Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Mäkelä ja Titov World Challenge Cupin finaaliin
17.06.2022

Mäkelä ja Titov World Challenge Cupin finaaliin

Challenge Cupin karsinta toi suomalaisvoimistelijoille kaksi finaalipaikkaa. Suomalaisittain parhaan tuloksen voimisteli Sani Mäkelä (HIFK Gymnastics) sijoittuen hypyssä 3. sijalle pistein 12,900.

Slovenian Koprskan World Challenge Cup karsinnat on käyty. Lauantain finaalissa tullaan näkemään kaksi suomalaisvoimistelijaa.  Suomalaisittain parhaan tuloksen voimisteli Sani Mäkelä (HIFK Gymnastics) sijoittuen hypyssä 3. sijalle pistein 12,900. Pavel Titov (Jyväskylän Voimistelijat 79) voimisteli myös lauantain finaaliin hevosella ollen karsinnan 6. pistein 13,300. Kahdeksan parhaan päästessä telinekohtaisiin finaaleihin, päättyy muiden suomalaisurheilijoiden kisataival karsintoihin. Kuusi- tai neliottelua, eikä joukkuekilpailua Challenge Cupissa kilpailla.

”Alkukauden tiivis kisarupeama ja matkaa ennen ollut lievä flunssa tuntuivat suorituksissa, mutta onnistuin silti karsinnoissa kisaamaan lähes omalla tasollani. Erityisen tyytyväinen olen hypyn finaalipaikkaan ja nojapuiden ennätyspisteiisiin 12,450.” Summasi Mäkelä suorituksiaan.

Ada Hautala (Oulun Pyrintö) sijoittui permannon karsinnassa 10.sijalle ja jäi niukasti finaalin ulkopuolelle pistein 11,700. ”Aika tyhjä olo. En saanut nojapuilla enkä puomilla tehtyä oman tasoista suoritusta, mikä jäi harmittamaan. Permannolta jäi kuitenkin hyvä fiilis, sillä onnistuin tekemään taas suorintuplan sarjaan.” Kommentoi Hautala suorituksiaan.

”Tosi tyytyväinen finaalipaikasta. Huomenna finaalissa olen kuudes tekijä, joten seurailen muiden pisteitä ja katson, että teenkö saman sarjan kuin karsinnoissa vai teenkö vaikeamman”. Kommentoi hevosen finaalin voimistellut Titov.

”Hyvä kisa ja onnistuneet sarjat. Vielä ei vaikeus riittänyt finaaleihin asti.” Kertasi Niila Sinivuori (Jyväskylän Voimistelijat 79) karsinnan suorituksiaan.

”Permanto oli pettymys, en tehnyt tarpeeksi kovaa. Hyppy oli ihan ok, mutta alastulot olisivat voineet olla paremmat.” Summaa Jooa Sillanpää (Jyväskylän Voimistelijat 79) karsinnan suorituksia.

”Tipuin yhden kaaren liikkeessä heti alkusarjassa ja vaikeuksia oli myös loppusarjassa.” Kommentoi Jimi Päivänen (Voimisteluseura Helsinki) suoritustaan.