Home » Uutiset » Maisa Kuusikko voimisteli kultaa puomifinaalissa Unkarin WCC-kilpailuissa
02.10.2022

Maisa Kuusikko voimisteli kultaa puomifinaalissa Unkarin WCC-kilpailuissa

Maisa Kuusikko poseeraa kultamitali kaulassaan Unkarin World Challenge Cupissa.

Unkarin Szombathelyssa sunnuntaina 2.10.2022 kisatun telinevoimistelun World Challenge Cupin viimeinen finaalipäivä päättyi Maisa Kuusikon osalta kultajuhliin. Kuusikko voimisteli puomifinaalin voittoon pistein 12,866. Mitali on Kuusikon ensimmäinen kultamitali WCC-kilpailuista. Ada Hautala jäi permantofinaalissa hilkun päähän pronssimitalista. Hautala voimisteli permannolla neljännelle sijalle pistein 12,766. Puomifinaalissa Hautala sijoittui seitsemänneksi. Kovatasoisissa kilpailuissa oli paikalla lajin kärkinimiä useista maista.

Sunnuntaina kisatuissa puomi- ja permantofinaaleissa nähtiin suomalaisurheilijoita hienot suoritukset.

Maisa Kuusikko (Tampereen Voimistelijat) voimisteli puomifinaalin voittajaksi pistein 12,866. Finaalissa toiseksi ylsi kanadalainen Sydney Turner (12,833) ja kolmanneksi unkarilainen Greta Mayer (12,733). Ada Hautala (Oulun Pyrintö) sijoittui puomifinaalissa seitsemänneksi (11,566).

– Nyt on ihan mahtava fiilis! Tämä oli ensimmäinen kultamitalini WCC-kilpailuista. Olen todella iloinen, että kahden ei-niin-hyvän kisapäivän jälkeen sain tehtyä onnistuneen suorituksen, tuore kultamitalisti Kuusikko kertoi finaalin jälkeen.

Hautala voimisteli permantofinaalissa upeasti neljännelle sijalle pistein 12,766. Finaalin voittajaksi selvisi yhdysvaltalainen Katelyn Jong (13,500), toiseksi ponnisti Greta Mayer (13,033) ja kolmanneksi Sydney Turner (12,900).

– Kilpailun jälkeen fiilis on hyvä! Permanto meni hyvin, se oli yksi parhaista sarjoista, mitä olen tehnyt. Vähän harmittaa neljäs sija, mutta omasta suorituksestani olen iloinen. Puomilla sain pinnisteltyä pysyvän sarjan, mutta pisteet jäivät alhaisiksi horjumisten takia. Olen todella iloinen ja ylpeä Maisan onnistumisesta puomilla. Todella hieno sarja ja ansaittu kultamitali, Hautala iloitsee.

Kaksikon kisakausi jatkuu ensi viikolla telinevoimistelun joukkueiden SM-kilpailuilla. Kuusikko suuntaa lokakuun lopulla Liverpooliin telinevoimistelun MM-kilpailuihin, joihin myös Hautala tavoittelee paikkaa.

Tarkemmat pistetiedot sunnuntain finaaleista löydät täältä.