Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Viikonloppuna kilpaillaan SM-mitaleista TeamGymissä, joukkuevoimistelussa ja rytmisessä voimistelussa
07.05.2024

Viikonloppuna kilpaillaan SM-mitaleista TeamGymissä, joukkuevoimistelussa ja rytmisessä voimistelussa

Pääkaupunkiseudulla järjestettävissä kilpailuissa on luvassa tiukkaa taistoa Suomen mestaruuksista.

TeamGymin SM-mitalit ratkotaan Kameleontenin urheilukeskuksessa Leppävaarassa lauantaina 11.5.2024.

Tampereen Voimistelijoiden sekajoukkueelta voidaan kevään kilpailujen perusteella odottaa varmaa suorittamista kaikilla telineillä. Naisten joukkueiden maajoukkuevoimistelijat keskittyvät ja valmistautuvat tuleviin arvokilpailuihin, eikä heidän seurajoukkueitaan nähdä kevään SM-kisoissa.

Tyttöjen sarjassa tullaan näkemään tiukka ja tasokas kilpailu sillä kuka tahansa mukana olevista seitsemästä joukkueesta voi yltää mitaleille. Pieninä ennakkosuosikkeina ovat junioreiden Pohjoismaiden mestaruuskisoissa Suomea edustaneet järjestävän seuran Espoon Telinetaitureiden EsTT:n Elastic ja HIFK Gymnasticsin Aurum, joka on hallitseva tyttöjen Suomen mestari. Heitä haastaa muun muassa vuoden 2023 hopeajoukkue Joensuun Katajan Uniques. 

Rytmisen voimistelun ja joukkuevoimistelun SM-kisat käydään lauantaina ja sunnuntaina Energia-areenalla Myyrmäessä.

Lauantaina selviää rytmisen voimistelun neliottelun SM-voittaja ja sunnuntaina välinekohtaiset SM-mitalistit.

Luvassa on hyvätasoinen ja kärjen osalta erittäin tasainen ja jännittävä kilpailu. Mukana on 15 parasta karsintakilpailusta paikkansa loppukilpailuun saavuttanutta urheilijaa kuudesta eri seurasta. Tässä joukossa myös toukokuun EM-kilpailuun nimetyt Emmi Piiroinen (Olarin Voimistelijat), joka on myös hallitseva Suomen mestari viime vuodelta ja Anastasia Rogozhina (Tampereen Sisu), joka kilpailee ensimmäistä vuotta naisten sarjassa. EM-edustajia haastaa Lia Kallio (OVO), joka EM-karsintakilpaluissa sijoittui kolmanneksi ja on viime vuoden SM-neliottelun hopeamitalisti.

Joukkuevoimistelussa SM-mitalit ratkeavat sunnuntaina 12.5.2024.

Kilpailusta on tulossa tiukka ja korkeatasoinen. Naisten joukkueita kilpailuissa on viisi ja nuorten 11. Kilpailuissa jaetaan myös ensimmäiset MM-karsintapisteet loppuvuoden MM-kilpailuja varten.

Kilpailu mitalisijoista käydään ennakko-odotusten perusteella joukkueiden Gloria (Elise & Pakilan Voimistelijat, viime vuoden SM-kakkonen), Minetit (Tampereen Sisu, hallitseva Suomen mestari) ja OVO Team (Olarin Voimistelijat, viime vuoden SM-kolmonen) kesken ja haastajina toimivat Sanix Valens (Lahjan Tytöt) sekä Sirius (Jyväskylän Naisvoimistelijat). Tänä keväänä joukkueet ovat kohdanneet kaikki toisiaan aika vähän, koska kevään toinen maailmancup siirtyi kesään. Moni kokoonpano on aika tuore tai nuori, joten voimme nähdä yllättäjiä kehittymisen suhteen.

TeamGym

Lauantaina kilpailu 16.30 alkaen ja palkintojenjako noin 17.45.

Paikka: Kameleontenin urheilukeskus (Monikonkatu 8, Espoo)

Lisätietoja Kisanetistä >>

Joukkuevoimistelu ja rytminen voimistelu

Rytmisen voimistelun neliottelu lauantaina: kilpailut alkavat klo 11: 00. RV-neliottelun palkintojenjako on noin klo 21.

Välinefinaalit ja joukkuevoimistelun SM sunnuntaina: Kilpailut alkavat klo 11:00 ja päättyvät klo 17:40. Kaikkien sarjojen palkintojenjaot alkaen noin klo 18. 

Paikka: Energia-areena, Rajatorpantie 23, Vantaa

Lisätietoja Kisanetistä >>

 

Haku