Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » LAR tiedottaa tammikuu
27.01.2023

LAR tiedottaa tammikuu

Joukkuevoimistelun lajin kehittämisryhmä kokoontui vuoden ensimmäiseen kokoukseen etäyhteydellä 25.1.2023.  

Päätösasiat  

Valintamenettely IFAGGin B-kategorian kilpailuun ”Academic Cup” 30.3.-1.4.2023 Sofia, Bulgaria junioreiden ja senioreiden lyhytohjelmasarjat

LAR päätti muuttaa aiemmin ilmoitettua valintamenettelyä junioreiden ja senioreiden lyhytohjelmasarjan osalta Sofiassa 30.3.-1.4.2023 järjestettävään IFAGGin B-kategorian kilpailuun. Muutokseen vaikutti IFAGGin kilpailukalenterin WC & CC I-osakilpailun yhteydessä järjestettävän kilpailun ajankohdan sekä paikan muutos ja kansallisen valintakilpailun ajankohdan muutos. Sofiassa järjestettävään kilpailuun ei ole kilpailukutsussa määritelty maakiintiötä ja joukkueita on Suomessa vähän.

Uusi päätös: LAR valitsee junioreiden ja senioreiden lyhytohjelmasarjan joukkueet 30.3.-1.4.2023 Sofiassa järjestettävään Academic Cup-kilpailuun hakemuksen perusteella. Valittavien joukkueiden määrää ei ole ennalta rajoitettu. 

Tarkennuksena, että junioreiden ja senioreiden lyhytohjelmajoukkueet valitaan Vantaalla 25.-26.5.2023 järjestettävään IFAGGin B-kategorian kilpailuun valintamenettelyn mukaisesti valintakilpailulla. Kilpailu järjestetään kaikkien lajien yhteisten SM-kilpailuiden yhteydessä järjestettävässä kilpailussa pe iltana 5.5.2023 Tampereella.

Edustuspaikat IFAGGin B-kategorian kilpailuun ”Easter Cup” 7.-9.4.2023 Greve, Tanska

Lajin kehittämisryhmä on valinnut Easter Cup-kilpailun edustusoikeuden saavat junioreiden ja senioreiden sarjan joukkueet tulleiden hakemusten perusteella.

Edustuspaikan junioreiden ja senioreiden sarjojen kilpailuun ovat saaneet:

Juniorit
Elixiria Jr, Elixiria Sport
Lumo, Jyväskylän Naisvoimistelijat
SV Sestra Junior, Lahjan Tytöt
Team Freyat, HJM

Seniorit
Sole, Jyväskylän Naisvoimistelijat

Juniorit lyhytohjelma
Axoria, Tapanilän Erä
Minetit United, Tampereen Sisu
Tapiola Short, Tapiolan Voimistelijat
Team Vantaa Short, Vantaan Voimisteluseura

Seniorit lyhytohjelma
Team Prada, Turun Urheiluliitto

Edustuspaikka voi siirtyä eteenpäin, mikäli edustuspaikan saanut joukkue ei ota paikkaa vastaan. Kilpailukutsua ei ole vielä julkaistu. LAR voi täydentää valintoja maakiintiön puitteissa.

Muuta
  • Lasten sarjojen edustuspaikkojen valinnat kevään B-kategorian kilpailuihin julkaistaan 7.2.2023 mennessä

  • Nuorten ja naisten SM-sarjan uusien sääntöjen kursseille on paljon halukkaita osallistujia, mistä LAR on iloinen. Kurssit tulivat jo täyteen. Niille avataan lisäpaikkoja, jotta halukkaat mahtuvat mukaan.

  •  Kansainvälisellä tuomarikurssilla Helsingissä oli 15 osallistujaa Suomesta.

  • 25.2. Valintakilpailuiden ilmoittautuminen on jo auennut. Tuomareiden toivotaan ilmoittautuvan mukaan runsaslukuisasti. Kilpailuun tuomaristoon voidaan ottaa myös varjotuomareita (omakustanteinen osallistuminen).

  • LARin kevään kokouksissa keskitytään Lajikulttuuritutkimuksen tuloksista nousseisiin kehittämistarpeisiin ja -toimenpiteisiin.

Kuva: Matti Nenonen

Haku