Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Miesten telinevoimistelun jännittävissä telinefinaaleissa palkittiin viisi eri Suomen mestaria
07.05.2023

Miesten telinevoimistelun jännittävissä telinefinaaleissa palkittiin viisi eri Suomen mestaria

Miesten telinevoimistelun telinemestarit kruunattiin tänään 7.5.2023 voimistelun yhteisissä SM-kilpailuissa. Tänä vuonna sijoituksista käytiin telinefinaaleissa todellista taistoa ja SM-mitalit ratkesivat pienillä piste-eroilla. 

Telinefinaaleissa kilpailtiin SM-kilpailuissa kuudella telineellä: permanto, rekki, nojapuut, renkaat, hyppy ja hevonen. Mielenkiintoiseksi telineeksi muodostui tänään rekki, jossa nähtiin yllättävän paljon putoamisia. Pitkästä päivästä huolimatta finaaleissa käytiin tiukkaa taistelua hyvässä hengessä. 

“Oli hienoa nähdä, että miehet jaksoivat taistella tänään hyvällä energialla eilisen kuusiottelupäivän jälkeen ja näyttivät mallia paikan päällä kisoja seuranneille pienille voimistelijoille”, kommentoi miesten telinevoimistelun lajipäällikkö Kasper Holopainen

Permannon SM-kulta Tarmo Kanervalle 

Tampereen Sisun Tarmo Kanerva loisti tänään permannolla. Pisteet 13,600 veivät Kanervan permannon kultasijalle. Useita hopeamitaleja SM-kisojen telinefinaaleissa saavuttanut Kanerva taisteli itsensä ensi kertaa Suomen mestariksi. 

“Monta vuotta on ollut tosi lähellä ja se on jäänyt harmittamaan. Nyt se on saavutettu, niin kyllä tällä on aika iso merkitys ja tuntuu tosi hyvältä. Tää oli tavoite ja se saavutettiin”, permannon uusi kultamitalisti Kanerva kommentoi.

Akseli Karsikas uusi renkaiden mestaruuden 

Renkaiden viime vuoden mestari Akseli Karsikas vei myös tänä vuonna telineen kirkkaimman mitalin.

“Totta kai sitä halusi lähteä puolustamaan suomenmestaruuksia. Olen kyllä tyytyväinen kaksinkertaiseen renkaiden mestaruuteen. Olin vähän hapoilla vielä eilisestä, mutta sain kuitenkin parannettua vielä siitä. Eilen hyvät yöunet ja vähän pitsaa, sillä se mestaruus tänään lähti!” kommentoi Karsikas iloiten. 

Elias Koski nappasi kaksi SM-kultaa 

Voimisteluseura Helsingin Elias Koski näytti tuttuun tapaan osaamistaan päivän telinefinaaleissa ja voimisteli sekä nojapuiden että rekin Suomen mestariksi.

“Hyvältä tuntui tämä päivä! Oli perushyvää suorittamista, olen tehnyt pitkään näitä sarjoja. Tänään tuli yllättäviäkin vihreitä, mitä tyypillisesti minulta ei nähdä niin on nähty näistä kisoista, mutta totta kai tuli myös hyviä onnistumisia. Kyllä kaksi kultaa lämmittää. Varsinkin rekki, se oli semmoinen kulta mikä minulta vielä puuttui, nyt se täydentää kokoelmaa”, iloitsi päivän kaksinkertainen Suomen mestari Elias Koski. 

Kuusiottelun ykkösvoimistelija Oskar Kirmes myös hevosen Suomen mestariksi 

Oskar Kirmekselle (Espoon Telinetaiturit) SM-kilpailut olivat jälleen menestyksekäs tapahtuma. Eilen 6.5. Kirmes vei miesten kuusiottelun mestaruuden ja tänään hänet nähtiin jälleen palkintopallilla hevosen kultamitalistina. 

“Pitkä kisa oli tänään. Lopussa huomasi, että oli jo ihan poikki. Onneksi tuo hevonen meni ihan nappiin ja sieltä tuli nyt SM-kultaa. Kyllä tämä maistuu taas, kun tuli viikonlopulta pari kultaa kaulaan. On ollut ihan mahtava päivä ja näytetty hyvää voimistelua”, summasi Kirmes viikonloppuaan. 

Kristian Danishevski vei SM-kullan hypyssä 

Hypyssä nähtiin tänään uusi Suomen mestari, kun Kristian Danishevski (Voimisteluseura Helsinki) voitti ensimmäisen aikuisten SM-kullan. 

“Uskomaton fiilis! Pitkään aikaan ei ole ollut onnistumisia, tämä vahvistaa itsevarmuutta. Kisa sujui ihan hyvin, hyvä onnistuminen tuli. Menen aina tekemään sen mitä pitää tehdä ja luotan itseeni, tänään onnistuin”, kertoi tuore Suomen mestari Danishevski. 

 

Miesten telinefinaalin tulokset 

Permanto 

 1. Tarmo Kanerva (Tampereen Sisu), 13,600
 2. Oskar Kirmes (Espoon Telinetaiturit), 13,366
 3. Niila Sinivuori (Jyväskylän Voimistelijat), 13,200

 

Hevonen 

 1. Oskar Kirmes (Espoon Telinetaiturit), 13,600
 2. Pavel Titov (Jyväskylän Voimistelijat), 12,900
 3. Anton Jääskeläinen (Voimisteluseura Helsinki VSH), 12,500

 

Renkaat 

 1. Akseli Karsikas (Oulun Pyrintö), 13,433
 2. Elias Koski (Voimisteluseura Helsinki VSH), 13,033
 3. 3. Tarmo Kanerva (Tampereen Sisu), 12,866

 

Hyppy 

 1. Kristian Danishevski (Voimisteluseura Helsinki VSH), 13,383
 2. Leevi Makkonen (Espoon Telinetaiturit), 13,249
 3. Patrick Palmroth (Tampereen Sisu) 13,233

 

Nojapuut 

 1. Elias Koski (Voimisteluseura Helsinki VSH), 13,333
 2. Oskar Kirmes (Espoon Telinetaiturit), 13,300
 3. 3. Patrick Palmroth (Tampereen Sisu), 12,933

 

Rekki 

 1. Elias Koski (Voimisteluseura Helsinki VSH), 13,066
 2. Patrick Palmroth (Tampereen Sisu), 12,333
 3. Akseli Karsikas (Oulun Pyrintö), 11,266

 

Katso kaikki päivän tulokset 

Haku