.       Illusion – Tanssi- ja Voimisteluseura Illusion 17,700

7.       Team Freyat – Hyvinkään Voimistelu ja Liikunta, Järvenpään Voimistelijat, Mäntsälän Voimistelijat 17,000

Nuorten sarjassa lauantain valintakilpailun voittoon voimisteli Minetit Junior (Tampereen Sisu). Joukkue onnistui näyttämään vahvan ja ilmailullisen suorituksen.

-Lähdettiin super hyvillä fiiliksillä avaamaan syyskautta valintakilpailuun. Saimme tehtyä uudistuneella kokoonpanolla suoritus, joka sisälsi vielä pieniä epätarkkuuksia, joita lähdemme korjaamaan seuraavan kilpailuun. Kilpailemme syyskaudella samalla ohjelmalla, kuin keväällä. Koreografian nimi on ”Sleep on it” ja sen on tehnyt Antton Laine. Ohjelman teemana on uni ja painajainen. Se kertoo kuinka nukkumalla voi löytää ratkaisun ahdistukseen tai muihin vaivaaviin asioihin. Jatkamme tästä kovaa työtä kohti tulevia syksyn kilpailuita, erityisesti koti MM-kilpailuita, kertaa joukkueen kapteeni Tilda Holappa joukkueen tunnelmia kilpailun jälkeen.

Toiseksi kilpailussa sijoittui OVO Junior Team (Olarin Voimistelijat). Uudella ohjelmallaan hurmannut joukkue voimisteli pisteet 18,300.

Suoritus oli ilmaisullinen ja oli upea fiilis päästä näyttämään uusi ohjelmamme yleisölle. Pienistä eriaikaisuuksista huolimatta saimme näytettyä harkkatasoisen suorituksen. Tällä kaudella teemamme on Queen of Hearts. Jatkamme harjoittelua päättäväisellä ja päämäärätietoisella asenteella kohti seuraavaa valintakisaa, kertoo joukkueen kapteeni Erin Rönnholm.

Lopulliset tulokset nuorten sarja:

1.       Minetit Junior – Tampereen Sisu 18,650

2.       OVO Junior Team Olarin Voimistelijat 18,300

3.       Elite Junior – Sport Club Vantaa 18,150

4.       Sanix Valens Junior – Lahjan Tytöt 17,650

5.       Gloria Jr – Attitude Sports, Elise, Pakilan Voimistelijat, Tapiolan Voimistelijat 17,500

6.       Team Vantaa Junior – Vantaan Voimisteluseura 17,150

7.       Lumo – Jyväskylän Naisvoimistelijat 16,850

8.       Team Ionit – Olarin Voimistelijat 16,700

9.       Team Tapiola Jr – Tapiolan Voimistelijat 15,900

10.   Illusion Jr – Tanssi- ja Voimisteluseura Illusion 15,600

11.   COCO Junior – COCO Sport ry 14,100

12.   Fiona – Tampereen Työväen Naisvoimistelijat 13,950

13.   Lumo Nova – Jyväskylän Naisvoimistelijat 13,900

Haku