Home » Uutiset » Mineteille hopeaa joukkuevoimistelun maailmancupin toisesta osakilpailusta
08.05.2022

Mineteille hopeaa joukkuevoimistelun maailmancupin toisesta osakilpailusta

Suomalaisjoukkueet lähtivät sunnuntain finaaliin tiukasti kiinni mitaleissa. Minetit (Tampereen Sisu / Tanssi- ja Voimisteluseura Illusion) onnistuivat säilyttämään toisen sijansa, mutta OVO Team (Olarin Voimistelijat) koki karvaan pettymyksen jäädessään kilpailussa täpärästi neljännelle sijalle. Kilpailun voitti Bulgarian National Team.

Minetit (Tampereen Sisu / Tanssi- ja Voimisteluseura Illusion) voimistelivat finaalissa pisteet 18,900, jotka yhdessä alkukilpailun pisteiden kanssa riittivät hopeiseen mitaliin.

”Finaalisuoritus oli eilistä keskittyneempi ja tarkempi, joten olemme tyytyväisiä tämän päivän kisaan. SM-kisoihin valmistaviin treeneihin lähdetään hyvillä ja motivoituneilla fiiliksillä”, sanoo Minettien kapteeni Sanni Hartman.

OVO Team (Olarin Voimistelijat) sai finaalissa pisteet 18,250 ja joutui taipumaan neljännelle sijalle tiukassa kilpailussa. Suoritukseen joukkue on kuitenkin tyytyväinen.

”Suoritus oli täsmällinen ja ilmaisullinen. Tehtiin kokonaisuudessaan hyvät suoritukset ilman isompia virheitä ja se on ainoa asia, mihin voimme vaikuttaa. Tällä kertaa pisteet olivat yllättävän alhaiset ja sijoitus oli pettymys, mutta lähdemme kotisalille treenaamaan ahkerasti kohti seuraavia kilpailuja”, kertoo OVO Teamin kapteeni Aurora Kapanen finaalin jälkeisistä tunnelmista.

Joukkuevoimistelun maailmancup 2, finaalin tulokset:

1. National Team – Bulgaria 18,950 + 19,000 = 37,950

2. Minetit – Suomi 18,800 + 18,900 = 37,700

10. Team Hera – Färsaaret 14,250 + 14,000 = 28,250

Suomalaisjoukkueista Gloria (Attitude Sports, Elise, Pakilan Voimistelijat) sekä Sanix Valens (Lahjan Tytöt) karsiutuivat finaalista maakiintiön vuoksi.

Nuorten Challenge Cupissa suomalaisjoukkueet OVO Junior Team (Olarin Voimistelijat) sekä Minetit Junior (Tampereen Sisu) sijoittuivat jaetulle toiselle sijalle. Nuorten kilpailun voiton vei niin ikään Bulgarian National Team.

Nuorten Challenge Cup 2, finaalin tulokset:

1. National Team – Bulgaria 18,450 + 18,750 = 37,200

2. OVO Junior Team – Suomi 18,450 + 18,500 = 36,950

2. Minetit Junior – Suomi 18,250 + 18,700 = 36,950