Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Kouluyhteistyö tarjoaa seuroille uusia mahdollisuuksia
05.10.2021

Kouluyhteistyö tarjoaa seuroille uusia mahdollisuuksia

Liiku mun kaa -hankkeen tavoitteena on tukea seuroja koulu- ja varhaiskasvatusyhteistyössä. Kouluissa ja varhaiskasvatuksessa tavoitetaan suuri määrä lapsia ja nuoria, ja yhteistyön kehittäminen kasvattaa seuran sekä voimistelun harrastajamääriä. Yhteistyön muotoja ovat esimerkiksi lajiesittelytunnit ja iltapäiväkerhotoiminta. Kuopion Reippaan Voimistelijat (KRV) loi viime vuonna harrastamisen tehostamistuen avulla toimintamallin kerhotoiminnan käynnistämiseksi seuran lähikouluissa.

KRV lähti rakentamaan yhteistyötä alueen koulujen kanssa suunnittelemalla omaan toimintaansa sopivia tapoja tarjota harrastusmahdollisuuksia lähikouluilla koulupäivän yhteydessä tai heti koulupäivän päätyttyä. Toiminnan tavoitteina oli parantaa seurojen valmiutta toimia laadukkaasti ja pitkäjänteisesti kuntien kumppaneina harrastustoiminnan järjestämisessä sekä ohjaamisessa. Toiminnan avulla luotiin konkreettinen ja käytännönläheinen seuramalli, jonka avulla seurojen on helpompi käynnistää yhteistyö koulujen kanssa.

 

Kuopion Reippaan Voimistelijoiden kouluyhteistyön toimintamalli:

1.     Tulevaa toimintaa kannattaa lähteä suunnittelemaan jo hyvissä ajoin edeltävänä lukukautena. Suunnittelu kannattaa aloittaa ottamalla yhteys seuran lähikouluihin ja tekemällä kartoitus

Haku