Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Kutsu medialle: Kilpa-aerobicin ja telinevoimistelun mitalistit haastateltavina 23.9.2022
13.09.2022

Kutsu medialle: Kilpa-aerobicin ja telinevoimistelun mitalistit haastateltavina 23.9.2022

Voimisteluliitto kutsuu teidät kesän arvokilpailuissa mitaleita saavuttaneiden Nea Kivelän ja Joona Reimanin mitalikahveille perjantaina 23.9.2022 klo 11 Urhea-hallille, (os. Mäkelänkatu 47, Helsinki, 2.krs kabinetti). Tänä kesänä voimistelussa on saavutettu kolme historiallista arvokilpailumitalia, joita ei ole koskaan aikaisemmin suomalainen voimistelija saavuttanut.

Kilpa-aerobic yksilöiden MM-pronssi Nea Kivelä (valmentaja Saija Salminen, seura Turun Urheiluliitto)

Kilpa-aerobicin MM-kilpailut kilpailtiin Portugalin Guimaraesissa kesäkuussa. Finaaliin Nea Kivelä lähti alkukilpailun perusteella sijalta 5. Finaalissa Kivelä onnistui tekemään puhtaan suorituksen ja nousemaan kolmannelle sijalle. Kivelä on ensimmäinen suomalainen, joka on saavuttanut kilpa-aerobicissa MM-mitalin kansainvälisen voimisteluliitto FIGin alaisissa kilpailuissa.

”Tämä mitali on jotain, josta en ole osannut edes haaveilla. Tässä menee hetki ennen kuin edes tajuan, mitä juuri tapahtui. Lähdin finaaliin ilman paineita nauttimaan, ja tänään todella nautin lavalla ja tulos oli parempi mitä osasin ikinä odottaa! Olo on sanoinkuvailemattoman onnellinen”, kommentoi Kivelä tunnelmiaan kilpailun jälkeen.

Telinevoimistelu nuorten hypyn EM-kulta ja hypyn EYOF-kulta Joona Reiman (valmentajat Riku Koivunen ja Sergey Kandlin, seura Tampereen Sisu)

Tampereen Sisun Joona Reiman hyppäsi historiallisesti Münchenin EM-kilpailuissa kultaa ylivoimaisella suorituksella. Hänestä tuli näin ollen historian ensimmäinen suomalainen nuorten EM-mitalisti ja Euroopan mestari.

 ”Aika sanattomaksi vetää. Oli kyllä aika itsevarma fiilis, kun sain tehtyä podiumilla lämmittelyssä ennen kisaa molemmat hypyt pystyyn. Paljon on tehty työtä pitkän kauden aikana ja tämä oli hieno palkinto siitä” kommentoi tuore Euroopan mestari Joona Reiman kilpailujen jälkeen.

Jo heinäkuussa Reiman osoitti kuntonsa voittamalla kultaa hypyssä Euroopan nuorten olympiafestivaaleilla Slovakian Banská Bystricassa.

Pohjois-Euroopan mestaruuskilpailujen näyttökilpailu

Mitalikahvien perään on mahdollista seurata miesten Pohjois-Euroopan mestaruuskilpailujen näyttökilpailua Urhea-hallin telinesalissa, jossa mukana miesten maajoukkuevoimistelijoita: telinekokeilut klo 12-13:30 ja kilpailut klo 13:30-16:30.

Voimisteluliiton puolesta;

Kaisa Vikkula, puheenjohtaja ja Maria Laakso, toiminnanjohtaja

Median ilmoittautumiset 21.9.2022 mennessä: riikka.hopiavaara@voimistelu.fi

Haku