Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Matalan kynnyksen liikuntaa ilman kielimuureja – Tanssi ja voimisteluseura Illusion
23.12.2022

Matalan kynnyksen liikuntaa ilman kielimuureja – Tanssi ja voimisteluseura Illusion

Erityistä Voimaa seuroissa -blogisarjassa tutustutaan voimisteluseuroihin, jotka tekevät työtä kaikille avointen ja saavutettavien harrastusmahdollisuuksien lisäämiseksi. Sarjassa esiintyvät seurat tekevät työtä monikulttuuristen perheiden ja erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten paremmaksi huomioimiseksi liikunta- ja voimistelutoiminnassa. Sarjassa esitellään Erityistä Voimaa pilottiseurojen hankeposterit.

Tanssi ja voimisteluseura Illusionissa saatiin Erityistä Voimaa -hankkeen kautta koostettua konkreettiset ja selvät tavoitteet kaikille avoimen toiminnan aloittamiseen. Hankkeen aikana seurassa käynnistyi uusi oma monikulttuurinen ryhmä. Tuki Voimisteluliitolta, verkostoituminen sekä tutustuminen muihin seuroihin ja uusiin ihmisiin aiheen parissa on tukenut toiminnan käynnistymistä. Verkostoitumisen lisäksi myös erilaiset oppimateriaalit ja koulutukset, kuten Voimisteluliiton Energiset lapset ryhmässä -koulutus ja HNMKY:n MOK-koulutus tukivat toiminnan käynnistymistä.

Hankkeen aikana perustetun ja Voimisteluliiton erityisvoimistelun asiantuntijan Sini Mattilan vetämän erityisvoimistelun verkoston tarkoituksena on tukea seuroja sekä auttaa seurojen keskinäistä kommunikointia kaikille avoimen toiminnan kehittämisessä. Special Olympics rytmisen voimistelun kilpailujen yhteydessä järjestetty erityisvoimistelun verkostotapaaminen toi seuraan paljon uusia ajatuksia, ideoita ja konkretiaa. 

Illusionin kokoamat vinkit ohjaajille:

  • Ole rohkea ja avoin, uskalla kysyä.
  • Jokainen ihminen on erilainen, avoin keskustelu juuri tämän ihmiset tarpeista ja erityispiirteistä auttaa sekä ohjaajaa että harrastajaa.
  • Kerää itsellesi materiaalipaketti: tunnekortteja, liikennevalot, rauhoittumisen apuvälineitä.
  • Verkostoidu: etsi muita ohjaajia, ammattilaisia ja asiasta kiinnostuneita. Yksin ei kannata pakertaa, vaan muilla voi olla juuri sinua auttavia vinkkejä.
  • Selvittele sinua kiinnostavia koulutuksia, kirjoja ja podcasteja. Käy välillä seuraamassa muiden tunteja!

Tanssi ja voimisteluseura Illusion
(Posteri avautuu isompana kuvana uuteen välilehteen)

Haku