Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Maisa Kuusikko voitokkaalla polulla naisten telinevoimistelun SM-kisoissa
19.09.2021

Maisa Kuusikko voitokkaalla polulla naisten telinevoimistelun SM-kisoissa

Naisten telinevoimistelun SM-kisoissa Oulussa saatiin tänään sunnuntaina neljä uutta suomenmestaria. Lajipäällikkö Satu Murtonen Suomen Voimisteluliitosta kertoo, että SM-viikonlopun suoritukset tietävät hyvää syksyn MM-kisoja silmällä pitäen.

Tampereen Voimistelijoiden Maisa Kuusikko jatkoi sunnuntaina voitokasta matkaansa naisten telinevoimistelun SM-kisoissa Oulussa. Sunnuntaina käydyissä telinefinaaleissa Kuusikko nappasi nimiinsä suomenmestaruudet eritasonojapuilla ja puomilla. Kultamitalien lisäksi Kuusikon kaulaan ripustettiin myös hypyn SM-hopea. Hypyn suomenmestaruus meni Kaia Tanskaselle (Jyväskylän Voimistelijat) ja permannon SM-kulta Rosanna Ojalalle (Tampereen Sisu).

Vasta 16-vuotias Kuusikko kilpaili viikonloppuna ensimmäistä kertaa naisten SM-sarjassa. Lauantaina hän voitti naisten neliottelun. Maisa Kuusikko loisti tyytyväisyyttään SM-urakan jälkeen, vaikka sunnuntain suorituksiin mahtui epäonnisia putoamisiakin.

      Kyllähän tämä tuntuu nyt hyvältä. Eritasonojapuut menivät minulla kaikista parhaiten. Ehkä perheen ja seuran kanssa tätä vähän juhlimme, Kuusikko toteaa.

Naisten telinevoimistelun lajipäällikkö Satu Murtonen kertoo olevansa tyytyväinen viikonlopun antiin ja suorituksiin. Menestymiset ja pistesaaliit tietävät hyvää myös syksyn telinevoimistelun MM-kisoja silmällä pitäen.

      Oulun Pyrintö on hoitanut tämän viikonlopun mallikkaasti. Kisajärjestelyt ja -puitteet olivat loistavat. Siitä iso kiitos heille, Murtonen toteaa.

 

      Ja kyllähän tämän viikonlopun kisojen jälkeen lähdemme nyt mielenkiinnolla kohti MM-kisoja. Luottavaisin mielin olen MM-kisojen suhteen, Murtonen lisää.

Maisa Kuusikon SM-kulta eritasonojapuilla heltisin pisteillä 12,900 ja puomilla pisteillä 11,850. Kaia Tanskanen nappasi hypystä SM-kullan pisteillä 13,500 ja Rosanna Ojala permannolta kirkkaimman mitalin pistein 12,650.

Tulokset:

Naisten telinefinaalit

Hyppy:

 1. Kaia Tanskanen, Jyväskylän Voimistelijat, 13,500
 2. Maisa Kuusikko, Tampereen Voimistelijat, 13,715
 3. Pihla Kunnari, Taipumattomat, 12,600

 

Eritasonojapuut:

 1. Maisa Kuusikko, Tampereen Voimistelijat, 12,900
 2. Iida Haapala, Voimisteluseura Keski-Uusimaa, 11,400
 3. Malla Montell, Oulun Pyrintö, 11,400

 

Puomi:

 1. Maisa Kuusikko, Tampereen Voimistelijat, 11,850
 2. Rosanna Ojala, Tampereen Sisu, 11,650
 3. Anne Suorsa, Kuusikon Urheilijat, 11,050

 

Permanto:

 1. Rosanna Ojala, Tampereen Sisu, 12,650
 2. Kaia Tanskanen, Jyväskylän Voimistelijat, 12,500
 3. Saara Kokko, Oulun Pyrintö, 12,250

 

Kuva: Oulun Pyrintö/Heidi Lehikoinen

Haku