Home » Uutiset » Maisa Kuusikko ennätyspisteisiin ja historialliseen tulokseen neliottelufinaalissa
03.11.2022

Maisa Kuusikko (Tampereen Voimistelijat) piti päänsä kylmänä tänään suomalaisittain historiallisessa, ensimmäisessä telinevoimistelun maailmanmestaruuskilpailuiden neliottelufinaalissa. Maisa paransi tulostaan karsinnasta, sijoittuen upeasti sijalle 13 ja voimistellen uudet ennätyspisteensä MM-kisossa neliottelusta 51,999! Loppukesän Münchenin EM-kilpailuissa Maisa voimisteli pisteet 52,198.

Maisa Kuusikko aloitti neliottelufinaalinsa permannolta, hän voimisteli sarjansa läpi vahvasti ilman suuria virheitä, pisteet hänelle 12,733. Hypyssä Maisa esitti upean ja lennokkaan Jurtšenkon suorinvartaloin 1,5 kierteellä. Alastulossa pieni askel sekä rajanylitys, mutta näistä huolimatta Maisa paransi hyppypisteitään karsinnasta, pisteet finaalissa 13,500.

Nojapuilla Maisalla oli karsinnassa haasteita, mutta nyt finaalissa sarja sujui mallikkaasti ilman suurempia virheitä. Maisa nappasi nojapuita pisteet 13,300. Viimeisenä telineenä herkkä puomi vaatii hyviä kisahermoja. Maisa Kuusikko osoitti omaavansa erinomaiset hermot, sillä puomisarja oli pysyvä ilman suurempia virheitä. Alastulon hän naulasi upeasti paikkaan, napaten puomilta pisteet 12,466.

”En nyt oikein tiedä edes, mitä sanoa. Päällimmäinen fiilis on todella onnellinen, eikä sanat meinaa edes riittää. Olen todella iloinen ja onnellinen tällä hetkellä. Karsinnassa jäi vielä vähän parannettavaa ja musta tuntui, että sain vielä karsinnasta parannettua. Yleisö oli ihan mahtava. En ole ikinä aiemmin ollut noin ison yleisön edessä ja kisakokemus oli niin mahtava kokonaisuutena”, häkeltynyt ja onnellinen Maisa Kuusikko kertoi kisan jälkeen.

Maisa Kuusikko paransi suoritustaan ja pisteitään karsinnasta kolmella telineellä sekä kirjoitti heti uudestaan sunnuntaina tekemänsä historiallisen voimistelusuorituksen parhaasta suomalaisten naistelinevoimistelijoiden tuloksesta MM-kilpailuissa. Sijoittuessaan finaalissa sijalle 13, hän oli myös eurooppalaisista kuudenneksi paras.

”Tunnen suurta iloa ja ylpeyttä koko Suomen naisten MM-kisaurakasta. Mitä suurempi kisa, sitä paremmin Maisa on suoriutunut. Nuoresta iästään huolimatta ilmiömäinen kilpailija. Kova työ palkitaan ja antaa uskoa suuremmille unelmille. Iso kiitos ja onnittelut Maisalle, hänen valmentajilleen, seuralle ja tukijoukoille”, kommentoi naisten telinevoimistelun lajipäällikkö Satu Murtonen.

Naisten ja Maisan kilpailukausi saa jatkoa telinevoimistelun Pohjois-Euroopan mestaruuskilpailuissa Jyväskylässä 19.-20.11.2022.