Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Mineteille joukkuevoimistelun Euroopan mestaruus, Glorialle EM-pronssia
28.05.2023

Mineteille joukkuevoimistelun Euroopan mestaruus, Glorialle EM-pronssia

Joukkuevoimistelun EM-finaali käytiin tänään 28.5. Vantaalla. Suomi saavutti kilpailusta kaksi mitalia, kun Minetit (Tampereen Sisu) voimisteli voittoon ja Gloria (Elise Gymnastics, Pakilan Voimistelijat) pronssille.  

Suomalaiset lähtivät EM-finaaliin jännittävistä asetelmista. Alkukilpailun jälkeen Minetit oli toisella sijalla 0,3 pisteen päässä johtavasta Bulgarian maajoukkueesta. Gloria oli kolmantena 0,7 pisteen päässä Mineteistä, ja heidän takanaan neljäntenä oli Bulgarian kakkosjoukkue vain 0,35 pisteen päässä.  

Minetit onnistui kotiyleisön pauhaavassa kannustuksessa sunnuntain finaalisuorituksessaan erinomaisesti, ja keräsi päivän korkeimmat pisteet. Tämä riitti viemään suomalaisjoukkueen 0,1 pisteen kaulalla kisan voittoon ennen bulgarialaisia. 

Tuore Euroopan mestari oli tyytyväinen kilpailuun ja ensimmäiseen EM-kultaansa.  

”Tosi hyvä fiilis, että saatiin tiukassa paikassa tehtyä yksi kauden parhaimmista suorituksista. Ei olisi voinut olla parempi kauden päätös. Psyykattiin ennen kisaa, että mennään tekemään meidän paras suoritus eikä lähdetty yliyrittämään”, kapteeni Sanni Hartman kertoi kilpailun jälkeen.  

Minetit aloittaa seuraavaksi tekemään uutta ohjelmaa.  

“Juhannuksen jälkeen alkaa loma. Mutta kuitenkin kesällä katseet ovat jo kohti syksyn MM-kisoja.” 

Minetit edustaa Tampereen Sisua. Mineteissä voimistelevat Sanni Hartman, Tilda Holappa, Jenni Hyytiäinen, Iinu Häkkinen, Katariina Järventausta, Adeliina Niininen, Lara Pietilä ja Sini Tapio. Joukkuetta valmentavat Titta Heikkilä, Teija Kukkala ja Antton Laine

Minetit voimisteli itsevarmasti ja tyylikkäästi EM-areenalla.

Gloria nappasi ensimmäisen EM-mitalinsa viime syksyn MM-pronssin jatkoksi. Joukkue oli tyytyväinen kilpailuunsa.  

“Huippufiilis. Ihana saada EM-mitali, kova työ palkitaan. Oli myös huippua, että päästiin parantamaan suoritusta, ja näyttämään parasta Gloriaa finaalissa. Alkukisan jälkeen vietettiin joukkueen kanssa yhteistä aikaa ja tehtiin ihan muuta. Joukkuehenki on meidän vahvuutemme”, Glorian kapteeni Erika Luoto kertoo. 

“Kesäkuussa treenataan ja hiotaan vielä ohjelmaa. Heinäkuussa on lomaa. Elokuussa päästään taas treenaamaan kovaa. Tehdään ehkä muutosta koreografiaan ja ehkä jopa uusia osia.” 

Gloria edustaa helsinkiläisseuroja, Elise Gymnasticsia ja Pakilan Voimistelijoita. Gloriassa voimistelevat Henni Hölttä, Milla Jääskeläinen, Elma Kaasalainen, Josefina Ketola, Nora Kuusisto, Sara Linna, Erika Luoto, Noora Luoto, Hertta Martikainen, Tiara Reyes, Justiina Tiittanen ja Varvara Yulle. Joukkuetta valmentavat Riikka Penttilä, Tinja Salminen, Riia Kivimäki ja Pia Räikkä

Gloria SM-kisoissa 2023

Gloria juhlii ensimmäistä EM-mitaliaan. Kuva: Jukka Hämeenniemi

Nuorten sarjassa Suomeen kaksoisvoitto 

Myös nuorten sarjassa EM-kilpailu oli suomalaisille menestyksekäs. Nuorten Euroopan mestariksi kruunattiin Minetit Junior (Tampereen Sisu) ja hopealle voimisteli OVO Junior Team (Olarin Voimistelijat). 

Minetit Junior (oik.) on uusi joukkuevoimistelun nuorten Euroopan mestari, OVO Junior Teamille (vas.) EM-hopeaa.

Kilpailu Suomen huippujoukkueiden välillä oli tiukkaa, sillä joukkueet olivat johtopaikalla tasapisteissä alkukilpailun jälkeen. Lopulta Minetit Junior voimisteli voittoon 0,850 pisteen turvin.  

“Tosi hyvä fiilis, saatiin tehtyä molempina päivinä hyvät suoritukset ja hallissa oli upea tunnelma”, Minetit Juniorin kapteeni Minttu Malinen kertoo.  

Minetit Juniorissa voimistelevat Emma Kauppinen, Ella Koskinen, Minttu Malinen, Minttu Mikkola, Serafiina Niininen, Lilja Peurakoski, Saimi Sepponen ja Elle Sovelius. Joukkuetta valmentavat Titta Heikkilä, Teija Kukkala ja Antton Laine. 

“Me saatiin tehtyä kauden paras kisa. Ollaan tosi tyytyväisiä joukkueena. Meni tosi hyvin”, OVO Junior Teamin kapteeni Selma Länsmans kertoo.  

OVO Junior Teamissa voimistelevat Kerttu Hakkarainen, Ella Heiskanen, Aino Hyppönen, Mimosa Järvelä, Noona Kellas, Selma Länsmans, Melina Marila, Sanni Salminen, Laura Seppä, Yagmur Serengil ja Alida Virkkunen. Joukkuetta valmentavat Anneli Laine-Näätänen, Anne Niemenkari, Aino Niittylä, Johanna Vikkula, Katariina Hollström, Ida Henritius ja Anna Halonen. 

Tulokset, joukkuevoimistelun EM-kilpailut 27.-28.5.2023 

Naiset 

  1. Minetit FIN 55,700
  2. The National Team BUL 55,600
  3. Gloria FIN 53,700

Nuoret  

  1. Minetit Junior FIN 54,750 
  2. OVO Junior Team FIN 53,900 
  3. Rytmika Junior Team EST 49,800 

 

Kaikki tulokset löytyvät täältä >>

Haku