Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Maria Laakso: Rohkeita urheilijoita
22.11.2022

Maria Laakso: Rohkeita urheilijoita

Toiminnanjohtaja Maria Laakson kirjoitus seuratiedotteessa 21.11.2022. 

Olemme saaneet lukea mediasta voimisteluun liittyvistä järkyttävistä uutisista. Pyydän anteeksi jokaiselta, joka on kokenut epäasiallista toimintaa voimistelussa. Tällaisessa tilanteessa on vaikea pukea tunteita ja asioita sanoiksi. Mielessä on paljon kysymyksiä ja vastauksia, huolta ja epävarmuutta. Lukemamme asiat ovat erittäin vakavia. Mutta on hyvä, että niistä puhutaan. Asioiden esille nostaminen pysäyttää meidän koko voimistelukentän arvioimaan myös omaa toimintaamme. 

Minulta on kysytty yksityiskohtia esitetyistä tapauksesta, mutta en ole voinut kommentoida muuta kuin yleisellä tasolla. Voimisteluliiton toimintaa epäasiallisten asioiden käsittelyssä ohjaavat muun muassa yksityisyyden suoja sekä liiton kurinpitosäännöt. Kurinpidossa annettavista seuraamuksista on vain osa julkisia ja käsittelyvaihe kurinpidossa ei ole koskaan julkinen. Tämän takia en voi kertoa mitään mahdollisista tapauksista, joita kurinpitolautakuntaan on viety.  

Se, etten pysty vastaamaan kysymyksiin medialle, saattaa tuntua ja näyttäytyä siltä, ettemme kanna vastuuta Voimisteluliitossa. Siitä ei ole kyse, kannamme vastuumme ja teemme yhdessä paljon töitä paremman voimistelutoiminnan eteen. Esimerkiksi huippu-urheilun toiminnan kehittämisessä olemme parantaneet moniammatillisen asiantuntijatoiminnan ja valmennustiimien yhteistyötä, keränneet urheilijoilta mielipiteitä ja palautetta kehittämisen tueksi sekä lisänneet keskustelua ja vuorovaikutusta urheilijoiden kanssa ja panostaneet valmentajien osaamisen kehittämiseen. 

Uskon, että yhdessä tekemämme valmennuskulttuurimuutos vauhdittuu, kun epäkohtia on tuotu esille. Samaan aikaan ei ole syytä unohtaa kaikkea sitä hyvää, mitä voimisteluun liittyy ja kaikkea sitä hyvää työtä, mitä vastuullisen voimistelun eteen teemme yhdessä teidän seurojen kanssa. 

Olemme keränneet tähän seuratiedotteeseen koosteen voimistelun yhteisen vastuullisuusohjelman keskeisistä toimenpiteistä avuksenne ja tueksenne. 

Mikäli sinulla herää asiasta kysymyksiä, minulle voi aina laittaa kysymyksiä joko sähköpostilla tai soittaa. Keräämme kysymyksiä yhteen ja viestimme vastauksista seuraviestinnän kanavissa. 

Voimia yhteiseen tärkeään työhön,

Maria Laakso
maria.laakso@voimistelu.fi
puh. 050 562 6226

Haku