Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Kuusiottelun mitalistit pärjäsivät myös SM-telinefinaaleissa
08.11.2020

Kuusiottelun mitalistit pärjäsivät myös SM-telinefinaaleissa

 

Miesten telinevoimistelun telinekohtaisista Suomen mestaruuksista kilpailtiin sunnuntaina Jyväskylän Hipposhallissa. Lauantaina kuusiottelussa menestyneet voimistelijat olivat vahvoilla myös yksittäisillä telineillä.

Ottelumestari, Espoon Telinetaitureiden Oskar Kirmes voimisteli rekiltä kultaa, renkailla hopealle ja nojapuilla jaetulle pronssille. Ottelun pronssimitalistista, Voimisteluseura Helsingin Elias Koskesta tuli sunnuntaina nojapuiden Suomen mestari ja rekin hopeamitalisti. Myös otteluhopeaa voimistellut Espoon Telinetaitureiden Robert Kirmes ylsi sunnuntaina kahteen mitaliin, permannolla hopealle ja rekillä pronssille. Ottelun neljäs, Tampereen Sisun Tarmo Kanerva voimisteli sunnuntaina kolme SM-pronssia.

Armeijan metsäleiriltä lähes suoraan SM-kilpailuihin saapuneilla voimistelijoilla oli telinefinaalien jälkeen takit tyhjinä. Oskar Kirmes totesi olevansa erittäin väsynyt mutta ihan tyytyväinen SM-kisojen päätöspäiväänsä. 

”Melkein kaikilla telineillä piti helpottaa aika paljon sarjojani, kroppa oli tänään sen verran väsynyt. Aamulla olin jopa sitä mieltä, että voisi olla vaarallista kisata tänään. Kun sai aamukahvit juotua ja aamupalan syötyä, olin kuitenkin sitä mieltä, että pystyn kilpailemaan”, Kirmes sanoo. 

Elias Koski ruoti suorituksiaan kriittisesti. Häntä harmitti erityisesti permannolla epäonnistuneet volttisarjat ja putoamiset renkailla ja nojapuilla. Koski kertoi kuitenkin tiedostavansa, että muun muassa armeija-arjen, pitkän kilpailutauon ja vaikeutettujen sarjojen myötä lähtökohdat puhtaaseen kilpailuun eivät olleet parhaat mahdolliset.

”Kiva, että tuli muutama mitali ja kultainenkin vielä, mutta en ole kyllä yhtään tyytyväinen suorituksiini”, Koski sanoo. 

”Kisaviikko on ollut kuitenkin ihan kiva ja olen kilpaillutkin hyvillä fiiliksillä. Olen vaikeuttanut vähän sarjojani, minkä vuoksi ne ovat epävarmat. Tälle kaudelle oli kuitenkin tärkeintä, että saisin tehtyä niitä vaikeita sarjoja, vaikka ne eivät vielä hirveän hyvin menisikään. Oli kuitenkin pettymys, että tänään tuli niinkin paljon virheitä”, hän jatkoi. 

Robert Kirmes oli viikonloppuunsa kokonaisuutena tyytyväinen.

”Tänään oli vähän rankempi päivä. Korppa oli ottanut vähän iskuja ottelussa ja huomasi kyllä, että suorituksissa oli rankkaa ja kroppa oli tosi väsynyt, mutta kyllä siinä aika hyvin pystyi toteuttamaan sarjoja. Erittäin tyytyväinen olen permantosarjaan, jonka tein nyt. Tein vähän vaikeampia liikkeitä verrattuna ensimmäiseen päivään, ja uudet liikkeet menivät nappiin. Tavoitteena oli ehkä hakea se kultamitali sieltä, mutta [telinespesialisti] Emil Soravuo oli tällä kertaa vähän parempi”, hän sanoo.

Robert Kirmes kuvailee, että hänestä oli mahtavaa kilpailla viikonloppuna isoveljensä kanssa rinta rinnan. 

”Olemme käyneet tietysti monta kisaa yhdessä, mutta tällaisia vähän isompia, virallisia kisoja ei ole tullut hirveän monta. Itsekin olin loukkaantuneena kaksi viimeistä vuotta SM-kisoissa, ja siitä, että nyt vihdoin pääsin aikuisten SM-kisoihin kilpailemaan, tuli nyt hyvä fiilis”, hän sanoo.

Jyväskylässä voimisteltiin jo lauantaina nuorten telinemestaruuksista. Perjantaina nuorten SM-ottelun voittanut Oulun Pyrinnön Akseli Karsikas pärjäsi mainiosti myös telinekohtaisissa kilpailuissa: hänestä tuli Suomen mestari renkailla, hypyssä ja rekillä sekä hopeamitalisti permannolla ja nojapuilla.

Miesten telinevoimistelun kilpailuvuosi päättyy joulukuussa lajin EM-kilpailuihin. SM-viikonlopun suoritukset huomioidaan kokonaisuutena Suomen EM-urheilijoiden valinnassa.

Miesten SM-telinefinaalien tulokset

Kaikki telinefinaalien tulokset ovat nähtävillä Sport Event Systems -sivustolla.

Permanto

1. Emil Soravuo, Espoon Telinetaiturit: 14,233
2. Robert Kirmes, EsTT: 14,100
3. Tarmo Kanerva, Tampereen Sisu: 13,433

Hevonen

1. Juho Kanerva, Turun Urheiluliitto: 13,333
2. Pavel Titov, Jyväskylän Voimistelijat: 12,866
3. Miro Niemi, EsTT: 12,533

Renkaat

1. Joonas Kukkonen, EsTT: 13,366
2. Oskar Kirmes, EsTT: 13,000
3. Tarmo Kanerva, TaSi: 12,966

Hyppy

1. Aaro Lamberg, Voimisteluseura Helsinki: 13,333 (12,600; 14,066)
2. Patrick Palmroth, TaSi: 13,233 (13,600; 12,866)
3. Leevi Makkonen, EsTT: 12,883 (12,99; 12,866)

Nojapuut

1. Elias Koski, VSH: 12,566
2. Emil Woivalinm EsTT: 12,533
3. Tarmo Kanerva, TaSi: 11,933
3. Oskar Kirmes, EsTT: 11,933

Rekki

1. Oskar Kirmes, EsTT: 13,166
2. Elias Koski, VSH: 12,900
3. Robert Kirmes, EsTT: 12,566.

 

Kuva: Oskar Kirmes jakoi sunnuntaina nojapuiden SM-pronssin Tarmo Kanervan kanssa (Roosa Vanhanen / Suomen Voimisteluliitto).

Haku