Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Maisa Kuusikko SM-neliottelun mestariksi
18.09.2021

Maisa Kuusikko SM-neliottelun mestariksi

Tampereen Voimistelijoiden Maisa Kuusikko voimisteli itsensä naisten telinevoimistelun SM-kisoissa neliottelun mestariksi. SM-hopealle ylsi upeasti kisan konkari Rosanna Ojala (Tampereen Sisu) ja pronssia voimisteli Jyväskylän Voimistelijoiden Kaia Tanskanen.

Lauantaina Ouluhallissa kisattiin naisten telinevoimistelun SM-kisat, jossa neliottelun voittajaksi selviytyi Maisa Kuusikko (Tampereen Voimistelijat). Kuusikko sai yhteispisteet 51,299, mikä on häikäisevän upea lopputulos siihen nähden, että Kuusikko kilpaili elämänsä ensimmäisen kerran naisten  sarjassa SM-kisoissa. Suoritukseensa Kuusikko oli tyytyväinen, vaikka urheilijan itsensä mukaan parannettavaa vielä jäi.

– Siis nyt on aivan huikea fiilis. Kilpailu meni hyvin, mutta piruetit epäonnistuivat. Olin ehkä vähän epävarma niissä, mutta niihin pitää seuraavan kerran keskittyä vielä paremmin, Kuusikko toteaa.

SM-hopealle tiensä voimisteli Rosanna Ojala (Tampereen Sisu), joka hehkui onnistumisten jälkeen iloa. Myös Ojala haparoi hieman, mutta puomilta putoamisen jälkeen hän sai koottua itsensä ja teki onnistuneen kokonaissuorituksen.

– Minulla oli koko ajan päättäväinen asenne. Olen kasvanut henkisesti viimeisen vuoden aikana valtavasti. Olen saanut treenata Tanskassa valmentajieni kanssa ja siellä homma on toiminut. Minulla on vielä valtavasti potentiaalia antaa tälle, joulukuussa 27 vuotta täyttävä Ojala sanoo.

– Tämä oli tärkeää minulle, että pääsin tänne näyttämään mallia nuoremmille. Tässä lajissa ei tarvitse olla yläikärajaa. Ei ura ole ohi 16–vuotiaana. Olen käynyt läpi loukkaantumisia ja silti olen tässä. Haluan olla inspiraationa nuoremmille. Ikä on voimavara, Ojala huomauttaa.

Pronssia SM-neliottelussa sai Kaia Tanskanen (Jyväskylän Voimistelijat), jonka yhteispistemäärä oli 47,898. Tanskanen oli tyytyväinen sijoitukseensa. Urheilija kärsi viime vuonna loukkaantumisista, mutta nyt hän on päässyt upeaan vireeseen.

– Tiesin, että olen viiden parhaan joukossa, mutta kun seisoin podiumilla, olo oli vähän epäuskoinen. Tuntuu kyllä hyvälle. Huomisiin kisoihin toivon saavani laskeutumiset ja rutiinit kuntoon, ja siten uskon pääseväni pitkälle, Tanskanen toteaa.

Naisten telinevoimistelun lajipäällikkö Satu Murtonen on tyytyväinen naisten neliottelun suorituksiin ja saavutettuihin pisteisiin. Kotiyleisönsä edessä kisannut Ada Hautala (Oulun Pyrintö) oli neliottelussa ennakkosuosikin maineessa, mutta hänen suorituksensa riitti lauantaina sijaan 5. Hautalalla tuli suorituksiinsa vastoinkäymisiä putoamisten myötä.

– Toivon, että huominen telinefinaali antaa kaikille, myös niille jotka epäonnistuivat, uuden mahdollisuuden, Murtonen toteaa.

Miesten ja naisten telinevoimistelun SM-kisat jatkuvat huomenna sunnuntaina telinefinaaleilla. SM-kisat ovat myös viimeinen paikka antaa näyttönsä tuleviin MM-kisoihin, joten panokset ovat korkealla. Jännitystä on luvassa.

Jännitystä oli myös eilen perjantaina, kun SM-kisoissa kilpailtiin naisten telinevoimistelun nuorten sarjassa. Tyttöjen neliottelun kirkkain mitali ripustettiin Kiira Jokisen (Jyväskylän Voimistelijat) kaulaan. Jokinen voimisteli neliottelussa yhteispisteet 46,200, kun taas SM-hopeaa voimistellut Olivia Vättö (Espoon Telinetaiturit) sai pisteitä 46,150. SM-pronssia tyttöjen neliottelussa otti Sofia Kivekäs (Espoon Telinetaituri) pistein 46,050.  

Tuloksia:

Naisten neliottelu:
1. Maisa Kuusikko, Tampereen Voimistelijat, 51,299
2. Rosanna Ojala, Tampereen Sisu, 49,033
3. Kaia Tanskanen, Jyväskylän Voimistelijat, 47,898

**

Kaikki tulokset: https://live.sporteventsystems.se/Score/WebScore/2045?f=w2977

Kuva: Oulun Pyrintö/Heidi Lehikoinen

Haku