Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Mira Keränen valittiin Suomen Voimisteluliiton puheenjohtajaksi
18.11.2023

Mira Keränen valittiin Suomen Voimisteluliiton puheenjohtajaksi

Valtiotieteiden maisteri Mira Keränen valittiin Suomen Voimisteluliiton syyskokouksessa 18.11. uudeksi puheenjohtajaksi. Hän sai 153 ääntä, kun nykyinen puheenjohtaja Kaisa Vikkula sai 100 ääntä.

”Olen nöyrin mielin ja kiitollinen kannatuksesta, ja samalla tosi innostunut tulevaa kohtaan”, kommentoi Mira Keränen valinnan selvittyä.

Uudessa tehtävässään Keränen haluaa keskittyä kentän kuulemiseen. Hän odottaa ensi vuoden strategiatyön alkamista.

”Odotan, että pystytään laajasti keskustelemaan koko kentän kanssa painopisteistä ja siitä, mitä halutaan kehittää. Ensi vuoden strategiatyö on oiva paikka uutena puheenjohtajana käydä kenttää ja toiveita läpi. Toivon, että seuraavassa strategiassa näkyy erilaisten seurojen erilaiset tarpeet.”

”Minulla on ollut upea matka voimistelun parissa. Olen aloittanut temppukoulusta, siirtynyt siitä joukkuevoimisteluun, sen jälkeen rytmiseen voimisteluun ja kilpa-aerobiciin, missä saavutin kansainvälistä menestystä ja tein huippu-urheilu-urani. Sen jälkeen olen toiminut lajiasiantuntijatyöryhmässä, hallituksessa ja nyt puheenjohtajana.”

”Tunnistan miten vastuullisessa tehtävässä tulen olemaan tästä eteenpäin. Haluan antaa kaikkeni tälle tehtävälle.”

Mira Keränen on kilpa-aerobicin nelinkertainen Suomen mestari. Hänellä on myös ryhmäsarjassa Euroopan ja maailmanmestaruus ja MM-pronssimitali. Hän on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri ja hän työskentelee Maahanmuuttovirastossa kumppanuuksien johtavana asiantuntijana.

Keränen on ollut Voimisteluliiton hallituksen jäsen vuodesta 2022. Kilpa-aerobicin lajiasiantuntijatyöryhmän varapuheenjohtajana hän toimi 2015–2017. Lisätietoja Mira Keräsestä >>

Uusia jäseniä hallitukseen

Syyskokouksessa valittiin myös kolme hallituksen jäsentä kaudelle 2024–2026. Akrobatiavoimistelun, kilpa-aerobicin, TeamGymin ja trampoliinivoimistelun lajipaikalle valittiin Salla Eklund. Miesten telinevoimistelun lajipaikalle valittiin Jouko Koskinen, ja rytmisen voimistelun lajipaikalle Alexandra Mavrakis.

 

Haku