Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Minetit ja Gloria joukkuevoimistelun maailmancupin loppukilpailuun Miramasissa
29.04.2023

Minetit ja Gloria joukkuevoimistelun maailmancupin loppukilpailuun Miramasissa

Minetit

Joukkuevoimistelun maailmancupin toinen osakilpailu voimistellaan Ranskan Miramasissa 29.4.–30.4.2023. Lauantain alkukarsinnoissa suomalaisvoimistelijoille avautui kaksi finaalipaikkaa, kun Minetit (Tampereen Sisu) ja Gloria (Elise Gymnastics, Pakilan Voimistelijat) lunastivat paikkansa huomiseen loppukilpailuun.

Kuva: Susanna Hiljander

Naisten sarjassa kilpaili kaikkiaan neljä suomalaisjoukkuetta: Minetit, GloriaOVO Team (Olarin Voimistelijat) ja Sanix Valens (Lahjan Tytöt).

Minetit voimisteli alkukilpailun ensimmäiselle sijalle pistein 27,700.

”Tänään saimme tehtyä hyvän, harkkatasoisen suorituksen, johon voimme olla tyytyväisiä. Huomiseen loppukilpailuun lähdemme parantamaan pieniä yksityiskohtia hyvällä ja itsevarmalla fiiliksellä”, kommentoi joukkueen kapteeni Sanni Hartman.

Gloria sijoittui alkukilpailussa toiseksi pistein 26,600 ja mittelee myös huomenna loppukilpailussa.

”Tänään meillä oli laadukas ja ilmaisullinen suoritus alkukilpailussa. Lähdemme huomiseen finaaliin huippu fiiliksin!”, iloitsee Glorian kapteeni Erika Luoto.

OVO Team ylsi kolmannelle sijalle pistein 26,200 ja Sanix Valens viidenneksi pistein 25,250. Joukkueet karsiutuivat finaalista maarajoituksen vuoksi.

”Olemme tyytyväisiä omaan suoritukseemme. Oli rauhallinen ja varma olo tehdä. Yleisö oli ihanasti meidän ranskaksi lauletun kappaleen mukana. Harmiksemme emme saavuttaneet tavoitettamme eli finaalipaikkaa, mutta onnistuneen suorituksen jälkeen on kiva lähteä ensi viikonlopun SM-kisaan,” kommentoi OVO Teamin kapteeni Janna Kutila joukkueen kisatunnelmia.

”Matolla oli upea fiilis ja saimme välitettyä tunnelman myös katsomoon. Suorituksessa näkyi hyvin treeneissä tehdyt tarkennukset, mutta parannettavaakin jäi. Pisteisiin emme ole tyytyväisiä. Teemme kaikkemme, jotta saamme pisteet seuraavissa kisoissa selkeästi korkeammalle,” kertaa Sanix Valensin kapteeni Iiris Leino.

Nuorten sarjassa alkukilpailun ensimmäiselle sijalle voimisteli Minetit Junior (Tampereen Sisu) pistein 26,200 ja toiselle sijalle OVO Junior Team (Olarin Voimistelijat) pistein 25,850. Joukkueet jatkavat sunnuntaina nuorten sarjan loppukilpailuun.

Gloria Jr (Elise Gymnastics, Pakilan Voimistelijat) voimisteli alkukilpailussa kolmanneksi pistein 25,400 ja Sanix Valens Juniors (Lahjan Tytöt) neljänneksi pistein 25,250. Gloria ja Sanix Valens Juniors karsiutuivat finaalista maarajoituksen mukaisesti.

Loppukilpailu mitellään sunnuntaina 30.4. klo 11.30 suomen aikaa.

Voit seurata kilpailun tuloksia reaaliajassa täältä.

Alkukilpailun tulokset – World Cup II

  1. Minetit FIN, 27,700
  2. Gloria FIN, 26,600
  3. OVO Team FIN, 25,250
  4. Siidisabad EST, 25,850
  5. Sanix Valens FIN, 25,250

Alkukilpailun tulokset – Challenge Cup II

  1. Minetit Junior FIN, 26,200
  2. OVO Junior Team FIN, 25,850
  3. Gloria Jr FIN, 25,400
  4. Sanix Valens Juniors FIN, 25,250

Haku