Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Joukkuevoimistelun maailmancup-sarjan avaus Espoossa 16.-17.3.2024
08.03.2024

Joukkuevoimistelun maailmancup-sarjan avaus Espoossa 16.-17.3.2024

Joukkuevoimistelun ensimmäinen osakilpailu maailmancup-sarjassa käydään Espoossa 16.–17.3. Suomesta kilpailuun naisten sarjassa osallistuvat Minetit (Tampereen Sisu), OVO Team (Olarin Voimistelijat), Sirius (Jyväskylän Naisvoimistelijat) sekä Gloria (Elise Gymnastics ja Pakilan Voimistelijat).

Joukkueiden harjoitukset kisaa varten ovat sujuneet hyvin. Minetit (kuvassa) tähtää kisoissa tavoittelemaan kauden ensimmäistä World Cup -voittoa. Heidän ohjelmansa kertoo slaavilaisen kansanperinteen kodinhengestä Kikimorasta.

“Kikimora on tavallisesti naispuolisena pidetty linnunkaltainen olento, jolla on kanan jalat ja nokka sekä siipien sijasta käsivarret. Kikimora auttaa kodin askareissa, jos talo on hyvin hoidettu. Muussa tapauksessa se kiusaa ihmisiä öisin. Ohjelman musiikkina toimii Anatoly Liadovin Kikimora-kappale”, kertoo Minettien kapteeni Sanni Hartman ohjelmasta.

Kisa suomalaisjoukkueiden välillä tulee olemaan kovaa, sillä vain kaksi joukkuetta etenee finaaliin maata kohden. OVO Teamin tämän kauden teema on Star Wars ja kisassa he pyrkivät pääsemään hyvällä suorituksella finaaliin.

“Ohjelma tuntuu nyt hyvältä, kun olemme saaneet onnistuneista toistoja ja tuomareilta positiivista palautetta. Tavoite on onnistua kisassa niin, että ohjelma menee puhtaasti, täsmällisesti ja ilmaisullisesti”, toteaa OVO Teamin kapteeni Janna Kutila.

Jyväskylän Naisvoimistelijoiden Sirius-joukkueen tavoitteena puolestaan on parantaa sijoitustaan viime vuoden World Cupista. Heidän ohjelmansa teemana tänä vuonna on viha.

“Musiikki Burn luo ohjelmaan vahvan tunnelman vihan kokemuksesta tuoden esiin sen eri vaiheita. Viha nousee usein, kun itsetunnollemme tärkeitä arvoja loukataan tai uhataan. Se tarttuu ja ottaa nopeasti valtaansa, toisaalta motivoiden meitä muutokseen. Haluamme luoda katsojalle tunteen vihan polttavuudesta, vihan kanssa elämisen kuluttavuudesta, tunteen irtipäästämisestä ja vihan kokemisesta yhtenä tunteena muiden joukossa”, Siriuksen Amanda Vesala kommentoi heidän ohjelmaansa.

Glorian tavoitteena on näyttää kisoissa tarkka ja vahva kokonaisuus, mihin he ovat tyytyväisiä. Tämän kauden teema on myrkkymuratti ja musiikki on Alex Garetin orchestral remix kappaleesta Toxic.

Glorian kapteeni Justiina Tiittanen kuvailee, mitä he haluavat ohjelmallaan yleisölle viestiä: “Ohjelmallamme haluamme muistuttaa luonnon voimasta, periksiantamattomuudesta ja kauneudesta. Toksisissakin olosuhteissa voimme löytää tien ja elämä voittaa.”

Aikataulu

Naisten sarjan alkukilpailu käydään lauantaina 16.3. alkaen klo 16.50. Varsinainen kilpailupäivä alkaa klo 14 avajaisilla, jonka jälkeen on juniorisarjan kilpailut. Sunnuntain finaali alkaa klo 12 ja palkitsemistilaisuus klo 13.50.

Kilpailut järjestää Olarin Voimistelijat. Kilpailupaikkana on Tapiolan liikuntahalli (Urheilupuistontie 2, 02200 Espoo).

Voimisteluliitto tiedottaa naisten sarjan tuloksista kilpailun jälkeen. Kisan seuraamiseen voi ostaa livestriimin ja tulokset julkaistaan myös Kisanetissä.

Kuva: Susanna Hiljander

Haku