Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Kutsu medialle: Voimistelun suurtapahtuma Gymnaestrada Tampere tuo tanskalaisen huippuryhmän ensimmäistä kertaa Suomeen
25.05.2022

Kutsu medialle: Voimistelun suurtapahtuma Gymnaestrada Tampere tuo tanskalaisen huippuryhmän ensimmäistä kertaa Suomeen

Voimistelun suurtapahtuma Gymnaestrada Tampere kokoaa yhteen 11 000 voimistelijaa ja tuhansia katsojia ja kokeilijoita 9.-12.6.2022.  

Gymnaestrada Tampere tarjoaa valtavasti näkemistä ja kokemista kaikille. SM-kilpailujen, joukkuevoimistelun maailmancupin ja muiden voimistelukilpailujen ja iltanäytösten lisäksi tarjolla on maksuttomia voimistelunäytöksiä keskustorilla ja Särkänniemessä, suuri voimistelun kokeilualue Unisport Arena Messu- ja urheilukeskuksessa, Aamulehden jumppamaraton, tubettajat Elina ja Sofia, lastenohjelmista tutut Mimi ja Kuku sekä livemusiikkia keskustorin lavalla.

Tanskalainen huippuryhmä National Danish Performance Team esiintyy ensimmäistä kertaa Suomessa. Ryhmään valitaan 14 naista ja 14 miestä, ja ryhmä kiertää ympäri maailmaa esiintyen eri tapahtumissa. Kansainvälissä Gymnaestrada-tapahtumissa ryhmän esitykset myyvät salit loppuun, ja ensimmäistä kertaa Suomi on yksi maailmankiertueen pysähdyspaikoista. Kiertue on vieraillut muun muassa Puolassa, Argentiinassa ja Thaimaassa.

Tanskalaisten lisäksi Gymnaestradaan saapuu noin 400 voimistelijan ryhmä Saksasta. Suomen ja Saksan Voimisteluliitoilla on pitkä ystävyys, ja maiden voimistelijat vierailevat toistensa suurtapahtumissa. Nyt on saksalaisten delegaation vuoro vierailla Suomessa ja he esiintyvät keskustorin lavalla, eri näytöksissä sekä päätösjuhlassa.

SM-kilpailuja neljässä lajissa

Messu- ja urheilukeskuksessa järjestetään joukkuevoimistelun kansainväliset kilpailut sekä SM-kilpailut neljässä eri lajissa. Gymnaestrada Tampere -tapahtumassa kilpaillaan Voimisteluliiton kilpailulajeista myös kilpa-aerobicissa, rytmisessä voimistelussa, TeamGymissä, joukkuevoimistelussa ja superstarassa. 

SM-kilpailujen ja joukkuevoimistelun Piruetti Cupin ja maailmancupin/Challenge Cupin aikatauluja: 

  • Joukkuevoimistelun Piruetti Cup 7.–8.6., Messu- ja urheilukeskus (Ilmailunkatu 20, 33900 Tampere)
  • Naisten telinevoimistelu, SM-naiset ja tytöt 8.–9.6., Messu- ja urheilukeskus
  • Miesten telinevoimistelu, SM-nuoret, 8.–9.6., Messu- ja urheilukeskus
  • Akrobatiavoimistelu, SM-kilpailut 9.–10.6., Messu- ja urheilukeskus
  • Joukkuevoimistelun maailmancup-kilpailut 9.–10.6., Nokia-areena (Sorinkatu 3, 33100 Tampere)
  • Trampoliinivoimistelu SM-kilpailut 11.–12.6., Messu- ja urheilukeskus

Kaikkien kilpailujen aikataulut löydät kisanet.fi-sivustolta lajeittain järjesteltynä.

Lapset liikkeelle -seminaari 9.6. klo 13

Seminaari käsittelee lasten liikunnan tulevaisuutta. Käytännön esimerkeistä tulee kertomaan Tampereen ja Jyväskylän kaupungit sekä Seinäjoen Voimistelijat. Miten lasten liikuntaa on saatu lisättyä näissä kaupungeissa ja seurassa? Tulevaisuuden lasten liikunnasta tulee kertomaan tulevaisuudentutkija Ilkka Halava. Lisätietoa seminaarista >>

Ilmoittautumisen median akkreditointilomakkeen kautta.

Ilmoittaudu 8.6. mennessä

Media on tervetullut Gymnaestrada Tampere -tapahtumaan. Ilmoittaudu akkreditointilomakkeella mielellään 8.6. mennessä. Linkki lomakkeeseen >>

Messu- ja urheilukeskuksen median työtila on auki torstaista lauantaihin 9–21 ja sunnuntaina 9–14. Nokia-areenan työtila on auki joukkuevoimistelun maailmancupin kilpailujen aikana. Mediapassien jaosta infoamme akkreditoituja sähköpostitse.

 

Lisätietoja

gymnaestrada.fi

Median yhteyshenkilö

Riikka Hopiavaara
Viestintäpäällikkö
riikka.hopiavaara@voimistelu.fi
044 359 3082

 

 

Haku