Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Maisa Kuusikolle kaksi mitalia Bulgarian Varnassa
29.05.2022

Maisa Kuusikolle kaksi mitalia Bulgarian Varnassa

Maisa Kuusikko ylsi finaaliin kaikilla neljällä telineellä. Suomea edustivat Maisan lisäksi miesten telinevoimistelun Eetu Kujanpää ja Ilari Huovinen.

Telinevoimistelija Maisa Kuusikko (Tampereen Voimistelijat) nappasi kaksi mitalia Bulgarian Varnassa käydyssä World Challenge Cupissa. Kuusikko sijoittui hopealle puomilla, hypyssä hän taituroi tiensä pronssille.

Tampereen Voimistelijoiden Maisa Kuusikko edusti Suomea Bulgarian Varnassa käydyssä World Challenge Cupissa. Kuusikko voimisteli finaaliin kaikilla neljällä telineellä. Hän on historian toinen suomalainen naistelinevoimistelija, joka on yltänyt kansainvälisen kisan finaaliin kaikilla neljällä telineellä. Ennen Kuusikkoa vastaavaan on pystynyt ainoastaan olympialaisissakin Suomea edustanut Annika Urvikko. Urvikko voimisteli neljän telineen finaaliin vuonna 2007 Ostravan maailmancupissa, ja nappasi niinikään kaksi mitalia.

World Challenge Cupissa Kuusikon tie oli menestyksekäs. Hän sai lauantaina upeasti pronssia hypyssä pistein 13,175. Nojapuiden finaalissa Kuusikko putosi kesken suorituksen harmittavasti telineeltä, joten lopullinen sijoitus oli nojapuissa 8:s. Sunnuntaina puomin finaalissa Kuusikko loisti taidokkaasti ja ylsi lopulta upeaan hopeamitaliin pistein 13,000. Puomin voiton vei Kroatian Ana Derek (13,300) Ranskan Aline Friessin ollessa kolmas (12,450). Sunnuntaina Kuusikon finaalisarjan päätti permanto, jossa suomalaisvoimistelija ylsi sijalle 7. Kuusikko oli permantosuorituksensa loppuun saakka kiinni mitalisijoissa, mutta viimeisen tuplan kaatuminen karsi lopullisia pisteitä. Kuusikon tulokseksi permannolta jäi pisteet 11,950.

”Aika rankka setti oli, kun neljä päivää putkeen kisat ja kahdeksan telinettä neljässä päivässä. Siihen nähden olen tyytyväinen. Finaaleissa tipuin nojapuilla tkatsevin ja permannolla kaaduin viimeisen pätkän eli taittotuplan, mutta olen superiloinen puomin hopeasta ja hypyn pronssista”, Kuusikko toteaa rupeaman päätteeksi.

”Tästä on hyvä lähteä kohti SM-kisoja ja sen jälkeen katse on EM- ja MM-kisoissa”, hän jatkaa.

Telinevoimistelun SM-kisat pidetään Tampereella voimistelun suurtapahtuman Gymnaestrada Tampereen yhteydessä 8.-12.6.2022. 

Bulgarian Varnassa World Challenge Cupissa kilpailivat myös miestelinevoimistelijat Eetu Kujanpää (Tampereen Sisu) ja Ilari Huovinen (Tampereen Sisu). Kujanpää ja Huovinen edustivat ensimmäistä kertaa Suomea ulkomailla kisoissa, mutta kumpikaan miehistä ei yltänyt finaaliin saakka.

 

Haku