Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Maisa Kuusikko ja Nea Kivelä lajiensa parhaat vuonna 2022
10.01.2023

Maisa Kuusikko ja Nea Kivelä lajiensa parhaat vuonna 2022

Urheilutoimittajain liitto on jälleen valinnut lajien parhaat urheilijat vuodelta 2022. Voimistelun vuoden parhaaksi valittiin telinevoimistelija Maisa Kuusikko (Tampereen Voimistelijat) ja kilpa-aerobicin parhaaksi Nea Kivelä (Turun Urheiluliitto).

Nea Kivelä. Kuva: Saija Salminen

Molemmat ovat ehdolla myös valtakunnan parhaiden urheilijoiden äänestyksissä. Nea Kivelä on ehdolla vuoden urheilijaksi. Kivelän viime vuoden kirkkain saavutus oli historiallinen kilpa-aerobicin naisten yksilöiden MM-pronssi. Kivelä on ensimmäinen suomalainen, joka on saavuttanut kilpa-aerobicissa MM-mitalin kansainvälisen voimisteluliitto FIG:n alaisissa kilpailuissa.

Maisa Kuusikko on puolestaan ehdolla vuoden nuoreksi urheilijaksi. Tänä vuonna vuoden nuori urheilija valitaan ensimmäistä kertaa vuoden urheilijan tavoin Urheilutoimittajain liiton äänestyksellä suoran valinnan sijaan.

Maisa Kuusikko. Kuva: Iris van den Broek

Myös Kuusikko teki viime vuonna historiaa voimistelemalla ensimmäisenä suomalaisena naisten telinevoimistelun neliottelun MM-finaaliin. MM-kisojen 13. sijan ohella menestyksekkään vuoden kruunasi EM-kilpailujen neliottelun 11. sija ja ennätyspisteet.

Vuoden urheilija ja vuoden nuori urheilija selviävät torstaina 12.1. järjestettävässä Urheilugaalassa. Maisaa ja Neaa voi kannustaa kotisohvilta Yle TV2:n tai Yle Areenan kautta. Urheilugaalan lähetys alkaa TV2:lla klo 20. Areenan kautta voi seurata suorana jo alkuillan tapahtumia ja palkitsemisia klo 18 alkaen.

Haku