Home » Uutiset » Maisa Kuusikko lähes nappisuorituksiin ottelufinaalissa EM-kisoissa
14.04.2023

Maisa Kuusikko lähes nappisuorituksiin ottelufinaalissa EM-kisoissa

Telinevoimistelun Euroopan mestaruuskilpailut voimisteltiin tänään suomalaisten osalta päätökseen ja Maisa Kuusikko (Tampereen Voimistelijat) kirjoitti jälleen nimensä suomalaiseen voimisteluhistoriaan. Kuusikko on ensimmäinen suomalainen naistelinevoimistelija, joka on yltänyt EM-kilpailuiden ottelufinaaliin kahdesti. Tänään Kuusikko sijoittui sijalle 15 pistein 50,766.

Kuusikko aloitti kilpailunsa vahvasti permannolta ja jatkoi lähes jokaisella telineellä tulostensa parantamista karsinnasta. Viimeisenä telineenään Kuusikko kilpailu puomilla ja ryhmänsä viimeisenä. Vaikeaan paikkaan Kuusikko piti hermonsa ja teki ehjän sarjan, josta pisteet 12,100. Pieniä virheitä sarjoihin mahtui, mutta ei mitään suurempaa.

”Tosi hyvä fiilis jäi kisasta. Ehjä neliottelu tuli, vaikka pieniä virheitä silti mahtui mukaan. Permanto oli hyvä startti kisalle, kun sain tehtyä onnistuneen sarjan ja isoin jännitys lähti”, iloitsi Kuusikko.

Kaia Tanskanen (Jyväskylän Voimistelijat) joutui jälleen haastavaan paikkaan aloittamaan kilpailunsa herkimmältä telineeltä, puomilta. Harmillisesti Tanskanen tippui sarjassaan, joka rokotti pisteitä. Tanskasen yhteispisteet tänään 46,966 ja sijoitus 23:s.

”Finaali ei sujunut tänään, kuten olin suunnitellut ja toivonut. Olen kuitenkin innoissani, että pääsin finaaliin asti ja suoriuduin sarjoista, vaikka olin väsynyt ja kroppa jumissa. Nautin kuitenkin kisaamisesta. Oli myös niin hienoa nähdä Maisan naulaavan sarjojaan podiumin toisella laidalla”, kertoi Tanskanen.